"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Suomi dominoi EuroTouria!

28.4.2014 19:43

EuroTourin avauskilpailu maaliskuun lopussa meni avoimessa sarjassa suomalaiskomennossa, kiitos Juho Parviaisen. Touria jatkaneessa osakilpailussa menneenä viikonloppuna Copenhagen Openissa suomalaisten voittokululle saatiin jatkoa, jopa kahden eri sarjan voimin. Pasi Koivu selätti sensaatiomaisesti Karl Johan Nybon tämän kotikonnuilla ja menesystä täydensi Ville Piipon voitto mastereissa.

Kuin sika juoksuaan

Pasi Koivu löytyi ensimmäisen kierroksen jäljiltä sijalta seitsemän. Toisen kierroksen jälkeen lauantain päätteeksi Koivu oli jaettu 4. Sunnuntain avanneella kolmannella kierroksella Koivu löikin luun kurkkuun. 52 heittoa (-13), tolkuttoman kova kierros, nostikin Koivun ennen finaalia jo ensimmäiseksi. Joskaan se, että Koivu parantaa aina peliään turnauksen edetessä, ei tule enää kenellekään yllätyksenä. Samaan aikaan Ville Piippo Mastereissa kävi tasaista kamppailua ja oli jaetussa johtoasemassa ennen finaalia.

Koivun kolmannen kierroksen vire enteili voittoa, mutta 9-väyläisessä finaalissa kotimaisemissaan pelannut Karl Johan Nybo kuroi vielä kiinni Koivun heiton etumatkan. Voitto ratkaistiin jännittävästi sudarissa. Sudarissa molemmat puttasivat ensimmäisellä väylällä eaglea, mutta hutien jälkeen tyytyivät birdieen. Toisella ratkaisuväylällä jälleen molemmille birdie korttiin. Kolmannella väylällä – lyhyellä, mutta sitäkin kapeammalla – KJ Nybo kolisteli alkupäässä puita ja Koivu avasi noin 8 metriin.

KJ Nybo ei onnistunut toisellakaan heitolla pääsemään riittävän lähelle koria ja näin ollen Koivulle riitti par-lukema ratkaisevalta väylältä. No, jäätävälle tyylilleen uskollisena Pasi pussitti viimeisen putin keskelle ketjuja, selvitti kaikki ratkaisuväylät birdiellä ja näin ansaitsi kiistatta voittonsa! Huikea suoritus heinolalaiselta, joka tuntuu jälleen tänäkin kesänä ottavan askelia kohti maailman kärkeä.

Mastereissa Ville Piippo nykäisi finaalissa lopulta tuntuvan kolmen heiton kaulan itselleen ja juhli myös voittoa Kööpenhaminassa. Vahvaa suomalaismenestystä täydensivät Kari Vesala (MPG-2.), Seppo Paju (MPO-4), Tapani Aulu (MPO-5), Miko Fyhr (MPO-5) sekä Matias Söderström (MPO-7).

Leiriviikonlopun kautta voittoon

Pasi Koivu piti kisan jälkeisissä tunnelmissaan menestyksen ja kovan alkukauden vireen suurimpana syynä, kummallista kyllä, Turussa vietettyä viikonloppua. Tarkennuksen jälkeen syy tuntui loogisemmalta: viikko ennen Kööpenhaminan kisaa nimittäin Suomen EM-joukkueeseen valitut pelaajat kävivät porukalla Turun maisemissa treenaamassa ja hiomassa heittoaan kuntoon. Myös kärkiseitsikosta löytyneet Paju ja Söderström olivat kyseisellä treenileirillä.

Koivulle tyypilliselle finaalia edeltävien kierroksien huikealle tuloskunnollekin löytyi voittajalta hyvinkin järkeenkäypä selitys: hänellä nyt vain on tapana pyrkiä parantamaan turnauksien edetessä ja tästä syystä viimeiset kierrokset tuppaavat olemaan huippuluokkaa.

Voitto luonnollisesti tarkoitti sitä, että Koivun tavoite kisan suhteen täyttyi – syksyllä koittaa jälleen matka lajin arvostetuimpaan, United States Disc Golf Championshipiin.

Seuraavaksi Britannia

EuroTour jatkuu seuraavaksi Britanniassa. Kenties jo British Openissa juhlitaan seuraavan kerran suomalaismenestystä, sillä vahvan kisan Kööpenhaminassa pelannut, jopa kärkikortissa piipahtanut Tapani Aulu löytyy osallistujalistalta.

FGR:n raportointi keskittyy seuraavaksi kotimaassa alkavaan Pro Touriin ja sen avausosakilpailuun Porissa.

Kööpenhaminan kisan tulokset löytyvät PDGA:n sivuilta.0 kommenttia:

Jätä kommentti