"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vampulan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Ei pelattavissa talvella

Vampulan rata on haastava metsärata. Pienetkin virheet voivat kostautua monella ylimääräisellä heitolla. Kuiva kangasmaasto on ihanteellinen melkein kelillä kuin kelillä.

Lue lisää

Perusrata keltaisin korein on avattu vuoden 2009 kesällä. Vuoden 2014 keväällä on radalle tehty punaisin korein 10 lisäväylää.

Rataa ylläpitää Vampulan Urheilijat ry frisbeejaosto, joka on myös radan rakentanut. Rata on hiihtolatujen alueella suljettuna vuosittain joulukuun alusta seuraavan maaliskuun loppuun.

Vampulan frisbeegolfrata on Vampulan Urheilijoiden ulkoilumajan maastossa. Ulkoilumaja, jossa kahvio, sauna ja WC: t on avoinna yleensä kilpailuiden aikana.

Majassa on kaksi keittiötä ja n. kymmenen vuodepaikkaa ja sitä voi vuokrata VU hiihtojaoston puheenjohtaja Juhani Moision kautta.

Tarkemmin radasta ja tapahtumista VU frisbeejaoston sivuilla

 

Vampulan radalla on kilpailutoimintaa kesän 2022 aikana seuraavasti:

 • Vampulan viikkokisoja pidetään tiistaisin 3.5.-4.10.2022 siten että viikkokisat alkavat klo 18:30. Muut käyttäjät antakaa kilpailijoille pelirauha ja päästäkää tarvittaessa ohi. Kilpailijoilla on etuajo-oikeus viikkokisailtana. Viikkokisoihin voi osallistua kaikki halukkaat osallistusmismaksulla.
 • Vampulan radalla kilpaillaan Vampulan Toukokuunkisa XII 21.5.2022 ja rata on varattu kokonaisuudessaan vain kilpailijoiden käyttöön klo 8.00 – 18.00.
 • Vampulan radalla järjestetään SFL:n Lady Tourin osakilpailu sunnuntaina  22.5.2022. Rata on muidenkin käytössä, kunhan annatte tilaa ja pelirauhan kilpailijoille siten kuin lajietiketti opastaa.
 • Vampulan radalla järjestetään Discats Tour-osakilpailu sunnuntaina 10.7.2022 – keltainen rata varattu kisaajille klo 8.00 – 19.00.
 • Vampulan radalla kilpaillaan Vampulan Syysmasteri lauantaina 10.9.2022. Koko rata on varattu vain kilpailijoiden käyttöön  klo 9 – 19, jolloin ei muilla kuin kilpailuun osallistuvilla pelaajilla ole mahdollista käyttää rataa lainkaan.
Radan ollessa kilpailukäytössä, ei kilpailun ulkopuolisilla ole mahdollisuutta pelata radalla missään muodossa !!
Terveisin VU frisbeejaosto

Radan tiedot

 • Osoite

  Harjuntie 407
  32610 Huittinen


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2009 (keltainen 18), 2014 (punainen 10)

 • Korit

  M-Stone

 • Väylien määrä

  28

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  Marko Taalikka

 • Suunnittelija

  Seppo Tenhonen, Jani Nevantausta

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Ulkoilumajan piha-alueella on puttikori, käymälä ja grillauskatos. Väyliltä löytyy opasteiden lisäksi penkit ja roskakorit. Rata on suljettuna vuosittain joulukuun alusta maaliskuun loppuun.

 • Talvipelattavuus

  Ei pelattavissa

Väyläkuvaukset

Vampulan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Vampula #1

Pituus 100 metriä. Par 3

Väylä alkaa pulkkamäen päältä, kaartuu melko jyrkästi vasempaan, alkuosa avointa, keskellä tiukkenee. Kiusana vielä kiipeilyteline.

Väylä 2: Vampula #2

Pituus 171 metriä. Par 4

Pitkä suora alamäkiväylä alkuosaltaan, kaartuu lopussa jyrkästi vasempaan, sisäkaarteessa on pakollinen kierto. Älä erehdy väylän puolivälissä vasemmalle näkyvään väylän 18 koriin!

Väylä 3: Vampula #3

Pituus 119 metriä. Par 3

Alkuosa inhottavan kapea ränni, avautuu ennen puoltaväliä, jossa kaartuu oikealle. Loppupäässä iso koivu keskellä väylää.

Väylä 4: Vampula #4

Pituus 102 metriä. Par 3

Avoin väylä, ainoastaan hiihtoladun maalitolppa on väylän kiusana. Ei kannata eksyä oikealle, siellä on tiheää.

Väylä 5: Vampula #5

Pituus 210 metriä. Par 4

Alku avointa oikealle kaartuvaa loivaa alamäkeä, puolivälissä muuttuu kapeammaksi ränniksi. Oikealle eksyneen kannattaa mahdollisesti edetä parkkipaikan kautta.

Väylä 6: Vampula #6

Pituus 65 metriä. Par 2

Suora, melko kapea väylä. Siitä vaan holaria tekemään.

Väylä 7: Vampula #7

Pituus 220 metriä. Par 4

Suora, kapeahko hiekkatieränni. Kuten Toivosen Juha kirjottaa 7k-sivuilla: osaatko heittää suoraan?

Väylä 8: Vampula #8

Pituus 125 metriä. Par 3

Loiva alamäki, keskellä oikealle kaartuva. Hyvälle heittäjälle riittävästi tilaa päästä avauksella korille saakka.

Väylä 9: Vampula #9

Pituus 110 metriä. Par 3

Melkein suora väylä, alussa ahdasta, aukeaa puolivälissä, keskellä väylää pari mäntyä haasteena.

Väylä 10: Vampula #10

Pituus 98 metriä. Par 3

Jyrkästi oikealle kaartuva, lievä ylämäki. Alku taas tosi kapea, kokeilisiko oikotietä yläkautta?

Väylä 11: Vampula #11

Pituus 155 metriä. Par 4

Taas pitkä kapea ränni, mutta metsissäkin yllättävän avointa.

Väylä 12: Vampula #12

Pituus 77 metriä. Par 3

Jyrkkä ylämäkiväylä, kaartuu lopussa oikealle. Huhhuh, pulssi nousee.

Väylä 13: Vampula #13

Pituus 114 metriä. Par 3

Melkein suora alamäkiväylä, jossa voi tuntea onnistumisen riemua, tai huonolla korkealla heitolla ollaan kaukana naapuriväylällä!

Väylä 14: Vampula #14

Pituus 97 metriä. Par 3

Vaihteeksi ylämäkeen, lievästi oikealle kaartuva. Joskus tuntuu tilaa olevan riittävästi, mutta seuraavana päivänä voi mäntyjä olla turhan taajassa.

Väylä 15: Vampula #15

Pituus 78 metriä. Par 2

Loivasti vasempaan kaartuva alamäkiväylä. Tämä on radan toinen väylä, josta voi tosissaan toivoa holaria.

Väylä 16: Vampula #16

Pituus 106 metriä. Par 3

Suora kukkulan yli kulkeva väylä. Liian ahneelle voi olla se kuuluisa loppu, koska korin takana on suhteellisen jyrkkä alamäki josta kiekko yleensä pyörii aina alas asti.

Väylä 17: Vampula #17

Pituus 169 metriä. Par 4

Tosi haasteellinen kahdessa kohtaa oikealle kaartuva ja lopussa loivaan ylämäkeen heitettävä väylä. Alkupäässä pakollinen kierto. Suositellaan väylällä pysymistä, muuten voi olla turhan sakeaa.

Väylä 18: Vampula #18

Pituus 148 metriä. Par 4

Pitkä loiva alamäki, lopussa jyrkästi oikealle. Onnistuneella avauksella kakkostakin voi kokeilla ja onnistua.

Väylä 19: Vampula P1 #19

Pituus 155 metriä. Par 4

Väylä on suhteellisen tasainen väylä. Lopussa tiheä männikkö keskellä, jonka voi kiertää molemmin puolin. Avattaessa oikeaan puoleiselle väylälle on varottava väylän 2 heittopaikalla olevia !

Väylä 20: Vampula P2 #20

Pituus 85 metriä. Par 3

Väylä on hieman nousevaan maastoon heitettävä oikealle loivasti kaartava väylä. Kori on suuren kiven edessä oleva korotettu kori. Avauksen päätyessä kiven taakse tai sivulle on puttaaminen liki mahdotonta. Jos kiekko päätyy kiven päälle, pääsee sinne kauimmassa päädyssä olevien luonnon muovaamien "portaiden" kautta. Avattaessa on annettava etuajo-oikeus ulkoilureitillä kulkeville. Liian pitkä hysse voi karata myös seuraavan tiin lähistölle.

Väylä 21: Vampula P3 #21

Pituus 73 metriä. Par 3

Väylä on lopussa oikeaan kääntyvä tasainen väylä. Keskellä väylää on loppupäässä katajia ja molemmin puolin isot männyt joiden kuivuneet oksat blokkaa tehokkaasti kiekkoja. Korkeahko fore lienee suosituin heittovalinta.

Väylä 22: Vampula P4 #22

Pituus 109 metriä. Par 3

Väylä on tasainen tiepohjaa pitkin heitettävä väylä. Kori on pienen rinteen reunassa taskussa väylän vasemmassa laidassa. Väylän oikeassa reunassa on enemmän tilaa, mutta keskivaiheilla muutaman puun ryhmä estää liian leveäksi karanneet heitot. Suora lopussa varmasti feidaava kiekko on oikea valinta tähän väylään.

Väylä 23: Vampula P5 #23

Pituus 226 metriä. Par 4

Koko radan pisin väylä heitetään alussa reiluun alamäkeen. Usein alussa on vastatuulta joten vakaata kiekkoa tarvitaan. Sweet spot on alhaalla olevan tieuran paikkeilla, josta on mahdollisuus tavoitella noin 80 metrin heitolla koria ja pirkkua. Kori on hiekkatien toisella puolella olevassa taskussa. Varo mahdollisia teillä liikkujia (joita on erittäin harvoin).

Väylä 24: Vampula P6 #24

Pituus 172 metriä. Par 4

Väylä on raivattu tiheäpuustoiseen metsään ja väylällä on syytä pysyä. Heti tiin edustalla on pakollinen kierto estämässä tien kautta yrittäjät.  Avauksen sweet spot on noin 85 metrin kohdalla alkavan mutkan taakse reilun 100 metrin kohdalla. Edelleen vasemmalle kääntyvän mutkan takana hiekkaisessa rinteessä olevalle korille pääsee tästä onnistuneella jatkoheitolla.

Väylä 25: Vampula P7 #25

Pituus 69 metriä. Par 3

Retkeilyreitin reunalta loivaan alamäkeen tiukahkoon väylään heitettävä lyhyt loiva alamäki. Kori on vasemmalla hiukan piilossa. Liian pitkälle liitävä kiekko saattaa karata jopa tielle saakka.

Väylä 26: Vampula P8 #26

Pituus 111 metriä. Par 3

Pitkä suora väylä joka vaatii matalan pitkän ja hiemaan oikeaan kääntävän heiton. Tiin edustalla vasemmalla on puu johon ei kannata osua. Alun ahtauden jälkeen väylällä on tilaa riittävästi. Kori on väylän oikeassa reunassa olevassa pienellä aukiolla.

Väylä 27: Vampula P9 #27

Pituus 100 metriä. Par 3

Vanhan hiekkakuopan pohjalle heitettävä väylä, jossa on mahdollista heittää oikeaa tai vasenta reittiä. Oikea reitti on tarkka heitettävä kuopassa olevan puuston takia, mutta täysin pelattavissa. Vasenta fore-reittiä pitkin on korin sijainnin sekä matalalla olevien puiden oksien takia hankala saada lyhyelle putille. Käytä porrasta mennessäsi kuoppaan.

Väylä 28: Vampula P10 #28

Pituus 58 metriä. Par 3

Lyhyehkö putterilla heitettävä kapea tunneliväylä, jossa kori on kuopan reunamasta noin 7 metriä. Varo heittämästä pitkäksi ! Tiimatto on novotania ja hiekka tekee sen helpolla liukkaaksi.

7 arvostelua radalle “Vampulan frisbeegolfrata

  Aivan mahtava rata! Pitkiä leiskautuksia kangasmetsässä korkeuseroilla höystettynä. Opasteet väylien välillä olisi poikaa, nyt joutuu pitää karttaa kokoajan auki. Myös ykkösteetä sai hetken etsiä vaikka aika lähelle parkkeerattiin.

  Yksi parhaista radoista mitä on tullut pelattua. Haastavat väylät, hyvät opasteet, joka tiillä penkki ja roskis, maasto aluskasvillisuudesta puhdasta kangasmetsää josta kiekot löytyvät helposti. Vielä kun siirtymäopasteet löytyisivät olisi tämä rata aika lailla täydellinen kokonaisuus.

  Mukava metsärata josta löytyy sekä 18 (keltainen) että 10 (punainen) väyläinen rata. Sopivasti myös korkeuseroja. Siirtymät helppokulkuista pääasiassa pururataa pitkin. Sateen jälkeenkin suht kuiva kun rata hiekkaharjulla. Puita kyllä riittää paikoitellen lisäämään heittojen määrää. Yhdellä väylällä myös mitat tolpissa mistä pystyy arvioimaan heiton pituuden. (18 väylän rata)

  Bongattu 4/2016. Hieno ja mukava (ei ole) rata. Kangasmetsää ja suurimmaksi osaksi tasamaata. Väyliä riittää 18 + 10 kappaletta. Väylät haastavat heittämään, mutta puuosumat takaavat positiivista tulosta korttiin. Ainakin takakympillä oli metsää siistitty ja väylät olivat erittäin huoliteltuja. Suosittelen käymään! Ja oma tulos kaatuu täällä aina puihin, kesällä uudestaan 🙂

Vastaa