"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Maailmanmestaruusväännöt täysillä käynnissä – puolivälin katsaus

14.8.2014 12:46

Frisbeegolfin maailmanmestaruuskisojen 2014 näyttämönä toimii Portlandin ympäristö Oregonin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Kilpailut kestävät tiistaista lauantaihin ja terävin kärki pelaa kuusi kierrosta, semifinaalin ja finaalin. Yhdysvaltain Paul McBeth puolustaa kahta peräkkäistä maailmanmestaruuttaan avoimessa sarjassa. Eurooppalaisista varteenotettavimmat haastajat mestaruustaisteluissa ovat Saksan Simon Lizotte avoimessa sarjassa ja Ruotsin Ragna Bygde naisissa.

Avauspäivänä kaksi kierrosta avoimessa

Avauspäivänä avoin sarja pelasi kaksi kierrosta. Ratoina toimivat Portlandin Milo East ja Milo West. Ensimmäisellä kierroskella kuumimmasta tuloksesta vastasi Ricky Wysocki. Tilanne oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjen tuntumassa erittäin tasainen. Wysockin tulos 49 hieman erottui muista, mutta esimerkiksi kolmatta sijaa tuloksessa 52 jakoi peräti kuusi pelaajaa.

Toisella kierroksella kärkeen keikahti Paul Ulibarri. Ricky Wysocki notkahti toiselle sijalle, kuitenkin vain heiton päähän Ulibarrista. Kärkikorttiin toisella kierroksella teki hienon nousun eurooppalaistoivo Saksasta, Simon Lizotte, joka oli kahden kierroksen jälkeen kolmantena yhdessä Nikko Locastron kanssa.

Naisissa suurin ennakkosuosikki Catrina Allen pelasi toisella kierroksellaan yllättävän vaisun kierroksen ja antoi Ragna Bygdelle mahdollisuuden nousta kärkeen. Bygde käytti tilaisuutensa ja pelasi tasaisemmin – palkintona kärkipaikka yhden heiton turvin. Naiset pelasivat ensimmäisen kierroskensa Blue Laken radalla ja toisen Pier Parkin radalla.

Kärkikaksikko kestää, jahtaajat vaihtavat asemiaan

Kolmannen kierroksen avoin sarja pelasi Trojan Parkin hieman erikoisissa maisemissa. Rata sijaitsee vanhan ydinvoimalan alueella.

Paul Ulibarri pelasi ehjän bogittoman kierroksen ja tuplasi johtonsa yhdestä heitosta kahteen. Ricky Wysocki pysyi parista bogistaan huolimatta iskuetäisyydellä. Kärkikaksikko on tässä vaiheessa kilpailua hieman erottunut jahtaajista, mutta kilpailu on vasta alle puolivälissä.

Tilanteet ehtivät vielä muuttua moneen kertaan jopa äkillisesti. Tuloslistalla pientä vajoamista joutui kokemaan esimerkiksi Simon Lizotte, joka erityisesti kolmannen kierroksen alussa oli hieman ongelmissa OB-alueiden kanssa. Kaupan päälle tulleet muutamat alarautaputit pudottivat Lizottea lopulta viisi sijaa, kahdeksanneksi.

Äkillisetkin muutokset olivat mahdollisia ja esimerkiksi David Feldberg pääsi hieman yllättäen peliin mukaan kierroksensa loppuvaiheilla. Väylällä 16 avaus kaarsi suoraan kupin pohjalle! Kahdelta viimeiseltä väylältäkin mukaan tarttuivat birdiet, joten yhtäkkiä Feldbergkin oli vielä hyvissä asetelmissa ajatellen loppuviikkoa.

Kärkikaksikon Ulibarri (-29) ja Wysocki (-27) taakse takaisin kolmanneksi hiipi hallitseva tuplamestari Paul McBeth (-23). Kärkiryhmän neljännellä kierroksella täydentää Cale Leiviska (-22).

Naisissa Catrina Allen pyöräytti tilanteen kärjessä ympäri ja kolmannen kierroksen jälkeen on jälleen Bygden vuoro jahdata kärkinimeä heiton takamatkan päässä. Paige Pierce täydentää odotetunlaisen kärkikolmikon viiden heiton perässä Allenista.

Mastereissa eeppinen vääntö – näin seuraat kisojen lopun

Masters-sarjassa käytävä legendaarinen vääntö voitosta on erityismaininnan arvoinen. Kolmen kierroksen jälkeen voittokamppailua käyvät kaksi suurta elävää lajilegendaa erittäin tasaisissa merkeissä. Ken Climon ja Barry Schultzin ero ei yhdenkään kierroksen jälkeen ole ollut yhtä heittoa enempää. Kolmannen kierroksen jälkeen eroa ei ole senkään vertaa, vaan herrat ovat tasatuloksessa -17.

Loppuhuipennusta voi seurata paitsi FGR:n raporteista, myös seuraavista lähteistä:

PDGA:n MM-sivut
Livescoring
Livestream
Aikataulu

Mestaruudet jaetaan mainittujen sarjojen lisäksi myös sarjoissa Masters Women, Grandmasters, Grandmasters Women, Senior Grandmasters, Senior Grandmasters Women, Legends sekä Senior Legends.

Kierroskohtaiset tulokset nähtävissä PDGA:n sivuilla.


0 kommenttia:

Jätä kommentti