"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Pyhätunturi frisbeegolf

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Pyhätunturin hiihtokeskuksessa sijaitseva rata, jossa pääsee ihastelemaan hienoja maisemia sekä tykittämään draiveja pitkille alamäkiväylille. Koko kierroksen heittämällä pääsee kiipeämään tunturissa ylös ja alas, joten luvassa on myös kuntoilua. Radan opastaulu löytyy hotellitasanteen parkkipaikalta heti parkkipaikalle ajettaessa vasemmalta pyörätien vierestä. HOX HOX! 1.7.21 alkaen hotellitasanteen parkkipaikka on suljettu rakennustyön vuoksi. Autolla paikalletullessa rata suositellaan kierrettävän alkaen väylältä 18 alavuokraamon edestä. Myös opastaulu siirretään väylä 18 aloituspaikalle. Väylien 5 ja 7 korien paikkoja vaihdettu tilapäisesti samoista syistä. Korit näkyvät heittopaikoilta.

Lue lisää

Rata muutettu 2020 kesällä  21 -väyläiseksi. Radan aiempi väylä 1 poistui radasta ja radan väylänumerointi muuttui sen mukaisesti. Uusi väylä 1 sijaitsee hotelli Pyhätunturin parkkipaikalta katsottuna perherinteessä alemman Pyhälinna Ski-In Chaletin päädyssä (vanha väylä 2).

Radan väylät 1 – 8 kiertävät laskettelukeskuksen perherinteiden puolella, väylä 9 hotellitasanteeen parkkipaikan yläpuolella ja väylät 10 – 21 kiertävät eturinteiden alueella alkaen Calletalon edestä päättyen takaisin hotellitasanteen parkkipaikalle.

Perheille sopivana lyhyempänä kierroksena voit pelata ”etuysinä” väylät 1- 8 ja lisätä mukaan väylän 21. Väylät 10 – 21 ovat etukierrosta haastavampia ja takakierrokselle kertyy enemmän korkeuseroja.

Frisbeekiekkoja voi vuokrata tai ostaa hotellitasanteelta 10 – väylän aloituksen vieressä olevasta Calletalosta. Kokokierroksella Calletalo toimii oivana puolimatkan krouvina.

Ajankohtaista

19.08.2011
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Kultakeronkatu 21
  98530 Pelkosenniemi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  21

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Jaakko Ruha, Simo Vilhunen, Antti Keskitalo

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Pyhätunturi frisbeegolf, Pyhätunturi

Väylä 1: Pyhätunturi #1

Pituus 70 metriä. Par 3

Heitetään loivaan ylämäkeen. Kori sijaitsee puurykelmän takana, johon voi heittää joko ylä- tai alapuolelta.

Väylä 2: Pyhätunturi #2

Pituus 78 metriä. Par 3

Heitetään perherinteen yläosassa rinne ylittäen. Väylä kaartuu hieman oikealle penkereen taakse, jossa kori huoltoväylällä.

Väylä 3: Pyhätunturi #3

Pituus 200 metriä. Par 4

Superpitkä alamäkiväylä, jossa hyvin tilaa molemmilla puolin suorittaa heitto. Korin edessä ja takana kulkee retkeilypolku - varmista väylän olevan vapaa koria lähestyttäessä.

Väylä 4: Pyhätunturi #4

Pituus 66 metriä. Par 3

Heitetään vanhan tuolihissin hissikopin takaa tienpohjaa, jossa molemmilla puolilla puita.

Väylä 5: Pyhätunturi #5

Pituus 63 metriä. Par 3

Ylämäkiväylä, jossa puita kierrettävänä. Kori puiden takana laskuväylällä. Hox! Väliaikainen muutos. Kori normaalia alempana metsän puolella. Etuoikealla rinteessä tuplamando. Dropzone mandopuiden välistä keskeltä.

Väylä 6: Pyhätunturi #6

Pituus 136 metriä. Par 3

Perherinteessä S-mallinen rinteen ylittävä alamäkiväylä, jossa kori kapeassa metsäkaistaleessa. Kori ei näy tiimatolta.

Väylä 7: Pyhätunturi #7

Pituus 92 metriä. Par 3

Heitetään  puukaistaleen läpi ylärinteeseen rinne ylittäen. Kori skiwayn päällä. Hox! Väliaikainen muutos. Koria siirretty vasemmalle ja rinnettä ylöspäin perherinteen puolelle.

Väylä 8: Pyhätunturi #8

Pituus 76 metriä. Par 3

Heitetään skiwayn sillan vierestä alas kaartaen vasemmalle metsässä olevaan koriin.

Väylä 9: Pyhätunturi #9

Pituus 54 metriä. Par 3

Hotellin parkkipaikan yläpuolella oleva lyhyt saariväylä. Jos avaus ei mene sisään, niin jatko DZ, joka on avausmatosta hieman etuvasemmalla. Holarimahdollisuus.

Väylä 10: Pyhätunturi #10

Pituus 112 metriä. Par 3

Leveän rinnealueen ylitys Calletalon edestä huoltotietä pitkin. Avauksen lipsahtaessa frisbeen voi löytää todella kaukaa. Kori sijaitsee puiden takana huoltotien vasemmalla puolella aivan hissitolpan juuressa pienellä kummulla, jota voi lähestyä ylä- tai alapuolelta.

Väylä 11: Pyhätunturi #11

Pituus 105 metriä. Par 3

Jyrkkä alamäkiväylä, jossa molemmilla puolilla on puita ja pensaita. Kori sijaitsee maasaarekkeella, josta ei kannata heittää ohi. Kori ei näy heittopaikalle.

Väylä 12: Pyhätunturi #12

Pituus 100 metriä. Par 3

Helpohko alamäkiväylä, jossa esteinä on pari puuta ja sähkölinja. Huoltotien vieressä olevalle korille pääsee useaa reittiä.

Väylä 13: Pyhätunturi #13

Pituus 260 metriä. Par 4

Megaväylä alamäkeen, jossa pituutta huikeat 260 metriä. Väylä on heittopituuksiin nähden kapea, joten tässä väylässä riittää haastetta ja avauksen täytyy osua kohdalleen.

Väylä 14: Pyhätunturi #14

Pituus 92 metriä. Par 3

Leveän rinnealueen ylitys, jossa ei merkittäviä korkeuseroja. Kori sijaitsee puurykelmän keskellä, joten puttauksessa täytyy olla tarkkana.

Väylä 15: Pyhätunturi #15

Pituus 70 metriä. Par 3

Tiheän puuston läpi (tai yli) alamäkeen heitettävä väylä, jossa kori ei näy heittopaikalle. Kori "kuopassa" heittopaikasta lievästi etuoikealla puskien takana.

Väylä 16: Pyhätunturi #16

Pituus 122 metriä. Par 3

Heitetään alkuosa 70 m loivasti alamäkeen Skiwaytä pitkin, josta jyrkästi n. 70 astetta oikealla eturinteessä olevaan koriin. Mahdollista myös "oikaista" mutka metsän läpi.

Väylä 17: Pyhätunturi #17

Pituus 85 metriä. Par 3

Heitetään Express -hissin hissitolpan vierestä sinisen rinteen yli 3 hengen tuolihissin vaijereita viistäen n. 20m metsän sisällä olevaan koriin.

Väylä 18: Pyhätunturi #18

Pituus 82 metriä. Par 3

Heitetään Polar -hissin ala-aseman vierestä hissilinjaa ylöspäin. Kori hissilinjasta vasemmalla metsäsaarekkeen takana. Kori ei näy heittopaikalle.

Väylä 19: Pyhätunturi #19

Pituus 67 metriä. Par 3

Heitetään loivasti ylämäkeen metsän läpi kulkevaa väylää pitkin.

Väylä 20: Pyhätunturi #20

Pituus 160 metriä. Par 4

Heitetään Skiwayta ylöspäin loivasti vasemmalle kaartaen n. 120m, josta jyrkästi  oikealla metsän sisällä olevaan koriin. Skiwayn oikealla puolella oleva rakkakivikko on OB -aluetta.

Väylä 21: Pyhätunturi #21

Pituus 72 metriä. Par 3

Heitetään metsässä ylämäkeen puita kiertäen Hotellitasanteen parkkipaikan alapuolella olevaan koriin.

10 arvostelua radalle “Pyhätunturi frisbeegolf

  Heittelin tätä ja Luostoa melkein viikon verran kesällä 2020 eikä tullut tylsää. Tällä hetkellä yllä oleva ratakartta näyttää siltä miltä muistelisin radan näyttäneen viime kesänä. Mikäli suunnittelet Lapin reissua frisbeegolf mielessä, täällä kannattaa ehdottomasti käydä. 5/5.

  Heitetty heinäkuun alussa – 20.
  Olipahan loistavaa laskettelurinneheittämistä! Kelikin suosivat ja tuulet olivat kohdallaan. Rata oli suunniteltu mukavasti: pitkiä alamäkiliidätyksiä oli alussa ja loppupuolellakin. Missään vaiheessa ei tullut liikaa nousua kerralla, mistä iso plussa. Radan vei uudelle tasolle parikin välillä olevaa rinnekahviota, jotka molemmat olivat vielä auki. Tässä on lomailevalle heittäjälle pyhiinvaelluskohde!
  Negatiivista löytyi opasteista, ensikertalainen joutui etsimään tietänsä seuraavalle väylälle turhan usein, ottaisiko joku tämän ongelman ratkaistavaksi? Viimeisen väylän korin viereinen kaatopaikka ei myöskään ollut sitä mitä Lapin luonnolta odottaa. Iso miinus!
  Kaikesta huolimatta, 4,5/5.

  Nykyisin 22-väyläinen pitkä rata tunturin juurella. Löytyy teknistä metsäpätkää ja avointa alamäkiliidätystä. Varsinkin alamäkiväylät todella upeita.

  Plussat:
  + Avoimet väylät upeita ja niitä on useita
  + Alamäkiväylät
  + Korit
  + Teet sopivan isoja

  Miinukset:
  – Infotaulun puute radalla
  – Väyläkuvaus-kartat puuttuu täysin.
  – Next tee- kylttejä vain siellä täällä. Alussa varsinkaan ei ollut tarpeeksi. Koreissakin vain osassa merkitty suunta.
  – Pitkät siirtymät (makuasia)

  Rata vaatii kyllä välittömästi uuden info-taulun, väyläkuvaus-kartat ja next-tee kyltit. Tämä parantaisi merkittävästi kokemusta. Myös tänne sivustolle pitäisi päivittää uusi ratakartta. Idea: Pölkkyjä joka teelle, joihin niitata muovipäällysteiset tulostetut kartat.

  Radalla on tosiaankin ala-arvoiset opasteet, jotka piti jo viime kesänä laittaa kuntoon, mutta ei vaan näytä tapahtuvan.
  Ei luulisi olevan keskukselle mikään kohtuuton investointi, mutta eivät taida olla asiasta päättävät kiekkomiehiä, kun mitään ei tapahdu.
  Muuten on kyllä ”kiekkoherra” tainnut seikkailla ihan omalla mielikuvitusradallaan, jos on löytänyt talon keskeltä väylää tai jotunut ylittämään ”vilkkaan tien”
  Vaikka opasteiden kehnous laittaisikin sapen kiehumaan, ihan puutaheinää ei kannattaisi kirjoittaa, menee uskottavuus koko kommentilta.
  Luoston hienosta radasta samaa mieltä!

  Suuri seikkailu Lapin jylhiin maisemiin koki kolauksen tämän surkean radan parissa. Ohjeistus vaihteli puutteellisen ja olemattoman välillä, kävelyreitit kulkevat radan halki. Löysin rantein heitetty parisataametrinen draivi meinasi lävähtää ikkunan läpi, kun joku oli päättänyt rakentaa talon keskelle väylää. Yhdellä väylällä sai myös valita kuinka kallista autoa heittää väylän ylittäessä vilkkaan tien. Kun viimein saat aikaiseksi hyvän heiton, huomaat lähteneesi etenemään kohti väärää koria. Tämän saitin kartan avulla väylät melkein löytyivät rinteestä, mutta matkalla sai auttaa muita eksyneitä oikealle väylälle. Parilla tiillä sai myös varoa muiden heittäjien toisella väylällä mättämiä heittoja.

  Radan paras ominaisuus oli huono opastus ensimmäiselle väylälle, koska näin olisi voinut välttyä koko radalta. Jos frisbeetä haluaa heittää niin suosittelen ajamaan parikymmentä kilometriä Luostolle, josta löytyy loistava rata.

  Rata vaikuttaisi olevan mielenkiintoinen ja potentiaalinen, mutta vaatisi perusasioiden laittamista kuntoon. Huomattavasti paremman radan saisi tekemällä ensi alkuun kunnolliset opasteet ja ratakartan. Nyt joutui arpomaan lähes kaiken aikaa, että mistä seuraava väylä lähtee. Tämän sivuston ”ratakartta” ei täsmää väylien kuvausten ja luonossa olevien heittopaikkojen kanssa.

  Tiedä häntä…opasteita olisin kaivannut enemmän, vain pari Next tee-merkkiä. Kakkosväylän tee osittain rakennustyömaan puolella. Jouduin pyytämään rakennusmiehiä siirtämään autoa, jotta sain heitettyä avauksen. On nykyään 22-väyläinen, joista neljä viimeistä jäi heittämättä kun ei ollut päivitettyä ratakarttaa, eikä opasteista tietoakaan. Muuten ihan hyvin toteutettuja väyliä.

Vastaa