Tuhannen auringon voimalla

Maa kiertää auringon tasan vuodessa ja se jos mikä on hieno yhteensattuma. Samaisessa kierroksessa tosin Suomen korkeuksilla kierähetään läpi neljästä vuodenajasta ja niistä seuraavaksi vuorossa tuntuisi olevan syksy. Ilmat viilenee ja kiessille on hyvä laittaa vähän vaatetta päälle jos meinaa pysyä lämpösenä.

Keskempänä eurooppaa on kelit olleet hitusen lämpösemmät ja olenkin pyörähtänyt maailmalla paiskomassa muovia. Sveitsistä ja Tsekeistä on nyt kokemukset taskussa ja jossain välissä myös kisaraportit kaikkien luettavana. Huikeiden puitteiden ja loistavien kisojen lisäksi on maailmalta karttunut taas muutamia lötätuttuja ja THG:llekin uusia kannattajia.

Vuoden yksi kohokohdista on ehdottomasti kohtaaminen Tsekeissä, Vesec Openin ekalla kiekalla. Käppäilin kohti ekaa väylää ja poolikaveriksi paljastunut nuori mies totesi nähneensä mun nimen osallistujalistassa ja toivoi, että saisi heittää kierroksen mun kanssa. Ei paljoa tuuli ja tihkusade vaikuttanu ku sydäntä lämmitti sen vertaa. Paikallisia junnukisoja dominoinut nuorukainen heitti kisat avoimessa, myllyttäen mua viidellätoista heitolla ekalla kiessillä mutta päätyen sit vain yhden heiton voimin edelle lopullisissa listoissa.

Muutenkin maailmalla on videoita katteltu ja palaute on ollut hyvää. Baselissa, Sveitsissä, kesken kiekan kuului lähimaastosta paikallisen kielen sijaan suomea kun tienoilla asustellut miekkonen tuli morjestamaaan. Hieman siinä hämmennyin mutta pienet turinat saatiin aikaseksi. Notta terveiset vaan Petterille sinne Baseliin!

Maailmalla reissatessa on ollu hienoa huomata, että myös vinkit joita Avery kesällä huuteli ympäri suomen ratoja on pikkuhiljaa asettunu pääkopan pohjille. Heitossa on ajatusta mukana, heittolinjat muodostuu yks tavoite kerrallaan, sormet ei enää hae niin paljoa grippiä kuin ennen yms. Meininki näkyy heittovarmuudessa, tuloksissa ja kuupan lähes zenmäisessä hallinnassa. Vaikka tulos heittäisi 12 heittoa kierrosten välillä (Vesecin tuloslistat) niin rauhallisuus säilyy järkkymättä.

Suurta kehitystä ja muutosta on tapahtunu myös kassin sisällön suhteen. Kesän lähes jokapaikan luottokiekko Mako3 on loppukaudesta siirtynyt todella varmaksi antsalätyksi midarietäisyyksille. Suoriin vetoihin on tilalle tullut Innovan Atlas joka tuntuu menevän nykyään juuri sinne mihin haluaa. Vesecin haastavissa tuulissa tuntui atlaksen rimmi rauhoittavan varmalta ja lähärit taipui korille jopa yllättävällä tehokkuudella.

THG-Basel (2 of 3)

Myös PD sekä Roc3 ovat saaneet kivasti heittoja alle ja varsinkin PD alkaa tuntumaan kädessä niin hyvältä kuin kyseisen lätyn kuuluisikin tuntua. Heittovarmuudesta on ollut kovasti hyötyä kun olosuhteet ja ratojen profiilit ovat muuttuneet maailmalla matkatessa hyvinkin paljon. Tutusta kiekosta on hyvä myös hakea rauhaa ja vakautta kun korin takaa kummun takaa mylvii paikalle panssarivaunu.

THG-Tankit (1 of 1)


THG:n sivu facebookissa saavutti myös äärimmäisen kovan rajapyykin kun 1000 seuraajan raja napsahti rikki. Onhan se nyt vain hävyttömän siistiä, notta noinkin iso läjä ihmisiä pitää THG:n sisältöä ainakin yhden naksautuksen arvoisena ja heistäkin osa diggailee vielä raskaammin.

Moinen läjä ihmisiä vaatii myös jonkinlaista vastareaktiota ja siihenhän parhaiten toimii pienimuotoinen kisa jossa palkintona on InnovaStoren sponssaamaa kiekkoa.

Kun tuo kesäkausi alkaa pikkuhiljaa taittumaan syksyisempään menoon niin ajattelin kysellä ihmisiltä kesän oudoimpia kokemuksia. Omat tarinasi jakamalla osallistutkin kisaan jossa palkinnoksi lähtee yksi tämän kesän hienoimmista uutuuksista eli Innovan Atlas. Kyseinen kiekko on ainakin omasta mielestäni mitä sopivin palkinto tähän kisaan. Hieman oudompi kuin peruslötä, kuvaa kesän kehityskaarta täydellisesti ja onhan se nyt vain järkyttävän hyvä ja luotettava kiekko.

THG1000

Tässäpä vielä linkkiä kisakuvaan facebookissa – – Ja jos ei tuota fb-tiliä löydy mutta osallistuminen kiinnostelee niin äläpä huoli. Läppäse tähän artikkeliin keskiviikkoiltaan (25.9.) mennessä kommenttina kesän oudoimmat kuulumiset niin homma on sillä pihvi.

Huh, tässä siis hieman kuulumisia. Paljon on tavaraa luonnoksina odottelemassa, että niistä saisi täysimittaisia artikkeleita. Kisoja ja ratoja on siis luvassa syksyn mittaan. Siihen asti ei muuta ku suotuisia kelejä ja kauniita syyskiekkoja!

Neljä askelta napapiiriltä etelään

Heinäkuun viimiset päivät alkaa häämöttämään horisontissa tuoden mukanaan väistämättömän totuuden The Hat Guy Disc Golf -videosarjan viimeisten jaksojen saapumisesta. Tällä viikolla vuorossa on järjestysnumeroltaan neljäs jakso ja viikon päästä nautitaan sitten viimeisen jakson fiiliksistä.

Neljättä jaksoa pääset katselemaan kätevästi tuosta alta.

Viimeviikolla kisattiin Nokialla European Open 2013 -kisat ja olihan ne vain kekkerit! Fiilis paikanpäällä oli todella hyvä jo alkuviikosta ja täytyy sanoa, että junassa kohti Rovaniemeä pääs vähän harmittamaan kisojen viimeisten päivien missaaminen. Mutta skabat vietiin läpi loistavasti, telkkarista nähtiin historiallista livekiekkoa ja voittajatkin lunastivat kruununsa jännitysnäytelmän jälkeen. Huikeat kisat jotka antoivat katsojille ja kisaajille jälleen parhaan lötäkokemuksen mitä euroopasta löytyy.

Samaan aikaan napapiirin kupeessa pyörähdettiin häävalssit joita seurasin bestmanin roolissa ja velvollisuudet hoidettuani (sormus oli tallessa ja sulhanen hengissä / järjissään) suuntasinkin sit kohti Toramoa ja paikallista 18-väylästä kokemusta.

Olen käynyt Toramolla ennenkin, tosin silloin oli vielä lunta maassa ja hieman kylmempää heittelyä. Väylät muistin kuiten tiukoiksi ja tarkkoja heittoja tarvittiin monesta eri suunnasta. Ja sitähän se oli tälläkin kertaa.

Radasta itsestään tulee tällä viikolla vielä kunnon esittely kuvien kera mutta tässä pienen teaserin muodossa muutama otos radalta.

Selailin eilen illasta myös tuloksiani radalta näiden muutaman päivän ajalta (+2,+4,+8,+7,+7,+2) ja naurahtelin vähän kuinka laji näyttää kyntensä ja miten tulokset voi heitellä päivästä toiseen.

Tuloksia voi tarkistella Innova Disc Notesista – https://discnotes.com/courses/220

Radan 18 väylästä oon onnistunu birkuttaan 10 ja pari on vielä sellaisia mitkä pystyis hyvällä heitolla nitistään birdieksi myös. Birkkuväylistä neljä oon saanu toki myös tuplabogiin ja niiden lisäksi vielä jokusen muunkin väylän. Vaihtelua tuolla siis tulee nopeasti ja rankut on isot.

Kuuppa siis kuntoon, heitot kohilleen ja tuloksen pitäis painua alle parin helposti. Rataennätys taisi paikallisten mukaan olla -9 mutta siihen ei meikän taidoilla vielä sohita tänä kesänä. Aikaa tässä on vielä jokunen päivä joten saa nähdä kuinka tuo tulos taittuu nollan alle vielä tämän reissun aikana.

Hauskaa Toramolla on kuitenkin heittää ja rata vaatii keskittymistä koko reissun ajan. Myös radalta löytynyt seura on ollut varsin loistavaa joten bonukset paikalliselle harrastajakunnalle myös!

Mutta rataesittelyä luvassa siis vielä lähipäivinä. Siihen asti nauttikaas nelosjaksosta ja pistäkää kysymyksiä tulemaan jos siltä tuntuu.

Facebookissa olleen kolmannen kilpailun tulos on myös selvinnyt ja sen voitti Raimo Sokka! Laitahan Raimo facebookissa vaikka viestiä niin saadaan palkinnot perille.

Seuraavaan kertaan siis!

Kolmannen jakson yhteys

Näihän siinä on nyt päässy käymään, että jo kolmas THG-video on lävähtäny eetteriin ihmisten iloksi. Ollaan siis sarjan puolenvälin paremmalla tai huonommalla puolella riippuen ihan siitä miten asiaa haluaa kattella. Kolme jaksoa on nyt valmiina ja palaute on ollut huikeeta. Ei voi kuin kiitellä ihmisiä hyvistä kysymyksistä, kritiikeistä, virheiden huomaamisesta ja ihan vaan hävyttömästä kehumisesta välillä.

Kiitos!

Toisaalta on vähän huono homma, että enää kaks jaksoa on jäljellä kunnes tää sarja on pistetty purkkiin ja uusia THG-jaksoja juodutaan odottelemaan melko pitkään. Mutta sit on kolme varttia matskua katottavaksi kun sattuu paha päivä kohilleen ja laji vaan kasvaa kokoajan ympärillä. Ei tässä kovin nyrpeenä voi siis olla. Onneksi päässä on jo muodostumassa vuoden 2014 puolelle sijoittuva suurempi, kauniimpi, monipuolisempi, informatiivisempi ja monilla tavoin parempi sarja. Sitä odotellessa siis.

Turhien löpinöiden lisäksi tässä tuo kyseinen jakso vielä katsottavaksi jos on sattunut menee ohi silmien ja korvien tähän mennessä:

Tämän viikon hienouksiin uuden jakson lisäksi kuuluu tottakai European Open 2013 joka pikkuhiljaa jyrähtää käyntiin Nokialla. Olin tänään koko päivän haistelemassa fiiliksiä, spottaamassa pro-heittäjiä ja auttamassa radan rakentamisessa parhaani mukaan. Ehkäpä paras tapa päästä aistimaan isojen skabojen tunnelmaa on pelata niissä mutta heti seuraavan tulee kisojen valmisteluissa / järjestelyissä auttaminen.

Jotenkin se vaan pistää hymyilyttään kun itte niittailee kankaita yhteen ja kattelee kun hallitseva maailmanmestari virittelee avauksia ykkösen tiillä siinä vieressä. Ison maailman meininkiä, sano. Viikolle on luvassa paljon samaa herkkua ja koitan rakennella aina välistä vähän kuvamatskuakin katsottavaksi. Tuosta alta voitte kattella vähän tunnelmia ekalta päivältä muutaman kuvan muodossa.

Ja koska uusi viikko on taas käynnistynyt niin tarjolla on jälleen tarjousta Innovastoreen. Tällä viikolla koodilla ”TERNGUY” lähtee Star- ja Champion-muovin Ternit hintaan 12e limppu. Kyseinen lätty esitellään myös tän viikon jaksossa ja pari pinkkiä Star Terniä kulkee melko vakaasti munkin bägissä tällä hetkellä. Huikee lötä, suositteln kovasti.

Tässäpä pohjustusta tälle viikolle. Lisää EO-matskua luvassa viikon mittaan kunnes lähden viikonlopuksi pohjoiseen maisteleen vähän häähumua napapiirin kupeessa. Sieltä onkin sit luvassa vähän raporttia ainakin Toramon radalta Rovaniemeltä ja Rukan radalta Kuusamon kupeesta.

Toiseen aaltoon

Hieman meinas lipsahtaa pitkäksi toisen jakson julkistaminen kun pääs matkustamisen realiteetit yllättämään. Mut pihalle saatiin ja kansa pääsi taas nauttimaan videoviihteestä. Jos julkaisu meni ohi tutkan niin tässähän tuo video on nähtävänä:

Toinen jakso vedettiin vielä melkolailla täysin omien ajatusten mukaan joten palautteen vaikutus saattanee näkyä jaksosta kolme eteenpäin. Ihan mahottomia muutoksia tuskin tulette huomaamaan mutta koitetaan viilata yksityiskohtia yhä paremmaksi. Kuvattu materiaali rajoittaapi noita luovempia tuotoksia ja edittimies Juho säntää kohta keikoille Amendfoil-bändinsä kanssa.

Palautetta ja kysymyksiä on tullut varsin runsaasti ja koitan vastailla kyssäreihin aina kun kerkeän. Averyn osuudet vastauksista menee varmaan EO-viikolle mutta tavoitteena on saalistaa vastaukset kaikkiin kysymyksiin ja laittaa sit postausta tulille jossa ajatukset tulevat julki.

Ja kun palautteista on kyse niin pitäähän se palkita jälleen yksi onnekas! Runsaista kommenteista on paha valita / arpoa, mutta kalikka kolahti tällä viikolla fgr.fi:n puolelle jätettyyn kommenttiin jonka jätti MikkoS!

Laittelen infoa tulemaan sähköpostitse, onnea Mikolle!

Myös muilla on onnenpäivät sillä kakkosjakson myötä Innovastoresta lävähtää jälleen tarjousta:

Huristelen alkuviikon Imatra / Simpele -akselilla ja käyn koluamassa läpi ratoja myös tässä osassa Suomea. Kuvaraportaasia tulossa mitä luultavimmin johonkin väliin.

Kolmosjakso tulee ulos taas viikon päästä, seuraavaa skabaa tulille tällä viikolla.

Kiitokset jälleen kommenteista ja kiinnostuksesta, näillä jatketaan!

THG-produktio: ajatuksia ja vastauksia osa 2

Viime postauksessa kävin läpi hieman produktiota ja videoita koskevia kysymyksiä sekä kommentteja. Tässä vielä toinen mokoma samasta aiheesta ja hieman aiheen vierestäkin.

Kalusto

Kuvaukseen meillä oli käytössä kohtuu nöyrä setti kameroita, eli ei mitään hillitöntä leffatuotannon välinemäärää. Pääasiallisena kamerana toimi Canon 7D jonka tueksi meillä oli sit 2x Go Pro Hero3 ja yks Hero1. SeiskaDeen optiikat oli myös varsin nöyrät joten yhdellä lasilla mentiin melkolailla alusta loppuun ja kuvakulmasta toiseen. Huomattavaa on, että paremmat vehkeet + optiikat laittamalla kasaan sais varsinkin heittokuvasta todella siistiä mutta näilläkin saatiin melkosen näyttävää matskua aikaseksi.

GoPro:lle oli kaikenlaista keppiä ja mounttia mukana ja osaa meinattiin rakennella lisäksi vielä matkan aikanakin. Rakennuspläänit jäi tosin melko pieneksi juurikin aikataulun vuoksi. Suunnitelmissa oli kuvata ylhäältä ja alhaalta, liikkeestä ja paikaltaan ja vähän joka paikasta muutenkin. Katotaan sit ensvuonna jos saadaan jokainen heitto kuvattua ainakin kolmesta kulmasta ja vielä kiekkoa seuraten.

Vaikka GoPro kolmosella saakin todella näyttävää ja korkearesoluutioista matskua, vaatis niidenkin hyödyntäminen huomattavasti parempaa suunnittelua. En hirveesti laitteita tuntenut ennen produktiota, niin en osannut varautua siihen mitä erilaisten settien kuvaaminen vaatis. Kesken kiekan on aina vähän ikävä alkaa säätämää eri moodia kuvausta varten saatikka ottaa useita ottoja. Varsinkin kierrosten kuvaamisessa kuvaajamme vaan tuli perästä kun minä ja Avery sännättiin pitkin rataa täynnä heittämisen iloa. Parempi tuotannollinen jälki vaatisi sen, että kierroksien sujuvuudesta karsittaisiin ja sekin syö taas lisää aikaa.

Sisältö vs fiilistely

Tääkin on varsin kinkkinen vastakkainasettelu johon mielellään tarttuisi tarkemmin. Hyvä fiilistely ja aidot hetket on todella hyvää matskua mutta varsin vaikeeta saada nauhalle. Sitäkin matskua kuiten löytyy ainakin jonkin verran mutta lisää olisi aina hyvä olla. Alkuperäisen vision mukaan koitin tasapainotella fiiliksen ja sisällön välillä noita jaksoja suunnitellessa ja välistä onnistuin myös kommunikoimaan tän Averylle ja Juholle. Välillä sit taas en.

Sisällöstä varsinkin heittokuva tuntuu olevan ihmisille tärkeetä ja sitä onkin aina mukava kattella. Teknisemmät sisällöt on taas jo viime postauksesta tutulla tapaa monimutkainen setti jossa olisi hyvä olla pro heittäjää mukana jo suunnittelussakin. Harmikseni jouduttiin karsimaan pelaajahaastatteluista sekä asiantuntijoiden (paitsi Nils, kiitos siitä hänelle suuresti!) osalta. Osittain siksi, notta en saanut aikaiseksi soitella tarpeeksi ihmisiä läpi ja osittain siksi että 1/3 joita tavoittelin suostui hommaan. Vaatisi suunittelua ja aikaa tämäkin, en usko että suomalaisilla huipputason pelaajilla ei olisi halua tai mahdollisuutta olla mukana tän tyylisessä setissä.

Mitä tulee kummelityyliseen blooper-reeliin, niin kaikki on mahdollista. Ehkäpä itse jännitin vastaanottoa niin paljon, että kaikentyylinen hölmöily karsittiin ykkösjaksosta minimiin. Mutta tuota sanoissa takeltelua, toilailua, kämmäilyä ja turhautumista on nauhalla kyllä sitäkin. Katotaan miten sitä saadaan myös kaikkien nähtäväksi.

Yksi osio jota ykkösjaksossa ei ollut on ns. ”Driving with Avery” -osio jossa kyselin Averyltä kysymyksiä kun ajeltiin paikasta toiseen. Äänen kanssa pitää vähän säätää, mutta kakkosjaksoon saadaan yksi setti mukaan ja jos se miellyttää katsojia niin sit lisää vain tulille.

Olosuhteet

Meillä kävi hieman huono mäihä sillä me onnistuttiin välttämään sateet koko viikon ajan. Huonoa tässä on se, että ei saatu kuvattua sateessa heittämistä jotta oltais voitu näyttää hienosti, notta miten ne kiekot käyttäytyy, miten silloin varustaudutaan ja niin edelleen. Jäätiin odottelemaan sadetta viime tinkaan ja siinähän kävi sit tietenkin niin, että iso osa jäi kuvaamatta kun ei keretty enää. Amatöörivirhe joka olisi vältetty sillä, että olis ollu joku keskittymässä vain sisältöön eikä juoksemassa ratoja läpi samaan aikaan.

Sadetta löydettiin kuiten hieman ja sit vedettiin auto sivuun ja kamerat esiin. Vähiin se kuitenkin jäi, mutta tässä olisi selkeästi oman jaksonsa aihe. Suomesta löytyy olosuhteita laidasta laitaan ja niiden hallinta on todella tärkeä osa harrastuksen mielekkyyttä. Selkeä kehityskohta siis seuraavalle vuodelle tai videoidea jollekin aktiiville!

Myös ratakohtaisesti olisi hyvä keskittyä enemmän ja olisikin hauska viettää aina kokonainen päivä vaan yhteen rataan tutustuen muutaman pelaajan voimin. Lisää ajatuksia siis THG’14 -pätkiin.

Tässä jokunen vastaus ja pohdinta jälleen. Kysymyksiä ja kommentteja kannattaa laittaa tulemaan yhä sillä maanantaihin asti on aikaa osallistua Averyn signeeraaman Dessun + Coston hatun arvontaan. Nyt kuitenkin viikonlopun viettoon joten hyviä kierroksia!