The game is on! USDGC käynnistyi eilen ja jatkuu tänään

2.10.2014 16:21

Kauden huipentava Yhdysvaltain mestaruuskilpailut, USDGC tarjosi avauspäivänä yhden ylivoimaisen kierroksen ja tasaisen ”pääjoukon” kärkipelaajan takana. Myös suomalaispelaajia löytyy hyvistä asetelmista

Koivu laatupelillä viidenneksi

Paras suomalaisten kierrossuoritus oli Pasi Koivun 60. Upealla Winthropin par 67 -radalla se tarkoittaa tulosta -7. Koivu pelasi tasaisen laadukkaan kierroksen ottaen 9 birdietä ja kaksi bogia. Koivu lähtee toiseen päivään jaetulta sijalta 5.

Jo kymmenettä USDGC:tään pelaava lajilegenda Jussi Meresmaa jäi Koivusta 2 heittoa ja on tuloksella 62 jaetulla sijalla 11. Winthropin haasteellisella radalla se on vielä erittäin kelvollinen asema ajatellen kolmea jäljellä olevaa kierrosta.

Ylivoimainen maailmanmestari johtaa

Tänä kesänä kolmannen peräkkäisen maailmanmestaruutensa kuitannut Yhdysvaltain Paul McBeth pelasi häikäisevän kierroksen 53 (-14). Yhden eaglenkin kierrokselle napannut McBeth selvisi ilman ainittakaan bogia.

USA:n Patrick Brown on yksin toisena, neljä heittoa perässä McBethiä. Kolmossijaa jakavat tuloksella -8 Nate Sexton sekä Nikko Locastro, molemmat hekin Yhdysvalloista.

Muut suomalaiset

Ville Piippo oli 12 väylän jälkeen jopa hetkellisesti kärjessä, mutta väylälle 17 Piippo otti neloisbogin mikä pudotti häntä tuloslistalla lopulta sijalle jaettu 19, tulos -3.

Sensaatiomaisesti European Mastersista kisapaikan USDGC:hen napannut Janne Hirsimäki pelasi -2 ja on sijalla jaettu 25. Kierrokselle mahtui mukava määrä birdieitä, mutta myös bogeja neljä ja myös yksi tuplabogi. Niitä hieman pois ja tulos on loistava.

Hirismäki nappaa birdien saariväyltä 17.  Kuva: Sanna Kopola-Hirsimäki

Hirismäki nappaa birdien saariväyltä 17. Kuva: Sanna Kopola-Hirsimäki

Viidennen suomalaisen Jalle Stoorin kierros oli hieman mollivoittoisempi +2.

Seuraa loppukisoja näin!

Toinen kierros on jo käynnissä, alettuaan hieman ennen neljää Suomen aikaa. Iltapäivän ja illan aikana alkavat suomalaisetkin olla liikkeellä.

Livetulokset päivittyvät 6 väylän välein tänne. Väyläkohtaiset tulokset saa esiin pelaajan nimeä klikkaamalla.

Tästä linkistä löytyy discgolfplanet.tv:n tarjoama livestream.

Artikkelikuva: Innova Champion Europe