"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan kuvaus

Salon 11-väyläinen frisbeegolfrata kiertää Pahkavuoren kuntoradan maastoissa. Rata soveltuu hyvin sekä aloittelijoille että edistyneemmille pelaajille.

Lue lisää

Salon rata sijaitsee kaupungin keskustan kupeessa ja nimensä mukaisesti Pahkavuoren korkean kukkulan laella. Korkeuserot tuovat parilla väylällä mukavasti lisähaastetta heittämiselle, vaikka väylien pituudet ovat varsin maltilliset.

Radalla on 11 väylää, joiden pituudet vaihtelevat 51 ja 107 metrin välillä. Radan Par on 33.

Mikäli saavut radalle autolla, se kannattaa pysäköidä päättyvän Majavankadun varrelle. Majavankadun päästä on noin sadan metrin kävelymatka ylös hiekkatietä väylän 1. heittopaikalle.

Rata on rakennettu suositulle ulkoliikunta-alueelle ja heittäjien on ehdottomasti otettava alueen muut käyttäjät huomioon. Väylät 1, 2, 4, 7 ja 8 risteävät kuntoradan kanssa, joten niillä heitettäessä on noudatettava erityistä valppautta ja varovaisuutta. Keskellä kuntorataa on lisäksi pienimuotoinen jalkapallokenttä, jonka vierustalla osa väylistä kulkee.

Salon radan omistaa Salon kaupunki, joka myös vastaa radan kunnossapidosta. Radan ovat suunnitelleet Mikko Kaakinen ja Jussi Meresmaa radan rakentamisvuonna 2006. Paikalliset harrastajat ovat osaltaan aktiivisesti ylläpitäneet ja kehittäneet rataa, muun muassa heittopaikkoja kohentamalla. Alueella kasvaa kesäisin runsaasti nokkosia, jotka valtaavat osaa väylistä ja joiden niittäminen on elinehto radalla sujuvasti pelaamiselle. Radalle tehtiin laajennus ja muutamaa väylää muutettiin kesällä 2011 Salon Kaupungin ja Disc Golf Club Salon yhteistyönä. Tuloksena oli kaksi uutta väylää ja kolmen väylän pidennys ja tekonurmiset heittoalustat. Uusi rata tarjoaa entistä monipuolisemmat mahdollisuudet lajin harrastamiseen.

Mahdollisesta viikkokisatoiminnasta ja muusta järjestäytyneestä toiminnasta pyritään ilmoittamaan jatkossa täällä. Toivonkin paikallisilta harrastajilta aktiivista kirjoittelua ja ilmoittelua radan blogissa.

Ajankohtaista

03.04.2010
Kesää odotellessa – Pahkavuoren frisbeegolfrata
Pahkavuoren rata odottelee vielä lumipeitteen sulamista ja kuutosväylän korin asentamista takaisin paikoilleen. Kyseinen korihan ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Majavakatu 9
  24100 Salo


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2006

 • Korit

  DisCatcher

 • Väylien määrä

  11

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Mikko Kaakinen, Ville Nieminen

 • Suunnittelija

  Mikko Kaakinen / Jussi Meresmaa / DGC Salo (laajennus 2011)

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Salo
  Vilhonkatu 6 24101 SALO puh. 02-7316500

  Sportia Salo
  Turuntie 4 24100 SALO puh. 044-5285321

Väyläkuvaukset

Pahkavuori, Salo

Väylä 1

Pituus 69 metriä. Par 3

Radan avausväylä heitetään heitetään radalle johtavan hiekkatien varrelta. Väylä etenee kahden puun muodostaman portin välistä loivasti kaartaen vasemmalle.Portin ohi menneet heitot jatketaan portin edestä matolta. Liian pitkät ja suorat heitot päätyvät puubunkerin väärälle puolelle tai puskaan ja liian korkeat heitot liihottavat korin yli kuoppaan, josta pirkkoon nouseminen saattaa teettää työtä.

Väylä 2

Pituus 99 metriä. Par 3

Radan avausväylä ensimmäisen heittopaikan viereltä loivaan ylämäkeen. Väylän vasen reuna viettää lopussa tiiltä katsoen vasemmalle. Kori on sijoitettu taskuun mäntyjen ja matalan kallionseinämän keskelle. Oikeakätisen kannattaa pitää heittonsa matalana tai ennakoida rystyheiton loppuliuku tarkasti päästäkseen korille.

Väylä 3

Pituus 72 metriä. Par 3

Lyhyenpuoleinen, loivaan alamäkeen heitettävä väylä. Suora heitto tai oikeakätisen loiva anhyzer vie korille, kun taas vasemmalle kaartuvat heitot vievät mennessään mahdollisuuden birdieputtiin.lampputolppa väylän alussa estää piikkisuorat heitot suoraan korille.

Väylä 4

Pituus 107 metriä. Par 3

Radan pisin väylä on loivan laakson yli heitettävä kolmosväylä. Väylä risteää kuntoradan kanssa, mutta näkyvyydet ovat hyvät - varothan silti muita alueella liikkujia. Vasemmalle viettävä vastarinne väylän lopussa tekee birdien hankkimisen haastavaksi. Puusto estää molemminpuoliset hyzerit ja lampputolppa väylän alussa estää piikkisuorat heitot suoraan korille.

Väylä 5

Pituus 107 metriä. Par 3

Väylä kuuluu pidennettyjen väylien joukkoon. Avaus lähtee Kerrostaloille vievän polun varrelta puun ja pusikon välistä. Heiton tulisi kantaa pienen kummun yli puuportista korille. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta harvoin on sitä. Tarkkuutta ja tekniikkaa vaativa väylä. Ehdottomasti yksi radan parhaista väylistä.

Väylä 6

Pituus 51 metriä. Par 3

Yksi uusista väylistä radalla, joka on DGCSalon suunnittelema ja Tapio-myrskyn muovaama. Avaus lähtee aivan edellisen korin greenin tuntumasta, joten takaa tulevia kannattaa seurata. Avaus heitetään pienen kummun yli. Kori sijaitsee heti kyseisen kummun takana. Korin jälkeen alamäki jatkuu vielä pidemmälle ja helposti se nielee hyviäkin avauksia. Rauhallinen suora avaus aivan korin tuntumaan tarjoaa helpon mahdollisuuden pirkkoon.

Väylä 7

Pituus 75 metriä. Par 3

Metsäiseltä kummulta alas jalkapallokentän vierustalle pelattava väylä, jolle alkuosan puut luovat selkeät raamit. Puiden väliin osuvan, luotisuoran heiton liitoa on ilo katsella, kun se lähestyy koria ympäröivää viheriötä.

Väylä 8

Pituus 98 metriä. Par 3

Tekninen alamäkiväylä, jolla sata metriä irtoaa varsin helposti. Väylä pelataan alas rinnettä, joka talvisin toimii pulkkamäkenä. Kori on sijoitettu rinteen alaosaan vallin päälle, mikä saa birdietä puttaavan ranteen herkästi vapisemaan hieman ylimääräistä.

Väylä 9

Pituus 100 metriä. Par 3

Mikä tulee alas, on saatava takaisin ylös. Jos sata metriä alamäkeen taittui helposti, on nyt vuorossa todella työläät 95 metriä. Kovalla tarkalla heitolla voi päästä rinteen oikeassa reunassa sijaitsevalle korille. Valtaosa pelaajista käyttää kuitenkin useamman heiton ja paljon reisilihaksiaan korille päästäkseen.

Väylä 10

Pituus 93 metriä. Par 3

Metsästä ulos heitettävä väylä suuntautuu korista selvästi oikealle, mikä pakottaa oikeakätisen heittäjän pelaamaan rystyllä reipasta hyzeriä.

Väylä 11

Pituus 105 metriä. Par 3

Radan viimeisellä väylällä on muistettava pysyä etäällä tuuheasta puupensaasta oikealla. Kori on uudistuksen myötä siirrettu reilut 10m pidemmälle kuusen ja männyn muodostaman esteen taakse pieneen metsäpussiin. Suora tai loivasti oikealle kaartuva heitto vie mukavasti vastarinteeseen. Kunhan siis muistat varoa sitä puskaa. Suoraan korille pääsemiseksi vaaditaankin jo tiukempaa kääntöä ja korkeampaa heittoa.

Yksi arvostelu radalle “Pahkavuori

Vastaa