"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Talin frisbeegolfpuisto

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, talvikunnossapito

Talin Tallaajat ry:n talkoovoimin ylläpitämä kansainvälisen tason monipuolinen ja haastava 18-väyläinen frisbeegolfrata, joka soveltuu pro-pelaajille ja kokeneille lajiharrastajille. Aloittelijoiden ja lajiin tutustuvien on syytä käynnistää harrastuksensa helpommilta radoilta.

Ajantasaiset ratainfo Facebookista ja Talin Tallaajien tapahtumakalenterista näet myös Talin radan tapahtumat.

Lue lisää

Talin Tallaajat ovat talkoovoimin tehneet Talin huipulle kansainvälisen tason monipuolisen ja haastavan, kilpatason radan. Tali onkin Suomen sitä myöten ja koko maailman pelatuimpien ratojen joukossa, joten ruuhkat ja jonotusajat voivat kauneimpina kesäpäivinä nousta korkeiksi.

Jokaisella radan 18-väylästä on puita ja pensaita, ja OB-rajat vaanivat lähes jokaisella heitolla. Niin ylä- ja alamäkireiät kuin hyzeriä ja anhyzeriä vaativat väylät ovat hyvin tasapainossa keskenään, myös rolleille ja upseille löytyy kierroksella käyttöä.

Rata koostuu kolmesta hieman eriluonteisesta lenkistä, joista ensimmäinen osuus (1-6) alkaa heti radan pisimmällä väylällä, joka ei aloittelevaa pelaajaa armahda – ei aina huippujakaan. Alueen erikoisuutena ovat lukuisat keskenään samankokoiset ja -näköiset männyt.

Toinen lenkki (7-11) pitää sisällään vaihtelevan levyisiä väyliä. Välillä vaaditaan todellista kiekon ja hermon hallintaa.

Kolmas lenkki (12-18) on maisemaltaan yhtenäisin kokonaisuus, koska alueella on pelkästään lehtipuita – selvä puisto-osuus. Vaikeuksia tuottavat viimeiset väylät ja erityisesti haastava saariväylä 17. Alamäkiväylää 13 on moni pro-pelaaja kehunut Suomen parhaaksi.

Alueella on useita harjoittelukoreja lämmittelyyn. Lisäksi toukokuussa 2018 radan yhteyteen aukesi 6-väyläinen putterirata, ”Mini-Tali”. Tämä rata koostuu n. 30-metrisistä par-2-väylistä, joilla saa siis pelata vain puttereilla. Toisin kuin varsinainen Talin frisbeegolfrata, Mini-Tali soveltuu lajin aloittelijoille ja perheille.

Talin frisbeegolfrataa hoidetaan talkoovoimin. Jos väylällä tehdään talkootöitä, esim. leikataan nurmikkoa tai siimataan kasvillisuutta, siirry suosiolla seuraavalle väylälle, tai kysy talkoolaisilta lupaa pelata. Talin frisbeegolfpuiston läpi kulkee myös useita kävelyteitä, joten pelaajilta odotetaan tarkkaavaisuutta ja muiden ulkoilijoiden huomioimista pelin aikana.

Liittymällä Talin Tallaajiin tuet Talin frisbeegolfradan ylläpitoa ja kehitystä. Kesäkaudella radalla pelataan säännöllisesti viikkokisat torstai-iltaisin, lisäksi radalla järjestetään seuran toimesta yritystilaisuuksia ja muita tapahtumia.

Seuraa Talin Tallaajien tapahtumakalenteria Tallaajien verkkosivuilla.

http://www.tallaajat.org ja Tallaajat Facebookissa sekä puiston omat sivut Talin frisbeegolfpuisto Facebookissa.

Radan tiedot

  • Osoite

    Talinhuippu (Takkatie)
    00360 Helsinki


  • Rata kartalla

  • Perustettu

    1999

  • Korit

    DiscGolfPark-maalikori

  • Väylien määrä

    18

  • Heittopaikat

    Tekonurmi

  • Pinnanmuodot

    Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

  • Opasteet

    Itsetehdyt opasteet

  • Ratatyyppi

    Puistorata
    Metsärata

  • Ylläpito

    Viikoittainen

  • Ratamestari

    Talin Tallaajat ry

  • Suunnittelija

    Talin Tallaajat ry

  • Ilmainen/maksullinen

    ilmainen

  • Lisätietoja

    Ohjeita pysäköintiin Talissa

  • Talvipelattavuus

    Pelattavissa, talvikunnossapito

Väyläkuvaukset

Talin frisbeegolfpuisto

Ratakartta

Väylä 1: Kieltolaki

Pituus 240 metriä. Par 5

Väylä 1 on Talin pisin väylä. Pitkä ja kapea fairway on haasteellinen ja rankaisee etenkin oikealle karanneita heittoja. Väylä rankaisee myös vasemmalle karanneita heittoja. Par-tulokseen pääsee helposti, jos heität 4 suoraa 60 metristä ja saat kiekon pysähtymään nätisti väylälle. Kun väylällä kasvoi kainaloihin asti yltäviä nokkosia, niin keskelle väylää oli istutettu hamppua. Kenen toimesta, sitä tarina ei kerro. Se kuitenkin tiedetään, että hampun viljely on Helsingin kaupungin mailla lain nojalla kielletty. Tästä väylä sai nimensä Kieltolaki. Väylän ympäröi oikeanpuoleisesta koirapuistosta alkava OB-alue. Jos kiekko karkaa koirapuiston puolelle, älä kiipeä aidan yli vaan nouda se portin kautta.

Väylä 2: Munalukko

Pituus 75 metriä. Par 3

Kakkosväylä on suoraviivainen väylä, mutta lisähaastetta tuo kohtuullisesta ryhmäkoosta muistuttava mandoportti. Par-miehet tietysti seiftaavat lyhyen suoran portille, tai juuri ennen sitä olevalle isolle aluelle, mistä helppo lähestyminen ja nosto koriin. Väylä 1 OB-aluetta kuten väylän takana oleva koirapuisto. Väylän nimi "Munalukko" juontaa juurensa väylän loppupäähän, joka on vanhanaikaisen munalukon avaimenreiän muotoinen. Huom! Koira-aitaukseen kiipeäminen kiekkojen perässä on ehdottomasti kielletty! Kulkureitti aitaukseen vain portin kautta.

Väylä 3: Tali Open

Pituus 131 metriä. Par 3

"Uusi" tulokas Talin radalla vakiintui osaksi layoutia v. 2022. Tätä ennen väylä on nähty vuosien varrella monissa eri muodoissa mm. Tali Openissa.

Väylä 4: Jupiter

Pituus 118 metriä. Par 3

Helsingin kaupungin alueella on aurinkokunnan malli, jossa kaikki planeetat on sijoitettu ympäri kaupunkia tietyssä mittasuhteessa kiertoratojensa mukaisille etäisyyksille. Tämän väylän heittopaikka on Jupiterin välittömässä läheisyydessä, mikä antoi nimen väylälle. Pelattuasi, tööttääthän torvea merkiksi vapaasta väylästä!

Väylä 5: Ruikutus

Pituus 112 metriä. Par 3

Tämä väylä on aiheuttanut paljon päänraapimista, itkua ja hampaiden kiristelyä. Helpolta vaikuttavalta väylältä on otettu monta nelosta. Alivakailla kiekoilla heittäjät, forettajat ja ruikuttavat vasurit löytävät itsensä tieltä siunailemasta. Myöhemminkin heidän kuulumisistaan voi saada osansa jokainen taukopaikalla oleva sijaistoimintoja löytämätön henkilö. Väylän tekee kiinnostavaksi mm. suuri korkeusero (-7 m).

Väylä 6: Daytona Highway

Pituus 126 metriä. Par 3

Ensimmäisen kuuden väylän ns. koirapuiston lenkin päättää 112-metrinen väylä. Tämä väylä on saanut nimensä Daytonan huojuvien palmujen ja useakaistaisten teiden mukaan. Suhteellisen kapea puunrunkojen (hopeapoppelit ja kuuset) välissä pelattava väylä muistuttaa Daytonan Tuscawilla Park -radan #17 väylää. (Tämä Talin väylä oli alunperin 101-metrinen väylä, jonka pystyi heittämään myös toistakin reittiä.) Tali Open -kilpailuissa tämä väylä pelataan usein pidempänä 135 metrisenä versiona, jolloin kori on kuusten ympäröimässä pienessä sopessa kaltevalla pinnalla.

Väylä 7: Kuninkaan keidas

Pituus 124 metriä. Par 3

Merkittävin haaste väylällä 7 on vasemmalla vaaniva metsä, joka haukkaa lyhyeksi jääneet ja liikaa feidaavat heitot. Avain onnistumiseen on kova, suora ja matala heitto. Väylän rakennusvaiheessa korin vasemmalla puolella olleessa pöheikössä sijaitsi muinaisarkkitehtuuria. Aikojen saatossa tästä kuninkaallisesta keitaasta oli jäänyt vain himmeä muisto jäljelle. Tarkat silmät voivat vieläkin havaita näitä muinaisen sivilisaation jäänteitä.

Väylä 8: Poing

Pituus 96 metriä. Par 3

Väylän huomiota herättävin piirre on kalteva griini, joka viettää loivasti OB-alueelle. Kannattaa siis välttää lähestymisissä heittoja, joissa kiekko tulee pystyssä alas. Jos kiekko karkaa avauksissa oikealle OB:lle, paras tie päästä korille on jatkoheitto tietä pitkin. Lähestymisessä kannattaa kuitenkin olla varovainen, moni kiekko on karannut Vermon puolelle.

Väylä 9: Karkulainen

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä 9 on radan helpoin väylä. Pituutta ei ole paljon. Suurin riski on korin takana oleva alamäki, jonne pitkäksi mennyt kiekko voi helposti karata. Alamäkeä väylällä on muutoinkin n. 5 metriä, joten heitto voi karata pitkäksi vahingossa. Vasemmalla vaanii väylä 10, mikä on OB-aluetta.

Väylä 10: Uusi pitkä

Pituus 178 metriä. Par 4

Kesällä 2016  väylät 10 ja 11 yhdistettiin 170 metrikseksi isokätisten heittäjien helpoksi par neloseksi. Väylä 10 avataan monttuun sijoitetulta laiturilta ylämäkeen, jolloin pienemmät ihmiset helposti polttavat matoja heti tiin edessä. Toisaalta isommat pelaajat katkovat oksia. Avauksen jälkeen matka jatkuu mäntymetsän lävitse oikealta, vasemmalta tai jopa ylitse,  jonka jälkeen entisen 11-väylän kori. Korin ympärillä sijaitsevat koivut ovat tunnettuja muovimagneetteja. +8 metrin korkeusero pitää huolen siitä, että väylä tuntuu tavallista pidemmältä.

Väylä 11: Hevonpaska

Pituus 104 metriä. Par 3

Väylän haaste on oikealla ja lähellä korin takana vaaniva OB-alue, sekä melko ahdas portti heti tiin edessä. Liikaa feidaavat kiekkosi löytyvät Väylä 7:n tiiltä, joka sekin on OB. Lisäksi korin edessä on myös OB-bunkkeri. Voit joko pelata varmaa kolmosta tai lähteä hakemaan kakkosta riskillä. Tällä väylällä noudatetaan erikoissääntöä, jossa avausheiton mentyä  bunkkeriin tai muille OB-alueille, kolmas heitto lähtee väylän vasemmalta puolelta löytyvältä drop zonelta. Väylällä on kaksi vaihtoehtoista tiitä, mutta käytännössä aina pelataan taaemmalta tiiauspaikalta. Kaikki sen tietävät, että koirat tekevät tarpeitaan joka paikkaan, mutta tältä väylältä on löydetty toisinaan ravihevosten ulostetta. Ratsastus on kielletty muilla kuin sille osoitetuilla alueilla. Tämän perusteella ravihevosilla on oltava todella vahva peräsuoli, sillä uloste on lentänyt kymmeniä metrejä lähimmältä hevosen kulkuväylältä. HUOM! Ole hereillä pelatessa - väylän vieressä kulkevat ravurit lämmittelemässä, lisäksi heitot lipsuvat helposti kävelytielle!

Väylä 12: Hysse

Pituus 112 metriä. Par 3

Radan viimeisen lenkin aloittaa väylä 12. Väylä on oikeakätiselle helpointa heittää hyzerillä, mutta mittaa siltäkin vaaditaan, sillä väylä heitetään reippaaseen ylämäkeen.

Väylä 13: Kolme traktoria

Pituus 135 metriä. Par 3

Kun kaupungin duunari tuli vihdoinkin (2001) ajamaan nurmikkoa, päivä oli sateinen ja väylä oli yhtä velliä. Traktori jumitti väylälle ja soitettiin kaveri hätiin. Niinpä niin, tuli sitten toinen traktori. Auttaessaan toista jäi hänkin kiinni. Vasta kolmas traktori sai vedettyä kaksi edellistä pois väylältä. Tästä väylän nimi, Kolme traktoria. Korille on kaksi reittiä, anhyzer ja hyzer. Haasteena on reittien välissä oleva isohko OB-ryteikkö. Väylällä on monesti kiva takatuuli, joka voi yllättää heikommankin heittäjän: alamäkiväylä voikin tuntua yllättävän lyhyeltä. OB-alueet: Valkoisin kepein rajattu ryteikkö väylän keskellä, sekä väylän oikea laita. Huom! Spotti spotin spotti

Väylä 14: Kahden tulen välissä

Pituus 139 metriä. Par 3

Kori sijaitsee pienehkön metsäkaistaleen takana ja sekä oikealla että vasemmalla vaanivat OB-alueet. Paras avaus on suora, joka hieman feidaa vasemmalle. Helppo kolmonen, ellei joku koivuista nappaa kiekkoasi jo 70 metrin jälkeen. Väylältä on otettu myös kakkosia.

Väylä 15: Auringonkukka

Pituus 117 metriä. Par 3

Väylä 15 on joko naurettavan helppo kolmonen tai haastava kakkonen. Oikeakätisen anhyzer-heitto tai forehyzer kapsahtaa kapealla väylällä helposti väylää reunustaviin puihin. Aita hankaloittaa suoraa lähestymistä. Koska kori ei näy kunnolla tiiltä, se oli joskus merkitty suurella muovisella auringonkukalla. Ei ole enää. Ylämäkeä +6 m.

Väylä 16: Closest to tee

Pituus 81 metriä. Par 3

Kapea väylä, jossa avaus on usein ensimmäisissä puissa. Tällä väylällä usein (tahtomattaankin) tulee voittaneeksi Closest To Tee -kilpailun. Muodoltaan väylä aikalailla viivasuora, vaikkakin oikeakätinen heittäjä voi taiteilla korille rystyllä myös S-linjalla. Kannattaa pysyä väylällä. Alamäki (-4 m) voi tehdä tepposet, tälläkin väylällä 81 metriä tuntuu yllättävän lyhyeltä. Korin takana vaanii vielä jyrkempi mäki, josta kiekko taatusti rollaa kauas.

Väylä 17: Saari

Pituus 200 metriä. Par 4

Talin väylistä tämä on se, jolla suurimmat erot syntyvät. Väylällä on normaalista OB-säännöstä poikkeava erikoissääntö: Kun "mantereelta" heitetään "saareen" jossa kori on,  kiekon on jäätävä saareen - muutoin peliä jatketaan uudestaan mantereen puolelta. Jos saareen päästyään puttaa OB:lle, jatketaan normaalien OB-sääntöjen mukaan. Tällä väylällä on palanut useita päreitä sekä hihoja. Myös pelihousuja on revitty. Tällä väylällä tulos voi olla mitä tahansa 2:n (parigolf Tali Open 2005) ja 25:n välillä. Perusvarmalla pelillä 4:n tai 5:n saa suht' helposti - ellei sitten tuuli yllätä ja vie heittojasi jatkuvasti vaanivalle OB:lle. OB-alueet: Koko matkan vasen puoli ja oikea puoli, sekä lopussa saaren ulkopuolinen alue. Muista erikoissääntö.

Väylä 18: Kyynel

Pituus 108 metriä. Par 3

Tali päättyy kyyneleen, toisilla onnesta toisilla jostain muusta syystä. Väylä 18 on samanaikaisesti sekä helppo että vaikea. Maltillisella heitolla kiekon voi liidättää helposti korin juureen tai jopa suoraan sisään, mutta fieldillä jatkuvasti suuntaa muuttavat tuulet haastavat yrittäjät yhä uudelleen. Myös väylän oikeassa laidassa oleva puska tuntuu hakevan hyzer-heittoja mystisesti puoleensa. Väylä rajautuu OB-alueeseeen joka puolelta.

Talin puttirata

Ratakartta

Väylä 1: Putti-Tali #1

Pituus 36 metriä. Par 2

Väylä 2: Putti-Tali #2

Pituus 31 metriä. Par 2

Väylä 3: Putti-Tali #3

Pituus 29 metriä. Par 2

Väylä 4: Putti-Tali #4

Pituus 28 metriä. Par 2

Väylä 5: Putti-Tali #5

Pituus 30 metriä. Par 2

Väylä 6: Putti-Tali #6

Pituus 32 metriä. Par 2

Talvi-Tali

Ratakartta

Väylä 1: Talvi-Tali #1

Pituus metriä. Par 4

Talvisin korinpaikka on väylän oikeassa reunassa, n. 50 metriä lähempänä tiitä kuin kesäisin. Par-lukema on kutistunut heiton verran.

Väylä 2: Talvi-Tali #2

Pituus 72 metriä. Par 3

Sama korinpaikka ympäri vuoden.

Väylä 3: Talvi-Tali #3

Pituus metriä. Par 3

Kori sijaitsee talvisin väylän vasemmanpuoleisessa aukossa, jonkin verran lähempänä kuin talvisin. Kori näkyy tiille.

Väylä 4: Talvi-Tali #4

Pituus 61 metriä. Par 3

Sama korinpaikka ympäri vuoden.

Väylä 5: Talvi-Tali #5

Pituus 77 metriä. Par 3

Sama korinpaikka ympäri vuoden.

Väylä 6: Talvi-Tali #6

Pituus 101 metriä. Par 3

Sama korinpaikka ympäri vuoden.

Väylä 7: Talvi-Tali #7

Pituus metriä. Par 3

Talvisin kori sijaitsee väylän oikeanpuoleisessa rinteessä, aavistuksen lähempänä kuin kesäisin.

Väylä 8: Talvi-Tali #8

Pituus 89 metriä. Par 3

Sama korinpaikka ympäri vuoden.

Väylä 9: Talvi-Tali #9

Pituus metriä. Par 3

Talvella kori on n. 10 metriä enemmän oikealla ja kenties metrin lähempänä tiitä. Takana vaaniva rinne on jopa enemmän pelissä kuin kesäisin.

Väylä 10: Talvi-Tali #10

Pituus metriä. Par 4

Talvisin kori on väylän vasemmassa reunassa ja huomattavasti lähempänä tiitä, kuin kesäisin.

Väylä 11: Talvi-Tali #11

Pituus metriä. Par 3

Kori talvisin tiin puolella bunkkeria.

Väylä 12: Talvi-Tali #12

Pituus metriä. Par 3

Talvella korille pääsee suoralla heitolla, sillä kori lähempänä tiitä ja enemmän oikealla.

Väylä 13: Talvi-Tali #13

Pituus metriä. Par 3

Talvella kori näkyy tiille selkeämmin kuin kesäisin. Sijaitsee reilun 100 metrin päässä tiistä, vasemman puoleisessa aukossa.

Väylä 14: Talvi-Tali #14

Pituus metriä. Par 3

Talvella pelataan väylän oikeaan reunaan, hieman lyhyemmälle korinpaikalle.

Väylä 15: Talvi-Tali #15

Pituus 75 metriä. Par 3

Sama korinpaikka ympäri vuoden.

Väylä 16: Talvi-Tali #16

Pituus 72 metriä. Par 3

Sama korinpaikka ympäri vuoden.

Väylä 17: Talvi-Tali #17

Pituus metriä. Par 4

Saari katoaa talveksi, kori sijaitsee "mantereen" kärjessä, hieman oikealla.

Väylä 18: Talvi-Tali #18

Pituus 83 metriä. Par 3

Sama korinpaikka ympäri vuoden.

22 arvostelua radalle “Talin frisbeegolfpuisto

    Nyt toisella kertaa Talia arvostelemaan, koska ensimmäinen jäi tyngäksi ruuhkien vuoksi. Syyskuisena aamunakin oli harrastajia jo paikalla heittiharjoituksissa, mutta 6:35 tiivuorolla pääsi radan päivän ensimmäiseksi kiertäjäksi. Haastava rata ja täynnänsä OB-rajoituksia, joten tämän radas aloittelijalle semmoiset peru +1 joka väylälle. Väylä 17 meni aamutuuleen sitten aivan penkin alle. Puistoväyliä, puuesteitä ja välillä pääsee isolla kädellä heittämään avoimeenkin paikkaan, mutta ne OB:t.

    Mahtava harjoittelukeskus ja rata Talin mäellä! Erillisiä lämmittelykoreja useita parkkipaikan lähellä ja lisäksi putteriharjoitteluun on muutama miniväylä varastorakennuksen takana.

    Tiiden kunto on selvin kunnostustarvekohde. Turvallisuutta olisi toivottavaa lisätä moderneilla teräsaitaelementeillä parissa kohti, (kuten Herusten radalla) etenkin läheltä toisiaan liippaavien 1. väylän keskiosan ja 6. väylän loppuosan välillä. Rata on onnistuttu toteuttamaan pienehkölle alueelle ja OB-rajat korostuvatkin oikein.

    Rata on haastava kiinnostavalla tavalla. Radan alkupuolikkaan muutamat heittosuuntaan nähden sivulta päin kaltevat rinneväylät ovat erikoisuus. Pitkä aloitusväylä (Par 5) on yksi hienoimmista ja vaativimmista. Väylät ovat hoidettuja ja pääosin nurmipintaisia. Radan pinnanmuodot ovat loivapiirteisiä ja väylätyypit vaihtelevia.

    Nyt vihdoin oli aika tulla käymään täällä ilman paineita. Kokemus oli positiivinen joka suhteessa. Alussa oli ob vähän hakusessa mutta rajat löytyy kaikille. Tänne uudestaan,porukka ystävällistä kokoajan ”sunnuntai heittäjälle”. Ja korit löyty aikanaan.

    Uskaltauduin vihdoinkin Taliin noin vajaan vuoden aktiivisen harrastamisen jälkeen. Kokemus oli erittäin positiivinen, hieno rata ja paljon erilaisia väyliä. OB:ta on paljon ja osa väylistä on suht tiukkoja mutta kun hyväksyy sen että oma käsi ei kaikkeen riitä ja keskittyy heittämään siinä omassa rangessa väylällä pysyviä heittoja niin kyllä tuolla pärjää. Aivan heittouran alkutaipaleella olevien kannattanee suunnata muualle (esim Siltamäkeen / Munkkaan) mutta kun se perusheitto alkaa olemaan kuosissa ja pysyy väylällä niin Tali on mukava paikka pelata.

    Hyvällä kelillä ruuhkaa on kuin huoran happyhourilla. Muutamia kertoja tullut käytyä ja melkein aina tullut paha mieli. Paikan vikahan se ei ole, ettei aloitteleva pelaaja pärjää, mutta paikka paikoin vituttaa tiukat ob-alueet joka paikassa. Pitkillä väylillä ei sinänsä ole väliä, kun hyväksyy sen, ettei käsi vielä riitä. Komia paikka kyllä, mutta täytyy kerätä pari vuotta varmuutta jossain muualla.

    Mukava riittävää vaihtelua väylissä tarjoava 18-väyläinen. Ei vaadi mitään hirvittävää heittokättä kohtuullisiin tuloksiin, monella väylällä kyse on enemmän tarkkuudesta. OB-alueita on suhteellisen paljon, mutta enimmäkseen ne eivät tule peliin ellei yritä jotain sankariheittoja. 17-väylän saari ehkä lukuunottamatta. Rata sopii ihan ok aloittelevammallekin heittäjälle, harrastajalle se tarjoaa paljon erilaisia heittoja. Porukkaa radalla taitaa aina riittää, omaan käyntiaikaan oli sateinen keli ja silti ihmisiä radalla oli suhteellisen paljon. Silti ruuhkaa ei tuntunut syntyvän missään kohtaa.

    Tali on hieno ja melko vaikea puistorata. Väylistä kuitenkin löytyy korkeuseroja ja vaihtelevuutta, esim. väylät 2-6 ovat lyhyempiä, mutta kapeampia väyliä ja kun tältä metsäosuudelta edetään, pääsee revittelemään heitolla oikein kunnolla. OB-alueita radalla on melko paljon ja ne muokkaavat helposti kierrostulosta, varsinkin saariväylä 17.

    Täällä on usein paljon ruuhkaa ja erilaisia tapahtumiakin tuntuu olevan enemmän kuin millään muulla radalla, jossa olen pelannut. Radalta löytyy kuitenkin jopa 5 harjoituskoria ja tilaa heitelläkin, joten kierrokselle pääsyä odotellessa (on muuten hyvä jonotussysteemi) on mahdollisuus lämmittelyyn ja harjoitusheittoihin.

    Käymisen arvoinen haastava rata. Lisähaastetta tuovat melkein joka väylällä runsaat OB-tikut, joiden asettelu on kuitenkin ihan aiheellista, koska väylät on sijoitettu tiheään ja seassa kulkee muutama kävelytie. Väylien 10 ja 11 yhdistäminen on saanut aikaan pahimman vaaranpaikan poistumisen. Plussaa siitä. Radalla on monta pitkää väylää ja ensikertalaisia saa välillä odottaa pitkäänkin. Hyviä tuloksia on vaikea saada, mutta onnistuminen Talissa on erittäin palkitsevaa.

    Pitkästä matkasta huolimatta tänne aina jaksaa tulla. vaihtelevan metsäinen ja hyvät nurmikot. Ensimmäinen väylä on pitkä ja kuttumainen. Joillakin tämä saattaa pilata päivän. Varsinkin kun jonojen takia muut hengittää niskaan ja jos ei ole tottunut yleisöön. Omasta mielestä ensimmäisen väylän ei pitäisi olla kodkaan liian haastava. Ilman lämmittelyä tämä tulee munattua aika usein.

    Tali Frisbeegolf.
    En baana som ger utmaningar på alla avdelar. Skogs delarna är svåra för nybörjare men ändå bra att öva in tekniken på skruvar.
    Kanske 1 banan är rät tuff iockmed relativt smaal och lång freeway. Samt samtliga banor där synhållet till de andra kastarna är noll, kunde vara en tuta vid alla korgar.

    Men tack för en bra bana

    Mukavasti vaihteleva rata. Vähän jäi sellainen nihkeä jälkimaku, mutta kun tarkemmin miettii jälkeenpäin niitä väyliä, ei siellä sitten kuitenkaan kovin paljoa negatiivista ollut. Ihan mukava rata, haastava varsinkin jos on huono heittopäivä, mutta kokonaisuutena hieno ja vaihteleva.

    Avausväylä komea, ensifiilikset siinä ovat sellaiset, että tällaista väylällä pitääkin olla, jos on metsää ympärillä, sitä on ympärillä eikä puita siellä täällä väylälläkin, ja väylä on lyhyeksi ajettua nurmikkoa. Muillakin väylillä tilanne oli pääosin sama, väylät paikoin todella kapeita, mutta väylät ovat selkeitä eikä ole mitään random-puita siellä täällä, vaan ne puut on reunoilla. Väylissä sitten kuitenkin kivasti vaihtelua, ylä- ja alamäkeä, vasenta, oikeaa, avointa, ahdasta.

    Joillain kohdilla väylät vähän liian ahtaasti, varsinkin alun kapeat väylät, ja sitten toisaalla joutuu kulkemaan seuraavalle väylälle edellistä väylää pitkin. Ja sitten niissä väyläopastetauluissa on monessa merkittynä ”A” ja ”B” -vaihtoehdot, mutta kaikilla väylillä ei kuitenkaan ole kuin yksi kori, joka aiheuttaa hämmennystä. Esimerkiksi kutosen koria luulin vitosen pidemmäksi vaihtoehdoksi, kunnes korilla havaitsin että väylät ”loppui kesken” ennen tien ylitystä. Jossain kohtaa tuli jatkettua myös väärälle väylälle kun en ollut / en nähnyt opastetta seuraavalle väylälle.

    Hyvä ja haastava rata. Melko hyvin hoidettu, etenkin kun ottaa huomioon että rata on vanhan kaatopaikan päällä ja wanhaa tawaraa pukkaa maan pintaan monessa paikassa. Jokainen väylä on omanlaisensa ja rata on todella monipuolinen. Onnistuminen vaatii enemmän tarkkuutta ja tasaisuutta kuin isoa kättä. Kierrostulos on todella herkkä virheille, pari puuosumaa tai OB käyntiä voi kaataa korttitalon aivan radan lopussa. Aloittelijoiden kannattaa suunnata Munkkiniemeen tai Siltamäkeen.

    Tali on Tali. Haastava rata. Ei ole aloittelijoille sopiva, mutta silti melkein aina on ensikertalaisia. Ykkösen tiillä joutuu usein odottelemaan pitkään. Ensimmäisen lenkin väylät kulkevat vaarallisesti erittäin lähekkäin. Hyvänä päivänä Talista tulee hyvää tulosta, mutta jos huonosti menee voi tuloskorttiin joutua raapustamaan triplan tai enemmänkin.

    Suosioonsa nähden harvinaisen huono. Väylät kapeita, liian vierekkäin (esim. 7-12 aivan kiinnikkäin ja kävellään toisilla väylilläkin kiekkojen perässä) ja suorat väylät täytetty puilla, joka vaatii osittain enemmän tuuria kuin taitoa. Koffi tölkin kanssa heittelevät ja karanneet kiekot ovat todellinen vaara, eikä fiilikseen auta kokonaisvaltainen hevosenpaskan haju koko kierron aikana.
    Hyvin hoidettu, mutta väylien vaativuudet voisivat koostua muistakin kuin puista ja viereisistä väylistä.

Vastaa