"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

McBeth uskomattomaan triplaan

18.8.2014 17:44

Frisbeegolfin maailmanmestaruus ratkaistiin viikonloppuna Yhdysvaltain Portlandissa, Oregonin osavaltiossa. Kilpailua johti kaikkien kuuden kierroksen, sekä semifinaalin jälkeen jokin muu nimi kuin hallitseva tuplamaailmanmestari Paul McBeth. Siitä huolimatta finaalin ja viiden ratkaisuväylän jälkeen maailmanmestaruutta juhli kolmatta kertaa peräkkäin tuttu nimi.

Kuudes kierros kiristi tilanteen

Kuudennen kierroksen jälkeen avoimen sarjan voittokamppailu kiristyi äärimmilleen. Paul Ulibarri nousi kahden heiton takaa-ajoasemasta yhden heiton johtoon. Koko kilpailun ajan kärkisijasta kamppaillut kaksikko oli järjestämässä kaikkien aikojen MM-taistelua.

Paul McBethillä oli kuitenkin sanottavansa mainittuun vääntöön. Hänkin nousi vain heiton päähän kilpailun kakkosena olleesta Ricky Wysockista. Heiton sisällä toisistaan kuudennen kierroksen jälkeen oli siis koko kärkikolmikko. Mitään ei oltu ratkaistu – Ulibarri, Wysocki, McBeth, kaikki heiton päässä toisistaan.

Semifinaalin vire enteilee finaalista kahden kauppaa

Semifinaalin jälkeen kärkikaksikko seuloutui irti muista. Viimeisen täytenä 18-väyläisenä pelatun kierroksen jälkeen Ricky Wysocki piti johtoa itsellään kahden heiton turvin. Perään hengitti edelleen vakavissaan kolmatta peräkkäistä mestaruuttaan jahtaava Paul McBeth. Hän ei antanut periksi, vaikka otti kierroksen keskivaiheilla neloisbogin. Seitsemän birdien lopetus todisti sen, että ”McBeast -moodi” oli aktivoitu juuri ennen finaalia.

Hieman heikomman kierroksen pelannut Paul Ulibarri putosi kolmanneksi, heiton päähän kakkossijasta. Ero ei ollut suuri, mutta semifinaalin vire enteili finaalista Wysockin ja McBethin välistä kamppailua. Finaalinelikon täydensi Nathan Doss.

9-väyläisessä finaalissa tarjottiinkin katsojille todellista huippuviihdettä ja vähän ekstraakin. 9 väylää ei nimittäin tietenkään riittänyt tekemään eroa Wysockin ja McBethin välille. McBeth kuroi siis kahden heiton takamatkan kiinni ja edessä oli sudden death maailmanmestaruudesta! Nathan Doss nousi heikon finaalin pelanneen Paul Ulibarrin ohi MM-pronssille.

Ratkaisuväylilläkään ei meinattu ratkaisua saada, kun kaksi gladiaattoria jättivät kaikkensa kentälle. Molemmat säkittivät näyttäviä putteja tai parkkeerasivat draivinsa korin alle tasatahtiin neljän väylän ajan.

Viidennellä jatkoväylällä saatiin vihdoin ratkaisu, kun Ricky Wysockin lähestyminen kopsahti jo alkulennosta puuhun. Tämä virhe käytännössä ratkaisi mestaruuden, sillä McBeth ei ratkaisevalla korilla putissaankaan horjunut ja kruunattiin näin mykistävästi jo kolmatta kertaa peräkkäin maailmanmestariksi. Se on kärkipelaajien laajan tason huomioon ottaen uskomaton suoritus.

Climo vie elävien legendojen eeppisen väännön

Jos oli lopulta äärimmäisen tiukka vääntä avoimessa sarjassa, niin sitä se oli mastereissakin. Herrojen välillä ei millään kierroksella ollut kahta heittoa enempää eroa. Finaaliin lähdettiin tietenkin tasatuloksessa.

Kuudennen finaaliväylän jälkeen Schultz nykäsi kaksi heittoa edelle. ”The Champ” Climo ei kuitenkaan luovuttanut vaan napsi jokaisella kolmella viimeisellä väylällä heiton verran ensin ottaakseen Schultzin kiinni ja lopulta mennäkseen viimeisellä väylällä ohi ja mestariksi. Tämä titteli on Climolle kaikkien sarjojen mestaruudet mukaan lukien jo neljästoista!

Naisissa Catrina Allen oli lopulta mestari kahden heiton turvin. Toiseksi tuli nousujohteisesti turnauksen aikana pelannut Paige Pierce. MM-pronssi matkasi Ruotsin lipun alle Ragna Bygden ansiosta.

Lopulliset tulokset ja kaikkien muidenkin sarjojen maailmanmestarit näkyvät PDGA:n tuloksissa.

Kuva © Eino Ansio / Disc Golf European Masters.


0 kommenttia:

Jätä kommentti