"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Haastateltavana Tali Openin voittaja Matias Söderström

1.7.2014 12:57

Team Frisbeepointin tiimipelaaja Matias Söderström voitti viime viikolla käydyn frisbeegolfin EuroTourin Suomen osakilpailun, Keisari Tali Openin, jännittävien vaiheiden jälkeen. FGR.fi toimitus haastatteli tuoreeltaan voittajaa ja selvitti hieman hänen taustojaan.

Kuinka vanha olet, mistä tulet ja kauanko olet pelannut frisbeegolfia?
Olen 29-vuotias. Synnyin Ulvilassa ja reilut 2 vuotta sitten muutin Espooseen. Ensikosketus frisbeegolfiin tapahtui vuonna 2007 ja olen kilpaillut vuodesta 2009 lähtien.

Mitä teet työksesi?
Olen Apulaismyymäläpäällikkö Lidlissä, Espoossa. Työ kulkee hyvin käsi kädessä frisbeegolfin kanssa ja aina olen tarvittaessa saanut lomat sekä vapaat sovittua kisoja varten.

Talin kisa oli sinun uran suurin voitto. Mitä se merkitsee sinulle?
Talin kisan voitto täydensi viiden suoran eli se oli viides kisavoitto putkeen: Talin viikkokisat kesäkuun alussa, Karkkila Open, Nurmijärven golfkeskuksen kutsukisat, TaliOpenin parigolfit torstaina Miko Fyhrin kanssa, ja nyt itse Tali Openin voitto. Jos totta puhutaan, niin kyllähän tämä voitto toimii hyvänä itseluottamuksen kasvattajana jatkoa ajatellen. Kilpaileminen ja siinä pärjääminen kysyy paljon itseluottamusta.

Mitä kisoja kuuluu kauden kisakalenteriin?
Seuraavaksi kalenterissa on Turun NBDG Pro Tour kahden viikon päästä. Siitä matka jatkuu lahden yli kesän suurimpaan kisaan eli European Mastersiin. Sen jälkeen lisää Pro Touria ja elokuussa on vielä EM-kisat Sveitsissä. Niin ja tottakai SM-kisat syyskuussa! Näiden välissä on tietenkin myös joitakin pienempiä kisoja.

Mitä löytyy bägistä?
Aviar (DX & JK), joita käytän heittoihin ja putteihin. Prodigy PA1 putteihin ja Discraft ESP Zone lähestymisiin. Lisäksi bägistä löytyy Z-Buzzz, Z-Hornet, Champion Teebird, Champion Firebird, Champion Krait ja useita Star Destroyereitä.

Onko FGR tuttu?
Kuka nyt FGR:ää ei tietäisi?

Top-3 rataa, millä olet pelannut?
1. Winthrop Gold
2. Järva tai Nokian Beast
3. Vaikea valinta tämäkin, mutta jokin näistä: Lauste, Pori, Tali

Terveiset FGR:n lukijoille?
Jokainen heitto ratkaisee! Ei saa luovuttaa koskaan.

Kuva: Toni Asikainen0 kommenttia:

Jätä kommentti