"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Hotelli Pyhätunturi

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Pyhätunturin rinnealueelta löytyvä 18-väyläinen rata Frisbeegolfrata sijaitsee Perherinteiden tuntumassa ja on monipuolinen kaikentasoisille suunniteltu rata, josta löytyy väyliä 60-270m väliltä. maisemat ovat kohdallaan ja kausi käynnistyy heti lumien sulattua.

Lue lisää

Voit varaustautua joko omin kiekoin tai vuokrata kiekot Hotelli Pyhätunturin vastaanotosta. Hinta 5€/ setti (kolme kiekkoa), kadonneista vuokrakiekoistoa peritään 10 € maksu. Golfrata maksuton, tervetuloa pelaamaan!

Hotelli Pyhätunturista voi ostaa uusia kiekkoja.

7. väylää on hieman muutettu. Muutos ei näy ratakartassa.

Ajankohtaista

19.08.2011
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Kultakeronkatu 21
  98530 Pelkosenniemi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Antti Keskitalo

 • Suunnittelija

  Jaakko Ruha, Simo Vilhunen, Antti Keskitalo

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Hotelli Pyhätunturi, Pyhätunturi

Väylä 1

Pituus 50 metriä. Par 3

Helppo suhteellisen leveä tienpohja, jossa molemmilla puolilla puita. Hole in one mahdollisuus. Väylällä ei ole korkeuseroja.

Väylä 2

Pituus 72 metriä. Par 3

Kori sijaitsee puurykelmän takana, johon voi heittää joko ylä- tai alapuolelta. Ylämäkiväylä, joten pitkä avaus on paikallaan.

Väylä 3

Pituus 60 metriä. Par 3

Väylä kaartuu hieman oikealle penkereen taakse. Fore-heitto on parempi ratkaisu, koska viettävä rinne kaartaa korille päin.

Väylä 4

Pituus 240 metriä. Par 4

Superpitkä alamäkiväylä, jossa hyvin tilaa molemmilla puolin suorittaa heitto.

Väylä 5

Pituus 60 metriä. Par 3

Helppo suhteellisen leveä tienpohja, jossa molemmilla puolilla puita. Hole in one mahdollisuus. Väylällä ei ole korkeuseroja.

Väylä 6

Pituus 130 metriä. Par 4

S-mallinen alamäkiväylä, jossa kori jää piiloon tiipaikalta. Avauksen onnistuttua hyvä eagle mahdollisuus.

Väylä 7

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylällä on pakollinen sillan alitus. Väylä kaartuu ylärinteeseen.

Väylä 8

Pituus 70 metriä. Par 3

Suora alamäkiväylä, jossa väylä myötäilee siirtymärinteen pohjaa.

Väylä 9

Pituus 60 metriä. Par 3

Ylämäkiväylä harvassa metsässä, jossa koria voi lähestyä molemmin puolin. Hyvä mahdollisuus onnistua hole in one:ssa.

Väylä 10

Pituus 40 metriä. Par 3

Hotellin parkkipaikan läheisyydessä oleva ”sisäänheitto” väylä. Rata kaartaa oikealle alamäkeen.

Väylä 11

Pituus 110 metriä. Par 3

Leveän rinnealueen ylitys, jossa lipsahtaessa frisbeen voi löytää todella kaukaa. Pituutta väylällä on 110 metriä, joka tekee tästä vaikean par 3:sen. Kori sijaitsee tiheän puiden takana, jota voi lähestyä ylä- tai alapuolelta.

Väylä 12

Pituus 90 metriä. Par 3

Jyrkkä alamäkiväylä, jossa molemmilla puolilla on puita ja pensaita. Kori sijaitsee maasaarekkeella, jota ei kannata heittää ohi.

Väylä 13

Pituus 95 metriä. Par 3

Helpohko alamäkiväylä, jossa esteinä on pari puuta ja sähkölinja. Korille pääsee useaa reittiä ja soveltuu fore- ja backhand heittäjillle.

Väylä 14

Pituus 273 metriä. Par 4

Megaväylä alamäkeen, jossa pituutta huikeat 273 metriä. Väylä on äärimmäisen kapea, joten tässä väylässä riittää haastetta. Frisbeen kadottaminen on suhteellisen todennäköistä huonolla heitolla. Väylä kaartuu hieman oikealle, joten avauksen täytyy osua kohdalle.

Väylä 15

Pituus 95 metriä. Par 3

Leveän rinnealueen ylitys, jossa ei merkittäviä korkeuseroja. perusväylä, jossa hyvä avaus on tärkeä. Kori sijaitsee puurykelmän keskellä, joten puttauksessa täytyy olla tarkkana.

Väylä 16

Pituus 50 metriä. Par 3

Lyhyt vasemmalle kaartuva väylä, jossa on tiheää puustoa esteenä.

Väylä 17

Pituus 100 metriä. Par 3

Tiukka ylämäkiväylä, jossa koetellaan heittäjän kestävyyttä. Leveä väylä, jossa tilaa on reilusti.

Väylä 18

Pituus 75 metriä. Par 3

Kanjonin ylitys, jossa kori sijaitsee vastapenkalla. Varo heittämästä liian pitkälle, ettet ylitä nyppylän päällä sijaitsevaa koria. Väylällä on puita esteenä.

8 arvostelua radalle “Hotelli Pyhätunturi

  Heitetty heinäkuun alussa – 20.
  Olipahan loistavaa laskettelurinneheittämistä! Kelikin suosivat ja tuulet olivat kohdallaan. Rata oli suunniteltu mukavasti: pitkiä alamäkiliidätyksiä oli alussa ja loppupuolellakin. Missään vaiheessa ei tullut liikaa nousua kerralla, mistä iso plussa. Radan vei uudelle tasolle parikin välillä olevaa rinnekahviota, jotka molemmat olivat vielä auki. Tässä on lomailevalle heittäjälle pyhiinvaelluskohde!
  Negatiivista löytyi opasteista, ensikertalainen joutui etsimään tietänsä seuraavalle väylälle turhan usein, ottaisiko joku tämän ongelman ratkaistavaksi? Viimeisen väylän korin viereinen kaatopaikka ei myöskään ollut sitä mitä Lapin luonnolta odottaa. Iso miinus!
  Kaikesta huolimatta, 4,5/5.

  Nykyisin 22-väyläinen pitkä rata tunturin juurella. Löytyy teknistä metsäpätkää ja avointa alamäkiliidätystä. Varsinkin alamäkiväylät todella upeita.

  Plussat:
  + Avoimet väylät upeita ja niitä on useita
  + Alamäkiväylät
  + Korit
  + Teet sopivan isoja

  Miinukset:
  – Infotaulun puute radalla
  – Väyläkuvaus-kartat puuttuu täysin.
  – Next tee- kylttejä vain siellä täällä. Alussa varsinkaan ei ollut tarpeeksi. Koreissakin vain osassa merkitty suunta.
  – Pitkät siirtymät (makuasia)

  Rata vaatii kyllä välittömästi uuden info-taulun, väyläkuvaus-kartat ja next-tee kyltit. Tämä parantaisi merkittävästi kokemusta. Myös tänne sivustolle pitäisi päivittää uusi ratakartta. Idea: Pölkkyjä joka teelle, joihin niitata muovipäällysteiset tulostetut kartat.

  Radalla on tosiaankin ala-arvoiset opasteet, jotka piti jo viime kesänä laittaa kuntoon, mutta ei vaan näytä tapahtuvan.
  Ei luulisi olevan keskukselle mikään kohtuuton investointi, mutta eivät taida olla asiasta päättävät kiekkomiehiä, kun mitään ei tapahdu.
  Muuten on kyllä ”kiekkoherra” tainnut seikkailla ihan omalla mielikuvitusradallaan, jos on löytänyt talon keskeltä väylää tai jotunut ylittämään ”vilkkaan tien”
  Vaikka opasteiden kehnous laittaisikin sapen kiehumaan, ihan puutaheinää ei kannattaisi kirjoittaa, menee uskottavuus koko kommentilta.
  Luoston hienosta radasta samaa mieltä!

  Suuri seikkailu Lapin jylhiin maisemiin koki kolauksen tämän surkean radan parissa. Ohjeistus vaihteli puutteellisen ja olemattoman välillä, kävelyreitit kulkevat radan halki. Löysin rantein heitetty parisataametrinen draivi meinasi lävähtää ikkunan läpi, kun joku oli päättänyt rakentaa talon keskelle väylää. Yhdellä väylällä sai myös valita kuinka kallista autoa heittää väylän ylittäessä vilkkaan tien. Kun viimein saat aikaiseksi hyvän heiton, huomaat lähteneesi etenemään kohti väärää koria. Tämän saitin kartan avulla väylät melkein löytyivät rinteestä, mutta matkalla sai auttaa muita eksyneitä oikealle väylälle. Parilla tiillä sai myös varoa muiden heittäjien toisella väylällä mättämiä heittoja.

  Radan paras ominaisuus oli huono opastus ensimmäiselle väylälle, koska näin olisi voinut välttyä koko radalta. Jos frisbeetä haluaa heittää niin suosittelen ajamaan parikymmentä kilometriä Luostolle, josta löytyy loistava rata.

  Rata vaikuttaisi olevan mielenkiintoinen ja potentiaalinen, mutta vaatisi perusasioiden laittamista kuntoon. Huomattavasti paremman radan saisi tekemällä ensi alkuun kunnolliset opasteet ja ratakartan. Nyt joutui arpomaan lähes kaiken aikaa, että mistä seuraava väylä lähtee. Tämän sivuston ”ratakartta” ei täsmää väylien kuvausten ja luonossa olevien heittopaikkojen kanssa.

  Tiedä häntä…opasteita olisin kaivannut enemmän, vain pari Next tee-merkkiä. Kakkosväylän tee osittain rakennustyömaan puolella. Jouduin pyytämään rakennusmiehiä siirtämään autoa, jotta sain heitettyä avauksen. On nykyään 22-väyläinen, joista neljä viimeistä jäi heittämättä kun ei ollut päivitettyä ratakarttaa, eikä opasteista tietoakaan. Muuten ihan hyvin toteutettuja väyliä.

Vastaa