"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan kuvaus

Keinukallion frisbeegolfrata, "Keinis", "Keinari" http://www.facebook.com/fgclubkeinukallio

Lue lisää

Kesällä 2007 perustettu rata sijaitsee vanhassa laskettelurinteen ympäristössä, josta johtuen osalla väylistä huimia korkeuseroja.

Loppuvuodesta 2010 radalle perustettiin uusi seura Frisbeegolf Club Keinukallio. Lisää tietoja seurasta seuran facebook-sivuilta. Sieltä löytyy myös muuta ajankohtaista tietoa sekä viikkokisojen ja erilliskisojen aikataulut.

Seuran aloittaessa radalla oli 9 väylää jotka olivat päässeet kasvamaan jo pahasti umpeen. Aktiivisella talkootoiminnalla kunnostettiin vanhat väylät pelikuntoon, mutta jo pian alettiin haaveilla laajemmasta uudistuksesta. Osa vanhoista suosikkiväylistä jäi käyttöön ja uusia suunniteltiin, ensin 12-13 väylän laajennuksella ja lopulta kesän 2013 aikana täydet 18 väylää näki päivänvalon.

Nykyään Keinukallio on yksi Etelä-Suomen ratojen helmistä. Väylät ovat erittäin monipuolisia ja haastavia ja testaavat pelaajan taitotason kaikki osa-alueet. Joillain saattaa olla vanhoja huonoja muistoja useamman vuoden takaa, mutta Keinukallio vuosimallia 2014-> on täysin eri kaliiberin rata uusittuine tiipaikkoineen ja väyläopasteineen.

***

SEURAN JÄSENYYS

Frisbeegolf Club Keinukallio ry:n (FGCK ry) jäsenmaksu vuodelle 2015 on 12€ aikuiselle. Juniorien (v. 1995 tai sen jälkeen syntyneet) jäsenmaksu on puoleen hintaan, eli 6€.

Jäsenmaksu sisältää sekä FGCK:n jäsenmaksun, 10 € aikuiselta että Suomen Frisbeeliiton jäsenyyden, 2 € aik. (junioreilla vastaavat: 5€ ja 1€)

Seuran jäsenelle viikkokisamaksu on 2 € (ei-jäsenille 3 €, junioreille 1€), lisäksi ainoastaan jäsenet voivat ostaa 5 tai 10 viikkokisan sarjakortteja á 8€/15€. Jos kuulut jo toiseen seuraan, mutta haluaisit pelata useampia viikkokisoja Keinukalliossa näillä alehinnoilla, kannatusjäsenyys FGCK:ssa kustantaa tuon saman 10€, joka ei päätä huimaa, ja jonka nuo alehinnat maksavat nopeasti takaisin.

Jäsenet saavat lisäksi komean FGCK:n bägilätkän ja alennuksia useammasta frisbee-kaupasta! (Frisbeepoint, Innovastore.net ja Powergrip.fi) Kesän aikana järjestetään myös muutamia ainoastaan jäsenille avoimia kilpailuja ja tapahtumia, jotka ovat olleet hyvin suosittuja.

JÄSENMAKSULLA TUET KEINUKALLION RADAN YLLÄPITOA, TOIMINTAA JA SEN KEHITTÄMISTÄ – RATAA SIIS YLLÄPIDETÄÄN VAPAAEHTOISVOIMIN!!

Jäseneksi ilmoittautuminen:

Lähetä seuraavat tiedot sähköpostilla osoitteeseen fgclubkeinukallio@gmail.com:

– etu ja sukunimet
– täydellinen osoite
– puhelinnumero
– sähköposti
– syntymäaika
– sukupuoli
– mahdollinen PDGA-numero

– Kirjoita aihe-kenttään sanat jäsenyys ja oma etu ja sukunimesi.

– Jos haluat lisäksi A- tai B-lisenssin ilmoita myös se
sähköpostissasi

Kilpaileminen:

Suomen frisbeeliiton (SFL) järjestämiä kisoja on kauden mittaan useita kymmeniä ympäri Suomen. Lisäksi Suomessa ja euroopassa järjestetään euro- tai major-statuksella kansainvälisiä kilpailuja.
Näihin osallistumiseen vaaditaan jäsenyyden lisäksi joko A- tai B-lisenssi.

– A-lisenssi aik. 55 € / jun. 30 € (sisältää PDGA-jäsenyyden)
– B-lisenssi aik. 20 € / jun. 10

Lisenssiä EI siis tarvitse jos ei aio osallistua SFL:n tms. kilpailuihin!

Jos kilpaileminen kiinnostaa, käy tutustumassa vaihtoehtoihin alla olevasta linkistä ja ota yhteyttä meihin fgclubkeinukallio@gmail.com , niin kerromme lisää…

http://frisbeeliitto.fi/sfl/jasenyys/

Ajankohtaista

27.09.2013
FGCK Seuranmestaruuskisat 5.10.
Keinukallion frisbeegolfradan rakennustyöt ovat nyt valmiit. Radalla on 18 väylää, laadukkaat tekonurmitiipaikat (paitsi #18 vielä ... Lue lisää

23.08.2013
K.O. 2013 – Keinukallio Open
Keinukallion radalla järjestetään kilpailut tulevana viikonloppuna. Lisätietoja kilpailusta Suomen Frisbeegolfliiton sivuilta, sekä ... Lue lisää

28.06.2013
FGCK goes YouTube!
http://www.youtube.com/watch?v=MRWcRXXIUZM Lisää videoita seuraa myöhemmin. Etenkin 18-väyläistä rataa esittelemme ylpeänä kunhan se ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Keinukalliontie 47
  04250 Kerava


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2007

 • Korit

  DisCatcher

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Metsärata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Markus Lindqvist

 • Suunnittelija

  FGCK

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Intersport Kerava
  Kauppakaari 10 04200 KERAVA puh. 09-2745180

Videoesittely

Väyläkuvaukset

Keinukallio, Kerava

Väylä 1

Pituus 87 metriä. Par 3

Suora väylä jonka maa viettää oikealle, mikä saattaa saada kiekot pyörimään pitkällekin sinne suuntaan. Oikealla oleva tie on OB.  Väylä 18 risteää tämän väylän kanssa yläpuolelta, jota kannattaa varoa puista mahdollisesti kimpoilevia kiekkoja.

Väylä 2

Pituus 227 metriä. Par 4

Pitkä väylä, jonka koria ei näy tiille, eikä luultavasti vielä avauksen jälkeenkään. Kori on tiiltä katsottuna edessä näkyvän suuren kummun takana, vasemmalla puolella. Kyseisen kummun etuvasemmalla näkyvä suuri kuusi on mando, kierrettävä vasemmalta puolelta. Väylän birkuttajat luokitellaan virallisesti koviksi jätkiksi. Varo 3. väylän pelaajia!

Väylä 3

Pituus 113 metriä. Par 3

Kukkulan päältä pieneen alamäkeen tykitettävä nautiskeluväylä. Täällä on aina pieni vastatuuli joka saa liian alivakaat kiekot lentämään piiiiitkälle liian oikealle.

Väylä 4

Pituus 62 metriä. Par 3

Mukava metsäpilli masokisteille! Hyttysiä, OB-keppejä, oja, mando ja paljon puita.  Nyt pitäisi osata heittää suora. Ainoa mikä täältä puuttuu on sivuttaiskaltevuus josta kiekot voisivat vieriä esim. raviradalle. Koitamme järjestää asian lähivuosina.

Väylä 5

Pituus 121 metriä. Par 4

Ylämäkeen viskattava vasemmalle kaartuva väylä. Alkuväylän molemmilla puolilla vaanii ilkeitä metsiköitä. Kori erillisellä "terassilla" teeboxin tasosta erittäin paljon korkeammalla.

Väylä 6

Pituus 78 metriä. Par 3

  Tämä väylä on poistettu käytöstä keinukalliolle rakennettavien kuntoportaiden takia. Tilalla on väliaikaisesti "Jarnon Special", saariväylä jonka tiin löytää kun menee ysin korin jälkeen vasemmalle.

Väylä 7

Pituus 110 metriä. Par 3

Yksi keinarin huippuväylistä. (pun intented) Tämän voi myös hyssettää reippaasti oikean kautta jos temppuvalikoimasta ei satu löytymään laserinsuoraa holariyritelmää. Muistakaa varoa siviilejä joita saattaa kävellä ulkoilureiteillä.

Väylä 8

Pituus 70 metriä. Par 3

"Peikkometsän" hämärissä vaaditaan tarkka heitto oikealle. Tarjolla on myös ahneen sian väylää jos haluaa korttiinsa kakkosia tai nelosia tylsän par-tuloksen sijasta. Seuraava tii sijaitsee korista oikealle ylös kalliolle. Kaikki polut vievät perille.

Väylä 9

Pituus 75 metriä. Par 3

Super-G. Suora heitto TODELLA jyrkkään alamäkeen, kiekko pitäisi saada jäämään korikummulle. Keskellä väylää tuplamando, jonka missaaja joutuu Drop Zonelle. Koria ympäröivä oja ja tie ovat normaalia OB:ta, eli jatko siitä mistä meni yli.

Väylä 10

Pituus 128 metriä. Par 4

"Mastodontti" kohottaa taas sykettä, kyllä tämä liikunnasta käy. Ensin pitäisi päästä kallion päälle, sitten lähestyä korille joka on toisen kallion päällä. Birkkupaikoille pääsy kysyy jo kovaa kättä.

Väylä 11

Pituus 63 metriä. Par 3

Aluksi kovin helpolta näyttävä väylä joka kuitenkin tarjoaa mellevää tulospotentiaalia salakavalan kallioputtirallin muodossa.

Väylä 12

Pituus 51 metriä. Par 3

"Holarihoukutin" jossa kori on korotettu. Ahneet saattavat joutua kauas tielle, feidaajat joutuvat myös puskaan. Juureen heitto ja helppo kakkonen vaikeampaa kuin luulisi.

Väylä 13

Pituus 112 metriä. Par 3

Vaikea par 3 (3,5) jossa alkuun vaaditaan pitkä suora heitto joka ei saisi pahemmin feidailla. Kori on jonkin verran väylää ylempänä ja muutaman havupuun suojelema. Täälläkään ei birkkuja jaeta liukuhihnalta.

Väylä 14

Pituus 152 metriä. Par 4

Jälleen pitkä ja vaikea väylä jossa metsän välttely on edelleen valttia. Ensin pitkähkö suora pätkä jonka päässä mando kierrettävä oikealta ennen alamäkilähestymistä korille.

Väylä 15

Pituus 131 metriä. Par 4

Pieneen alamäkeen ensin sweet spotille taitteeseen ja siitä on vielä toinen pitkä suora heitettävänä. Tiipaikalla mando jonka PITÄISI estää suuruudenhullut pellon yli korille heitot, vaikka legendan mukaan Javis ja Heinis moisessa foressa ovat silti onnistuneet.

Väylä 16

Pituus 71 metriä. Par 3

Mikä menee alas, sen täytyy tulla ylös - eikun miten se meni. Hyvä heitto pääsee linnuntietä suoraan korille laakson yli. Huonoille heitoille löytyy montaa eri variaatiota joista ei aina ilman kiroilua selviä.

Väylä 17

Pituus 65 metriä. Par 3

Oikea dogleg-väylä se on miniatyyrikokoinenkin sellainen. Mando estää metsän läpi seikkailut. Helppo kolmonen mutta birkkuun saa taiteilla, fakiirit tietävät kyllä salaiset temput tähänkin. Tosin samat fakiirit kirjaavat yllättävän usein niitä nelosia korttiinsa.

Väylä 18

Pituus 86 metriä. Par 3

Nyt kassit tyhjiksi! Jos et saanut vielä tarpeeksesi korkeuseroista, tarjoaa viimeinen väylä kierroksen loppuun vielä lisää samaa herkkua. Kori kaukana alhaalla, vaikeassa paikassa kallion päällä. Varo #1 väylän pelaajia!

12 arvostelua radalle “Keinukallio

  Keinukalliosta ennakkoon saadut tiedot lisäsivät odotuksia radan suhteen. Ensimmäisen pelatun kierroksen jälkeen jäi radasta kuitenkin hieman ristiriitaiset tunteet. Muutaman mielestäni loistavan väylän (3, 7 ja 15) lisäksi radalta löytyi joitakin yleisarvosanaa laskevia väyliä, joilla kiekoistaan oli mahdollisuus ihan liian helppoa päästä eroon vaikkapa pienellä puuosumalla. Lisäksi sateinen kesäkuu paljasti koruttomasti radan muta-savisen pohjan monella väylällä. Kuitenkin lopulta plussalle jäävä pelikokemus ja suurimmat pisteet radan vahtelevuudesta ja korkeuseroista.

  Kiva rata, vain kakkosväylän löytyminen tuotti hankaluuksia, kun se ei enää olekaan kartan näyttämässä paikassa, vaan heittopaikka on nyt ykköskorin välitömässä läheisyydessä ja kori sijaitsee kukkulan, jolla kolmosväylän heittopaikka on, takana.

  Väylä #2
  Pituus 227 metriä. Par 4.

  Kartta päivittynee.

  Hyvä, monipuolinen rata, hienot maisematkin vielä. Väylä 4 on liian puustoinen, pitkälti tuurista kiinni tuleeko birdie vai koliseeko puuhun bogien arvoisesti, muuten väylät (muistaakseni) kaikki hyvin suunniteltuja. Isot korkeuserot lisää radan vaihtelevuutta.

  Varsin monipuolinen ja haastavakin 18-väylän rata. Korkeuseroja melko mukavasti. Uusi 227m kakkosväylä mukava lisä layoutiin. Ysiväylälle tarvittaisiin ehdottomasti opasteet edelliseltä korilta! Tämä rata ei kuitenkaan kuulu suosikkeihini kahdesta syystä: Sateella tai sateen jälkeen rinteet on liukkaita ja mutaisia ja – ennenkaikkea – radalla on liian helppoa hukata kiekkoja. Yksin en tätä rataa lähtisi kiertämään, koska spottaajaa tarvittaisiin useammallakin väylällä. Esim. 7- ja 9-väylillä kaartuvien kiekkojen laskeutumiskohdat voivat jäädä näkymättömiin. Lisäksi radalta löytyy joitain pöheikköjä, joista kiekon saa takaisin pelkällä tuurilla. Ainakin kahdesti saman kierroksen aikana oli oma kiekko hukassa ja puihinkin näkyi muilla jäävän kiekkoja. No, ainahan vikaa löytyy heittäjistäkin, mutta rata, jossa joutuu luopumaan kiekoistaan, ei suuremmin houkuta. EHDOTTOMASTI kaveri mukaan tälle radalle – yksin ei kannata!

  Ensimmäinen kierros keinukalliolla meni suhteellisen vaihtelevilla fiiliksillä. Vaikka ennakkoon lueskelin väyläopasteiden ja next-tee -kylttien olevan kunnossa oli väylien löytäminen välillä vaikeaa vaikka ratakartta oli apuna. Uutta kakkostiitä ei löytynyt joten heitettiin vanhalta, ysin tee löytyi 10min harhailun jälkeen, loput löytyikin suht kivuttomasti. Rata itsessään mukavan haastava, nelos väylä ehkä turhankin vaikea. Väylät kapeita ja ulkopuolella tiheää pöpelikköä monella väylällä. Rata ei päässyt lemppareiden joukkoon muttei huonoimpienkaan. Pelaan varmasti joskus uudestaan.

  Mahtava rata jossa on pystynyt pelaamaan säästä huolimatta aina.
  Kunnostus pelaa, heittopaikat ja korit kunnossa.
  Väylätkin on suunniteltu mahtavasti, jotkut väylät ovat niitä vaikeimpia toiset taas helpompia. Eli toisin sanoen monipuolinen rata.
  On mukavaa ylpeänä sanoa, että TÄMÄ on kotiratani.

  Monipuolinen, mäkinen, loistava rata. Taistelee tiukasti paikasta omasta kotiradasta. Vähän enemmän matkaa kuin muille alueen radoille, mutta paras rata niistä. Väylät ovat kapeita ja haastavia. Väylillä kannattaa pysyä jos haluaa tehdä tulosta. Kiekkoja hukkuu heloposti. Suosittelen käyttämään spotteria.

  Opasteet on ikävästi rikottu/ hävitetty joten parin väylän löytyminen oli vähän arpomista,muutama väylä risteää ikävästi joten tarkkana saa olla. Metsäväylät on ( siis mitkä väylät) turhan puisia,eli välillä ei tunnu olevan minkäänlaista väylää vaan kiekot paiskataan sellaiseen sokkeloon että huh huh. Alamäkiväylät on jees ja korkeuseroja muutenkin käytetty hyväksi, välillä ehkä vähän liikaakin. Jos tykkää ahtaista metsäväylistä ja korkeuseroista tämä on oikea paikka sulle.

  Ensimmäisestä kierroksestä jäi todella hyvä maku, mutta parin käynnin jälkeen tunnelma vähän latistui. Teepaikat ja korit ok ja suurin osa väylistä hyviä. Kiekkojen hukkaaminen helppoa jos ei pysy väylillä ja kostealla säällä pari hazardia paikkaa. Ei voi suositella aloittelijoille.

  The keinari elää muutoksia rajusti ja tällä hetkellä siis kukkulalla oleva väylä 6 on ollut poistettuna jo tovin ja korvaavana on saariväylä 9 ja 10 välissä oleva pikkuneppi. Väyliä on pidennetty ja mm. 3, alamäki 7 (par4) voi pelata myös par kolme (kaksi koria). 11 ja 16 myöskin pidempänä kuin ennen. Rataa yritetään lukita sellaiseen tilaan, että seura voisi keskittyä olennaiseen eikä aina ikuista muutosta. Kun saamme kaupungin kanssa asiat lukkoon niin rata ottaa jälleen askeleen eteenpäin ja tulossa on uusia väyliä sekä osa vanhoista jää unholaan.

Vastaa