Videoesittely Ruskon uudesta ratalayoutista

perjantaina 3. toukokuuta 2013

MultiNukeProductions-nimellä vaikuttavat nuoret frisbeegolfin harrastajat ovat tehneet ahkerasti videoesittelyjä Turun alueen radoista. Nyt oli vuosi sitten uusitun Ruskon vuoro.

Ruskon rataa muokattu uuteen uskoon – päivitys tietoihin!

lauantaina 9. kesäkuuta 2012

Turun alueen radoista ehkäpä vähiten suosittu Maunun koulun rata Ruskolla on kokenut hieman muutoksia. Uusia ratamerkintöjä on pystytetty, muutamaa väylää on muokattu ja pari uuttakin on layoutiin tullut.

#1 Aloituspaikkaa on siirretty hieman vasemmalle lähemmäs ojan reunaa.

#2 Ennallaan

#3 Aloituspaikkaa siirretty kauemmas taakse vasemmalle, jolloin reitti korille on muuttunut jyrkästi vasemmalle kaartuvaksi.

#4 Vanha, lyhyt nelosväylä on poistettu ja entinen vitonen on nyt nelonen.

#5 Vanha kuutosväylä on nyt numero viisi, mutta valitettavasti tälle ei ole tehty mitään muutoksia, vaikka juuri tämä on koko radan ongelmallisin väylä. Peltisen varastokontin yli heitettävä väylä on loppuosaltaan heittopaikalle näkymätön, joten tällä väylällä kiekot katoavat helpoiten.

#6 Vanhan seiskaväylän heittopaikkaa on siirretty taaemmas ja rataan on saatu lisää pituutta.

#7 Kokonaan uusi väylä, joka heitetään läheltä kuutosen koria jalkapallokentän päädyn suuntaisesti. Kori sijaitsee pienen metsikön takana, lähellä urheilukentän reunaa.

#8 Uusi väylä. Aloituspaikka on edellä mainitun metsikön sisällä pienen mäen päällä. Väylän kori on sama kuin viitosväylässä eli pienen kummun päällä. Koko radan hauskin väylä.

#9 Yhdeksikkö heitetäänkin nyt kakkosväylä koriin. Väylä on siis lyhentynyt merkittävästi.

#10 Kokonaan uusi väylä. Kymppi heitetään Maunun koulurakennuksen vasemmanpuoleisesta päädystä eli jonkinlaisen huoltopäädyn nurkalta. Korina on ykkösen kori. Väylä siis kaartuu voimakkaasti vasemmalle.

 

Muutokset tuovat piristystä Maunun koulun rataan, mutta suurempi ongelma on edelleenkin heikko kunnossapito. Ainoastaan varsinaisella koulun alueella olevaa ruohokenttää ajetaan eli väylät 2-5 ovat edelleenkin elinvoimaisen aluskasvillisuuden vallassa, mikä tarkoittaa sitä, että spottausta kannattaa järjestää ainakin em. väylille.

 

VAROITUS!

Kävin radalla viimeksi 20.6. ja silloin rata oli taas aluskasvillisuutensa puolesta kammottavassa kunnossa. Vyötärönkorkuista heinää kasvaa kaikkialla ja mahdollisuudet kiekkojen kadottamiseen ovat maksimissaan. Ruskon radalle ei kannata lähteä yksin ja lähes kaikille väylille kannattaa järjestää jonkinlaista spottausta eli ainakin yhden heittäjän kannattaa toimia oletettavalla kiekon laskeutumispaikalla tähystäjänä. Muuten on paha mieli ja tunnelma pilalla.

 

Rusko olisi nyt uudistusten jälkeen hyvinkin mukava rata, mutta jostain syystä Ruskon kunta ei pysty rataa pitämään heittokunnossa. Ruoh ajetaan kyllä koulun pihalta, mutta sillä sektorilla on ainoastaan väylät 1 ja 10, joten kahdeksan muuta väylää ovat täysin luonnontilassa olevan kasvillisuuden vallassa.

 

Kevät saapui Ruskolle

maanantaina 9. huhtikuuta 2012

Ruskon Maunun koulun frisbeegolfrata on pahamaineinen alueen elinvoimaisen aluskasvillisuuden vuoksi. Kesällä rata on ajoittain täysin mahdottomassa pelikunnossa, sillä se muistuttaa erehdyttävästi viidakkoa, jonka siimeksestä voisi kuvitella Mustanaamion tai Tarzanin hetkenä minä hyvänsä ponnahtavan aistihavaintokenttään.

Rusko 8.4.2012

Nyt on kuitenkin oikea hetki käydä pelaamassa rundi tai pari Ruskon radalla, sillä talven jäljiltä lamaantunut kasvisto ei vielä pysty nielemään pahaa-aavistamattomien fribaajien pelivälineitä ahnaaseen vihreään kitaansa.

PS. Jos löydätte jotain kiekkoja, ne ovat todennäköisesti minun :)

Bast

Paluu arkeen

keskiviikkona 6. heinäkuuta 2011

Ruskon Maunu koulun radalla keväällä tapahtunut ryhtiliike eli alueen raivaus raskaalla kädellä ei lupaavasta alustaan huolimatta johtanut parantuneeseen radan ylläpitoon. Aluskasvillisuus kaikkialla muualla paitsi koulun varsinaisella alueella sijaitsevilla väylillä 1 ja 9 on jälleen täysin olematonta. Korkea heinä nielee kiekkoja erittäin tehokkaasti. Jos tekee mieli heitellä Ruskolla, ei kannata ottaa mitään korvaamattomia kiekkoja rundille mukaan ja spottaus on aivan välttämätöntä.

Parannuksia Ruskolla

keskiviikkona 1. kesäkuuta 2011

Ruskon Maunun koulun rata on ollut alueen murhenkryyni lähinnä huonon ylläpidon vuoksi, mutta nyt on valoa tunnelin päässä. Alueella on suoritettu hieman raivausta. Umpeen kasvanut kolmosväylän reitti metsikön läpi on raivattu auki samoin nelosen väylältä on karsittu puita. Ruoho on edelleenkin turhan pitkää kakkos- ja kuutosväylillä, jonne muuten hukkui 31.5. valkoinen Pro Roc eli jos joku sattuu löytämään, niin pyydän ottamaan yhteyttä kiekossa olevaan numeroon. Samasta porukasta hukkui lisäksi jonnekin väylän 2 tienoille punainen Beast.

Ruskon rata on ihan mukiinmenevä rata kunhan spottaus on kunnossa. Kuutosväylä on radan hankalin, koska kori on näkökentän ulkopuolella ja lähes koko matka on aluskasvillisuudeltaan runsasta.