"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

SM-kisoissa värikäs Moving Day

6.9.2014 19:32

Frisbeegolfin SM-kisoissa Oulussa pelattiin värikäs kolmas kierros. Kahden ensimmäisen tuulisen kierroksen jälkeen kolmas kierros pelattiin helpommissa olosuhteissa. Tämä näkyi tuloksissa.

Avoimessa luokassa Jalle Stoor murskasi Meri-Toppilan radan tekemällä huikean rataennätyksen 48 (-13). Kokonaistuloksessa -20 oleva Stoor lähtee ratkaisevaan päätöspäivään selkeässä neljän heiton johtoasemassa. Toisena viimeiselle kierrokselle lähtee hallitseva Suomen mestari Pasi Koivu kokonaistuloksessa -16. Seppo Paju ja Juho Parviainen jakavat kolmannen sijan tuloksella -14.

Henna

Naisissa neljän kärki alkaa erottua launtain kierroksen jälkeen. Henna Blomroos otti reilun kahdeksan heiton johdon upealla 63 heiton tuloksellaan. Anne Kettunen sinnitteli pitkään Blomroosin huippukierroksen mukana, mutta hiipui lopussa hieman. Toiselta sijalta finaalipäivään lähtee Euroopan mestari  Jenni Eskelinen. Heiton päässä Eskelisestä mitalijahtiin lähtevät Eveliina Salonen ja Anne Kettunen.

MPM-luokassa Ville Piippo kiihdytti hurjaa tulostahtiaan entisestään ja löi jälleen pöytään koko kisan toistaiseksi parhaan kierrostuloksen 53. Piipon ero toisella sijalla olevaan Toni Asikaiseen on jo murskaavat 15 heittoa. Päivän toinen kuuma MPM-nimi oli Juha Seppänen, joka nousi kierrostuloksella 55 jaetulle kolmannelle sijalle tuloksen 63 pelanneen Tomi Niemisen kanssa. Seppäsen ja Niemisen ero toisena olevaan Asikaiseen vain kolme heittoa, joten hopea- ja pronssisijoista tullaan käymään vielä kova vääntö.

MPG-luokassa kärkipaikan miehitti Jari Niskanen. Niskasta heiton perässä ovat sekä Risto Moisanen että Ilkka Tamminen jaetulla toisella sijalla. Luokan mitalitaistelu on siis täysin avoinna tehden finaalipäivästä erityisen jännittävän.

FPM-luokassa Riitta Savolainen jatkoi karkumatkaansa heittämällä kierrostuloksen 78. Savolainen on kokonaistuloksessa 12 heittoa toisena olevaa Riina Kotamäkeä edellä. Kolmantena oleva Tuija Jaako on jäänyt Savolaisesta 19 heittoa.

MPS-luokassa Kauko Laitala piti pintansa. Toisena oleva Markku Tohni kiri seitsemän heiton eron kärkipelaaja Kauko Laitalaan kuuteen heittoon. Timo Mujunen on Laitalasta jo kymmenen heiton päässä, mutta ero Tohniin on vain neljä heittoa.

Kilpailun tulokset SFL:n kisakoneessa ja PDGA:n sivuilla.

Kuva: Erno Väyrynen0 kommenttia:

Jätä kommentti