Euroopan mestari Seppo Pajun haastattelu

29.8.2014 16:20

Euroopan mestareiden haastatteluista toisena vuorossa Seppo Paju. Hän on aiemmin urallaan voittanut mm.  alle 16-vuotiaiden luokan maailmanmestaruuden vuonna 2010, samana vuonna hän pokkasi myös alle 19-vuotiaiden euroopanmestaruuden. Avoimen luokan suomenmestaruuden hän voitti vuonna 2011.

Ennen viimeistä kierrosta Lizottella oli pieni kaula. Mikä oli tunnetila finaaliin lähdettäessä?
Simon on kova pelaaja ja tiesin että vaikka Lizotte ei pelaisi parasta peliään, täytyy minun silti pelata hyvin voittaakseni. En voinut kuitenkaan unohtaa Juhoa ja Pasiakaan. Molemmat heistäkin olivat vielä iskuetäisyydellä. Olin kuitenkin erittäin luottavainen ja uskoin voittooni jo paljon finaalia ennen.

Mitkä olivat fiilikset finaalin jälkeen voiton ratkettua?
En ollut usko sitä mitä oli tapahtunut. Olin tullut Euroopan parhaimmaksi frisbeegolfaajaksi. Olen tehnyt paljon töitä pelini eteen ja se oli ilahduttavaa huomata että työ tuottaa tulosta.

Olet urallasi saavuttanut jo suuria voittoja. Mitä Euroopan mestaruus merkitsee sinulle?
Miesten Euroopan mestaruus on ilman muuta urani kohokohta. Olen voittanut monia kilpailuja, mutta tällä kertaa vastustajat olivat kovempia kuin koskaan. Oli ilo onnistua kaikkia näitä vastaan ja nousta korkeimmalle korokkeelle ohi Lizotten, Nybon, Koivun, Stoorin ja monen muun huippupelaajan.

Miten kuvailisit pelityyliäisi?
Peltyylini on melko rohkea ja luotan omiin vahvuuksiini. Vahvuuteni on draivi ja uskallan käyttää sitä ja ottaa hyödyn irti. Vahvuuksiini kuuluu myös kaikki erikoisheitot joilla saan varmasti kilpailussa kuin kilpailussa parin heiton hyödyn moneen muuhun pelaajaan nähden. Käytän paljon kämmen, ja rystyrollereita, upsia sekä back spin lähestymisiä. Tämä tarkoittaa että ollessani hankalassa paikassa voin käyttää jotakin näistä erikoisheitoista.

SM-kisat pelataan ensi viikolla Oulussa, missä tunnelmissa lähdet niihin?
Pääsen lähtemään SM-kisoihin rennolla mielellä. Olen itseluottavainen kilpailun suhteen ja rata sopii edelleen minulle hyvin. Viimeksi kun kävin Meri-Toppilassa, jäi minulle hyvät muistot. On kiva palata Ouluun.

Miten valmistaudut SM-kisoihin?
Ensimmäisenä koitan päästä eroon flunssasta joka laukesi heti EM-kisojen jälkeen. Lähden Ouluun maanantaina ja treenaan radan läpi pariin otteeseen.

Terveiset FGR:n lukijoille?
Haluan kiitttää lukijoita jotka käyttävät aikaansa tämän artikkelin lukemiseen. FGR.fi on loistava paikka seurata mitä frisbeegolfin parissa tapahtuu ja täältä voit bongata kaikki radat. Uudet muutokset sivustolle tekevät käyttämisestä entistäkin mielenkiintoisempaa.

Euroopan mestaruudet ratkottiin 20.-23.8. Sveitsissä.  Finaaliraportti luettavissa täällä.