"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Frisbeegolfia älypuhelimella: Pixel Disc Golf (iOS)

10.11.2014 15:33

Applen älylaitteen omistavat frisbeegolfaajat voivat näin kelien viilennyttyä lievittää vieroituisoireitaan Pixel Disc Golf-pelillä. Tänään julkaistu peli on indiepelikehittäjä Jari Räisäsen ensimmäinen täysin omatekoinen peli, joten kyseessä on kotimainen tuote.

Pelin idea on yhtä simppeli kuin frisbeegolfissa, saada kiekko koriin mahdollisimman pienellä heittomäärällä. Kuulostaa helpolta, mutta todellisuudessa välissä voi olla montakin estettä. Sivusta katsotussa kaksiulotteisessä pelissä kaikki esteet kierretään joko ylhäältä tai alhaalta. Pelin nimi juontuu sen karuhkosta, mutta pirteästä ulkoasusta, joka kirvoittaa mieleen mm. Nintendo klassiset pelit – positiivisella tavalla. Myöskin pelin äänimailma tuo mieleen vanhat urheilupelit ja yhdistelmä saa vajaan 30 vuotta pelanneen nostalgikon hymyilemään. Valitettavasti ketjut eivät kilahda aivan kuten oikeat, mikä on hieman sääli. Toisaalta ainakin julkisella paikalla peliäänet mykistää lähes joka tapauksessa.

10m/s tuuli on Pixel Disc Golfissa vielä varsin tyyni keli.

10m/s tuuli on Pixel Disc Golfissa vielä varsin tyyni keli.

Pelissä ohjataan vain muutamalla eri toiminnolla. Hahmoa voi kääntää 180° sitä napauttamalla. Heiton korkeus valitaan aloittamalla heitto, kun pelihahmon jatkuvasti liikkuva käsi on sopivassa asennossa ja voima määräytyy sen mukaan kuinka pitkään heittonappia pitää pohjassa. Pieni virhe voimansäätelyssä tai heiton ajoituksessa johtaa herkästi epähaluttuun lopputulokseen. Lisäksi usein myrskylukemiin kohoava tuuli tuo omat haasteensa heittoihin. Pelissä on kolme kuusiväyläistä rataa, joiden vaikeustaso nousee rata ja väylä kerrallaan. Viimeisellä ja haastavimmalla radalla vaaditaan jo todella tarkkoja heittoja, jotta ihannetuloksen saa rikottua. Väylät noudattelevat kaksiulotteisista tasoloikkapeleistä tuttua kenttäsuunnittelua.

Peli on parhaimmillaan kun luuri tai tabletti kiertää pelaajalta toiselle.

Riemu ratkeaa kun luuri tai tabletti kiertää pelaajalta toiselle.

Peli on parhaimmillaan, kun sitä pelaa useampi samalla laitteella. Poikaporukan illanvietossa desibelitaso nousee ripeästi, johtuipa se sitten kaverin nostoputin kolahtamisesta alarautaan, tuskaisen pitkistä pompuista vesiesteeseen, tai sankarillisen pitkästä holarista. Yksi kierros ei kovin kauaa kestä, joten revanssikynnys on matala. Kimppakivana Pixel Disc Golfia tahkoo mielellään yhä uudelleen. Yksin pelatessa radat on äkkiä koluttu läpi. Ennätyksenmetsästys sopii mainiosti satunnaiseksi lyhyeksi ajantapoksi alkuinnostuksen jälkeenkin, välillä jopa hurahtaa tavoittelemaan sitä yhtä täydellistä kierrosta pidemmäksikin aikaa.

Viimeisten tietojen mukaan peliin tullaan julkaisemaan lisää ratoja ja Android-käännöskin on jo työn alla. Lisäratojen ja Android-version pitäisi ilmestyä vielä tämän vuoden puolella.

Saatavilla: iOS, peli ladattavissa App Storesta, hinta 1,79 euroa
Tulossa: Android
Pelaajia: 1-4 (yhdellä laitteella)
Pelin kotisivu: http://jariraisanen.com/#pixeldiscgolf0 kommenttia:

Jätä kommentti