"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

MM-kilpailut torstain jälkeen – avoimen kärki vaihtui

15.8.2014 13:27

Frisbeegolfin maailmanmestaruuskilpailut Portlandissa, Oregonin osavaltiossa Yhdysvalloissa jatkuivat torstaina. Kärkinimet pysyivät pääosin vahvoina, kun kilpailun puoliväli ylitettiin kaikissa sarjoissa, mutta avoimessa kärkikaksikko vaihtoi paikkoja. Kilpailu jatkuu siten, että osa sarjoista pelaa tänään perjantaina kaksi kierrosta, osa yhden.

Wysocki kärkeen – McBeth hiipii lähemmäs

Torstaina avoin sarja pelasi kaksi kierrosta, avauspäivältä tutut Milo Eastin ja Milo Westin. Jo päivän ensimmäisen kierroksen aikana Rikcy Wysocki (kokonaistulos nyt -44) kuittasi Paul Ulibarrilta johtoaseman itselleen – Wysockin kahden heiton takamatka vaihtui heiton johdoksi. Ulibarri (-42) ei päästänyt muita ohitseen, mutta toisella kierroksella ero kasvoi vielä yhdellä heitolla.

Kolmantena on tuplamestaruuttaan puolustava Paul McBeth (-41), joka onnistui pelaamaan torstain vielä heiton verran Wysockia paremmin. McBethin ero kärkeen on enää kolme heittoa, kakkossija on enää heiton päässä. Torstain näyttävin suoritus oli Paul McBethin putteriavaus suoraan tiiltä koriin!

Myöskään neljäntenä ja viidentenä olevat Nathan Doss (-39) ja David Feldberg (-37) pelasivat torstain samalla heittomäärällä kuin Wysocki, joten kärki ei karannut heiltäkään heittoakaan kauemmaksi. Seurattavaa riittää vielä loppukisojenkin ajaksi varmasti. Lopulta neljän pelaajan kisat huipentavan finaalin kokoonpano muodostunee näistä viidestä mainitusta herrasta, mutta järjestys on vielä täysin auki.

Saksan Simon Lizotte löytyy parhaana eurooppalaisena jaetulla sijalla 6.

Allen pysyy kärjessä – Pierce nousee iholle

Naisissa takana on nyt neljä kierrosta ja perjantaina edessä on kaksi hyvinkin tärkeää kierrosta. Neljän kierroksen jälkeen Catrina Allen (-8) kyllä pysyi johdossa, mutta mestaruustaisteluun herännyt Paige Pierce (-7) ohitti Ruotsin Ragna Bygden (-5). Pierce hengittää vain heiton päässä Allenista.

Mastereissa johto kasvoi ensimmäistä kertaa yli yhteen heittoon. Voitosta hienoa kamppailua käyvät todelliset legendat Ken Climo ja Barry Schultz. Climo onnistui torstain neljännellä kierroksella tekemään herrojen välille kahden heiton eron, mutta ei olisi yllätys, että perjantain jälkeen tilanne olisi jälleen jopa tasan.

Kilpailu jatkuu siis tänään perjantaina illan ja yön aikana Suomen aikaa. Kilpailua voi seurata tutuista lähteistä:

PDGA:n MM-sivut
Livescoring
Livestream
Aikataulu

Kierroskohtaiset tulokset nähtävissä PDGA:n sivuilla.


0 kommenttia:

Jätä kommentti