"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Naamivaaran Frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Pellon Naamivaaraan heinäkuussa 2011 perustettu frisbeegolfrata laajennettiin syksyllä 2013 täysimittaiseksi. Rata sijaitsee hiekkapohjaisessa vaarassa, jossa korkeuseroja on paljon. Uudistettu rata tarjoaa monipuolisia haasteita avoimien rinteiden lisäksi myös teknisillä metsäväylillä. Radan par on 57 ja kokonaispituus 1788 metriä. Kierrokseen kuluu arviolta 1h 45min. Aloittelijoita varten radalla on vanhaa layouttia mukaileva 9-väyläinen versio. Ratakartta löytyy toistaiseksi täältä.

Lue lisää

Pellon Naamivaaraan heinäkuussa 2011 perustettu frisbeegolfrata laajennettiin syksyllä 2013 täysimittaiseksi. Rata sijaitsee hiekkapohjaisessa vaarassa, jossa korkeuseroja on paljon.

Uudistettu rata tarjoaa monipuolisia haasteita avoimien rinteiden lisäksi myös teknisillä metsäväylillä. Radan par on 57 ja kokonaispituus 1788 metriä. Kierrokseen kuluu arviolta 1h 45min.

Aloittelijoita varten radalla on vanhaa layouttia mukaileva 9-väyläinen versio. Ratakartta löytyy toistaiseksi täältä.

Ajankohtaista

26.05.2014
Naamivaara 2.0 tulokset
Naamivaaran täysimittaisen frisbeegolfradan avajaiskisassa 62 pelaajaa heitti kiekkoa lämpimässä säässä ja pääosin auringon paisteessa. ... Lue lisää

11.09.2013
Radan laajennus
Lauantaina oli Naamivaarassa huolella valmisteltu talkoopäivä. Pitkäaikainen hanke oli kulminoitumassa tähän hetkeen: Naamivaaran ... Lue lisää

21.05.2012
Ratatalkoot
Naamivaarassa talkoiltiin lauantaina pienen, mutta tehokkaan porukan voimin. Radalle asennettiin uusia opasteita, jotka helpottavat ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Orankitie 24
  95710 Pello


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Mika Ylisaukko-oja

 • Suunnittelija

  Mika Ylisaukko-oja

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

Naamivaaran Frisbeegolfrata, pello

Väylä 1

Pituus 73 metriä. Par 3

Puiden välistä ylämäkeen noin 40m, jonka jälkeen väylä kaartaa oikealle. Kori on pienehkön puusaarekkeen takana. Koria pääsee lähestymään myös saarekkeen vasemmalta puolelta, jos heittää avauksen pidemmälle suoraan. Loppupäässä väylän vasemmalla puolella OB.

Väylä 2

Pituus 64 metriä. Par 3

Lyhyt, lopussa vasemmalle kaartava metsäväylä. Avaus pitää osua melko kapeaan aukkoon jos aikoo päästä kerralla korille. Vasemmalla asfaltoitu tie ja sen takana oleva alue OB.

Väylä 3

Pituus 81 metriä. Par 3

Ylämäkeen pelattava tiukahko väylä, joka vaatii tarkan avauksen. Ylhäällä väylän ulkopuolella on melko tiheää raffia. Kovakätinen pelaaja voi yrittää tiiltä suoraan korille korkealla heitolla kaiken yli, mutta silloin pitää osua kohdalle.

Väylä 4

Pituus 149 metriä. Par 4

Pitkä väylä loivaan alamäkeen. Noin 95 metrin päässä tiiltä, metsän reunassa, on vasemmalta kierrettävä mando. Jos kiekko ohittaa mandon väärältä puolelta, jatketaan peliä drop zonelta rangaistusheiton kera. Väylän vasemmassa reunassa ja korin takana OB.

Väylä 5

Pituus 77 metriä. Par 3

Suhteellisen avoimella paikalla loivaan ylämäkeen, kevyesti oikealle kaartava väylä. Kori on isojen mäntyjen takana oikealla.

Väylä 6

Pituus 104 metriä. Par 3

Tiipaikan edessä on puusaareke, jonka voi kiertää kummalta puolelta tahansa. Kori on tiiltä katsottuna suoraan puusaarekkeen takana, metsän reunassa hieman heittopaikkaa korkeammalla. Vain kovakätisimmät voivat ottaa kakkosen, muut joutuvat tekemään töitä saadakseen edes kolmosen. Väylän oikeassa reunassa OB.

Väylä 7

Pituus 129 metriä. Par 4

Väylä nousee loivaan ylämäkeen avoimessa maastossa. Vasemmalla on tiheää metsää. Kori on bunkkerien ympäröimällä kummulla, joka sijaitsee radan korkeimmalla kohdalla. Helppo nelonen, jos et lähesty monttuun tai puttaa kummulla ohi.

Väylä 8

Pituus 93 metriä. Par 3

Reilusti vasemmalle kaartava väylä loivaan alamäkeen, oikeakätisille iso rystyhysse. Tiipaikan edessä on mando, joka on kierrettävä oikealta. Jos kiekko ohittaa mandon väärältä puolelta, peli jatkuu drop zonelta rangaistusheiton kera. Kori on vasemmalla rinteessä, harvan puurivin takana.

Väylä 9

Pituus 109 metriä. Par 3

Avoin väylä jyrkempään alamäkeen. Kori on sähkölinjan oikealla puolella olevan mäntysaarekkeen vasemmassa reunassa. Kori ei näy heittopaikalle, mutta lippu pitäisi näkyä. Puusaarekkeen voi kiertää kummaltakin puolelta. Harkitsematon draivi voi helposti karata kauas alamäkeen. Varo oikealla mahdollisesti olevia pelaajia.

Väylä 10

Pituus 113 metriä. Par 3

Puiden ympäröimä tii on korkealla rinteessä. Avaus heitetään aukosta oikealle kaartavana vastapäisessä metsässä olevaa aukiota kohti. Pururadan jälkeen väylän vasemmassa reunassa on oja ja OB. Ojan väärällä puolella on synkkää, älä mene sinne. Kiekko pitää sijoittaa keskelle väylää, jotta voi lähestyä suoraan korille. Vain tarkimmilla (tai onnekkaimmilla) on mahdollisuus ottaa birdie. Kolmonen ei ole heikko tulos.

Väylä 11

Pituus 170 metriä. Par 4

Avaus metsikön tuntumasta kujan läpi avoimelle, jossa väylä haarautuu ennen isoa puusaareketta. Saarekkeen voi kiertää joko oikealta ylärinteen kautta tai vasemmalta alhaalta. Oikealla korkeusero luo omat haasteensa, vasemmalla väylää reunustaa suhteellisen tiivis taimikko. Kori on saarekkeen takana alatasolla. Yksi radan haastavimpia väyliä, kolmonen tästä on kova juttu.

Väylä 12

Pituus 60 metriä. Par 3

Lyhyt väylä jyrkkään ylämäkeen viistosti vasemmalle. Tii on rinteen alaosassa. Kori on ylhäällä lehtipuiden muodostaman rivin jälkeen melko avoimella paikalla. Vasenkätiselle helpohko väylä. Oikeakätinen joutuu virittelemään tarkkaa anhyzeria puiden välistä tai vaihtoehtoisesti korkeaa hyzeriä kaukaa oikealta.

Väylä 13

Pituus 93 metriä. Par 3

Avoimella alueella sijaitseva väylä, joka vaatii tarkkaa peliä. Valkoisella merkityn rajan ulkopuolella OB. Jos avaus päätyy OB:lle, peliä jatketaan drop zonelta rangaistusheiton kera. Sen jälkeen peli etenee normaalin OB-säännön mukaan. Risk & reward. Yritätkö suoraan korille vai pelaatko turvallisemmin väylää pitkin?

Väylä 14

Pituus 69 metriä. Par 3

Lyhyt, mutta kapea metsäväylä pieneen alamäkeen. Luotisuora 65-metrinen heitto puiden välistä riittää putille. Tarkimmat palkitaan kakkosella.

Väylä 15

Pituus 112 metriä. Par 3

Signature-väylä isoon alamäkeen suoraan mäntytaimikon yli. Väylällä on korkeuseroa noin -20 metriä. Kori on alatasolla, rinteen juurelta noin 30 metriä eteenpäin. Korille on suora linja alhaalla olevien puiden välistä. Oikealla oleva pysäköintialue ja rakennukset ovat OB.

Väylä 16

Pituus 99 metriä. Par 3

Avaus heitetään 35m päässä olevasta portista aukiolle, josta lähestytään koivujen välissä olevalle korille. Väylän vasemmalla puolella on tiheää viidakkoa, jota kannattaa välttää. Tarkalla 100-metrisellä kontrollidraivilla tai upsilla pääsee yrittämään kakkosta.

Väylä 17

Pituus 116 metriä. Par 3

Saariväylä. 75-metrinen avaus suon yli pelialueelle, jonka jälkeen väylä kaartaa tiukasti oikealle. Jos avaus päätyy OB:lle, peliä jatketaan drop zonelta rangaistusheiton kera. Kori on puiden ympäröimänä kangasmetsän puolella. Isolla riskillä voi yrittää tiiltä korkeaa heittoa oikealta koivujen yli suoraan korille. Spottaa tällöin koripaikka.

Väylä 18

Pituus 77 metriä. Par 3

Viimeisenä on suora metsäväylä tasaisella alustalla. Väylän vasemmassa reunassa asfaltoitu tie ja sen takana oleva alue OB. Korin takana pysäköintialue ja rakennukset ovat OB.

3 arvostelua radalle “Naamivaaran Frisbeegolfrata

  Yllättävän haastava, mutta molepuolinen rata ainakin aloittelialle. Maisemat ainakin kohdallaan, kun pääsee heittämään vaaran päälle. Varmasti todella hieno rata heittää, jos heittotaitoa löytyy!

  Mainio rata. Uudet väylät hyvä lisä entiseen ja nyt kun täysmittainen, kelpaa heittää! Väylä 10 uusista väylistä nousi heti yhdeksi suosikeista, johtunee onnistuneen fore-avauksen tuomasta birkusta, avaus nimittäin 5 metriin mukista! Mahtava pelata, kiitos!

Vastaa