"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Laajavuori DiscGolfPark

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Jyväskylän Laajavuoressa sijaitseva kilpatason 27 väyläinen frisbeegolfkeskus. Laajavuori tarjoaa mahtavat puitteet kiekon liidätykselle ja Laajiksen kahviosta ja kiipeilykeskuksesta voit ostaa tai vuokrata frisbeegolfkiekkoja.

Lue lisää

Amatöörirata sopii lapsiperheille ja aloittelijoille erinomaisesti. 9 väyläisenä se on nopea kiertää ja kokeneemmille rata toimii hyvänä lämmittelynä ennen Prorataa. Amatööriradan par-lukema on 27, kaikkien väylien par on 3.

Prorata on yksi suomen monipuolisimmista radoista ja vaatii todella hyvää omien taitojen ja kiekkojen tuntemista. 18 väylän kokonaispituus on 2053 m ja par 60. Yksi suomen parhaista radoista!

Kilpailut ja tulokset JyLi:n kisakoneesta:
http://jyli.fi/kisakone/kilpailut

Radan omistaa Jyväskylän liitokiekkoilijat ja sitä ylläpitää frisbeegolfjaosto Albatrossit.
Alue on saatu käyttöön laskettelukeskus Laajikselta ja Jyväskylän kaupungilta.

Ajankohtaista

21.11.2014
Talvi 2014-15 Edition
Talviradat pelattavissa: Talvi am-9 (OSITTAIN SULJETTU) Aloittelija ystävällinen Talvi pro-10 Tarjoaa enemmän haastetta Linkki ... Lue lisää

09.07.2014
Pro 18 ja amatööri 9
Rataa laajannettu kesällä 2014. Kaksi eri rataa lähtevät parkkipaikan laidalta, puttikorin vierestä. Amatööri 9 Amatöörirata on ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Laajavuorentie 15
  40740 Jyväskylä


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DisCatcher

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Innova TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Albatrossit

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa ja JyLi

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Megastore Tourula
  Vapaaherrantie 2 40100 JYVÄSKYLÄ puh. 014-3372050

Väyläkuvaukset

Laajavuori DiscGolfPark Pro-rata

Väylä 1: Albatrossit

Pituus 97 metriä. Par 3

Avoin rinneväylä. Väylän pituus alle 100m, mutta nousua on useampi metri. Birdie paikalle tarvitaan kohtalaisesti heittokättä. Vaihtoehtona voi heittää amatööritiiltä 65m. Väylä rajoittuu OB-alueeseen oikealla, josta OB-linja jatkuu takana kulkevan tien suuntaisesti. Vasemmalla on kolmiomainen OB-alue, joka rajoittuu mattohissin ja OB-keppien mukaisesti.

Väylä 2: Eebu

Pituus 224 metriä. Par 4

Kakkosväylällä saa tykittää jo niin paljon kuin vain kädestä irti lähtee. Pitkä tasainen väylä, jossa viimeisellä 25 metrillä kolmen-neljän metrin nousu. Birdie mahdollinen, mutta vaatii hyviä heittoja. Vaihtoehtona voi heittää amatööritiiltä 155m. OB- linja oikealla rajaa väylän melko kapeaksi. Varo muita liikkujia.

Väylä 3: Samcom

Pituus 68 metriä. Par 3

Kolmos väylä on suora metsäkuja, jossa huono avaus voi päätyä tiheäänkin pusikkoon. Pahimmassa tapauksessa pusikosta joutuu heittämään pienen siirron takaisin väylälle. Hyvällä avausheitolla päästään kuitenkin putille. OB alueena mahdollinen purukasa väylän oikealla puolella.

Väylä 4: Puska Puttaajat

Pituus 72 metriä. Par 3

Ylämäkeen heitettävä hieman oikealle kääntyvä väylä. Hyvällä avauksella ollaan puttipaikoilla. Oikealla välillä tiheääkin pusikkoa, josta kannattaa pysyä pois.

Väylä 5: Nordea

Pituus 74 metriä. Par 3

Väylä tarjoaa kaksi mahdollisuutta avausheitolle. Noin kymmenen metriä ennen koria väylällä on iso puu, jonka voi kiertää joko vasemmalta tai oikealta. Suorat heitot osuvat yleensä puuhun ja tippuvat puun taakse tai viereen, mutta jos kymppimetrinen putti kulkee niin ei hätää.

Väylä 6: Silmu Software

Pituus 58 metriä. Par 3

Laajavuoren toiseksi lyhin väylä. Kapea alamäki metsäränni, johon tarjotaan joko putteria tai upsia. Jos heitto ei pysy väylällä, niin jatkoheitto lähtee yleensä puun/pensaan takaa. Kori kiven päällä, pitkäksi mennyt heitto voi olla useamman metrin päässä ja pusikon takana.

Väylä 7: inPulse Works

Pituus 51 metriä. Par 3

Laajavuoren lyhin väylä ja jyrkin ylämäki. Väylää ei ole pituudella pilattu, mutta silti korille halutessaan pitää heittää kohtalaisen kova heitto. Jos kiekkosi ei pysy väylällä, jatkoheitto on vaikea. Sopivalla heitolla kuitenkin puttipaikalle. Ylhäällä korin takan oleva tie OB.

Väylä 8: Musikantti/Atkuukkanen

Pituus 88 metriä. Par 3

Väylä sijoittuu hyppyrimäen tien suuntaisesti. Suora metsäväylä, jossa rinne viettää jonkin verran vasemmalle. Kori on pienellä nyppylällä. Väylällä on mando, joka täytyy kiertää oikealta puolelta. Mandon tarkoitus on estää heitot tien päältä.

Väylä 9: Laukaan laatta- ja kivimestarit

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä on kaksi jakoinen. Väylällä on ensin metsää ja sitten avointa. Metsäinen osuus on n. 40 metriä ja avoin loppuosa 60metriä. Hieman oikealle taittuva väylä vaatii pitkää annukkaa tai hyvän kämmenheiton. Peikkona väylällä ”griinin” vasemmalla puolella oleva jyrkänne, joka on merkitty OB-linjalla. Oikealla kulkeva tie on myös OB. Väylällä mando, joka kierretään vasemmalta.

Väylä 10: Descom

Pituus 64 metriä. Par 3

Ylämäki väylä, jonka loppuosa kääntyy oikealle. Nousua väylällä on n. 8 metriä. Iso annukka tai kämmen ja olet puttaamassa kakkosta. Metsäinen ympäristö ei kuitenkaan tee tästäkään helppoa väylää.

Väylä 11: Viklo

Pituus 70 metriä. Par 3

Metsäinen vasemmalle kääntyvä väylä. Korkeuseroja ei tällä väylällä juurikaan ole. Suora lopussa kääntyvä heitto on täydellinen. Pieni hyzer vie myös putti etäisyydelle.

Väylä 12: Majakivi/Digia

Pituus 123 metriä. Par 3

Väylä tarjoaa kova- ja tarkkakätiselle rystyheittäjälle jopa pirkkoa. Avausheiton voi suorittaa kahdella tapaa. Joko suoraan jolloin kämmen tai myöhään ylikääntävä heitto vie hyville jatkopaikoille. Toinen vaihtoehto on heittää avausheitto pienestä hysseikkunasta, jolloin isokätinen saattaa päästä putille. Riskinä epäonnistuneessa hyssessä on joutua laskettelurinteen monttuun, josta on jo vaikeampi päästä korille. Väylä on loppuosaltaan avoin.

Väylä 13: Relator/Grafitatu

Pituus 91 metriä. Par 3

Metsän uumenissa vaaditaan kämmenässää tai sitten tuuria rystyllä. Rystyheitto kaartaa lopussa auttamattomasti pois väylältä. Kämmenheitolla voit päästä ihan korille. Toki aina löytyy joku väli mistä rystyheittokin voi tiensä korille löytää. Tämän jälkeen seuraa ehkä Suomen ratojen rankin siirtymä väylällä 14.

Väylä 14: Revcon

Pituus 185 metriä. Par 4

Aurinkorinteen huipulta on hienot näkymät. Väylän alkuosa on avoin laskettelurinne. Sweetspot sijaitsee n. 135 metrin päässä tiiltä. Sweetspotin kohdalta väylä taittuu hieman taaksepäin oikealle metsäuraa pitkin. Jos et pysy alussa väylällä, kiekko voi löytyä joko oikealta synkästä metsästä tai vasemmalta melkein yhtä synkästä metsästä. Maltti on valttia. Varmista, että väylä on tyhjä. Heittäjien olisi hyvä jättää bägi sweetspottiin merkiksi, että väylällä on pelaajia.

Väylä 15: Terästyö JK&JK/Kuusakoski Recycling

Pituus 113 metriä. Par 3

Tavallaan poikkirinteeseen heitettävä väylä. Liian korkea rystyheitto painuu helposti kymmeniä metrejä pois väylältä vasemmalle alarinteen puolelle. Alarinteen puolelta löytyy metsää ja sieltä voi olla vaikea päästä pois. Hyvä heitto löytää tiensä korin läheisyyteen, pieni alamäki auttaa asiaa.

Väylä 16: MLT

Pituus 184 metriä. Par 4

Laajavuoren komein väylä. Tiiltä avautuu näkymät ympäri Jyväskylää. Pudotusta väylällä on isojen kuusien verran n.25-30 metriä. Väylä on leveä, mutta silti niin moni etsii kiekkoaan joko oikean tai vasemman puolen metsiköstä. Liian alivakaa kiekko löytyy helposti oikealta ja ylivakaa vasemmalta. Maltillisesti pelattuna birdie on hyvinkin mahdollinen. Avausheitolla voi kilautella jopa tolppaa. Kori sijaitsee pienellä kummulla, joten putin kannattaa osua, muuten voi kiekko olla taas kaukana. Varmista ennen heittoa, että väylä on vapaa.

Väylä 17: Sinun firmasi?

Pituus 78 metriä. Par 3

Metsän keskeltä alkunsa saava väylä, joka heitetään rinteessä olevaan koriin. Hallittu heitto läpi metsikön saattaa kantaa aina korille asti. Ihan suoraa heittoa ei voi heittää, puiden oksien roikkuessa tiellä. Mutta kori näkyy kyllä tiille.

Väylä 18: Sinun firmasi?

Pituus 157 metriä. Par 3

Viimeinen väylä tarjoaa taas kiekon lennätystä. Laskettelurinteessä sijaitseva väylä, jossa kori on pienen kummun reunalla. Pitkäksi heitetty avaus tai lähestyminen saattaa vieriä kauaskin korista. Sopivilla alarautaosumilla puttirallia luvassa.

4 arvostelua radalle “Laajavuori DiscGolfPark

  Mielenkiintoinen, yllätyksellinen ja haastava tuttavuus tältä kesältä. Monipuolisia väyliä, korkeuseroja ja välillä suuriakin haasteita! Loppupuolella rataa tosin oli monia paikkoja kiekon hukkaamiseen väylän vieressä olevien ”piilorotkojen” ja vadelmapuskien muodossa. Seuraavalla kerralla niitä osaa varmasti paremmin varoa. Hyvä rata, vaikka alottelijalle haastetta onkin hieman liikaa – suosittelen :)

Vastaa