"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Myrkyn frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Karijoen Myrkyn kylän vapaa-ajankeskuksessa sijaitseva 9-väyläinen frisbeegolfrata.

Lue lisää

Vaikka radalla on vain 6 koria, on radasta on tehty 9-väyläinen useita tiipaikkoja hyödyntämällä.

Pidempään harrastaneelle rata on helpohko ja birkkupaikka on tarjolla lähes jokaisella väylällä, mutta aloitelevalle pelaajalle rata tarjoaa sopivasti haasteita.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Asematie
  64370 Karijoki


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2013

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Joonas Heikkilä

 • Suunnittelija

  Joonas Heikkilä, Kalle Heikkilä, Juuso Niemelä

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Myrkyn vapaa-ajankeskuksen frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Suojapensaat

Pituus 60 metriä. Par 3

Ensimmäinen väylä avataan vapaa-ajankeskuksen keskellä sijaitsevan kioskirakennuksen takaa.  Väylä on melko avoin ja tasainen 60 metrin puistoväylä.  Birdietä tavoittelevan tulee päästä avausheitolla koria suojaavien pensaiden taakse . Väylää rajaavat OB alueet oikealla ja takana sekä vasemmalla oleva uima-allas ja grillikatos saattavat aiheuttaa varomattomalle heittäjälle paineita. Varmistathan ennen heittoa ettei tiellä kulje ketään, ja että grillikatoksessa tiedetään varoa!

Väylä 2: PuuCee

Pituus 50 metriä. Par 2

Toinen väylä avataan alueen reunalla sijaitsevan ulko-wc:n takaa. Avausheitto heitetään WC-kopin ja kuusen välistä, tai hakemalla hyzer-linjaa niiden ohi. Tämän par kakkosen kanssa tulee olla varovainen, koska väylällä on helppo heittää takalaiton. Varmista jälleen ettei takana kulkevalla tiellä ole lenkkeilijöitä, ja että grillikatoksella ollaan hereillä.

Väylä 3: Uima-altaalla

Pituus 57 metriä. Par 3

Kolmas väylä avataan uima-altaan viereisen kopin vierestä, ja heitetään uima-altaan suuntaisesti asfalttikenttää kohti. Tällä väylällä birdietä uskaltaa yrittää koska korin takana oleva verkko estää usein heittoa menemästä pitkäksi. Varo kuitenkin OB:tä; ojalinjaa oikealla, ja uima-allasta vasemmalla. Kesäaikaan varmistakaa ennen avausta että uimarit tietävät varoa heittojen ajan! Vink vink! Uimarit antavat kyllä heittää, ja  yleensä ovat myös avuliaita noutamaan uponneet kiekot.

Väylä 4: Asfaltti-kenttä

Pituus 75 metriä. Par 3

Nelosväylän tii löytyy heti verkotun kentän toiselta kulmalta. Väylä heitetään asfalttikentän suuntaisesti kohti ratsastuskenttää. Väylä on itsessään melko kapea, sitä rajaa OB alueet sekä oikealla (ojalinja) että vasemmalla (asfalttikenttä), mutta avausheitto on melko helppo saada korin tuntumaan saarekkeelle.  

Väylä 5: Ratsastuskenttä

Pituus 140 metriä. Par 4

Vitonen alkaa siitä mihin nelonen päättyi,  tii löytyy heti ratsastuskentän lähimmältä kulmalta. Radan pisin väylä voi olla aloittelijalle haastava. Avauksella kokeneempi pelaaja voi lähteä heittämään ratsastuskentän (OB) yli, mutta aloittelijan kannattaa pysytellä väylällä. Alkuväylä onkin melko kapea, mutta siitä selvittyään pelaaja pääsee turvallisesti tavoittelemaan koria. Varmista ennen avausta että ratsastajat tietävät varoa!

Väylä 6: Ratamestarin mando

Pituus 75 metriä. Par 3

Kuudes väylä avataan nurmikentän toisesta kulmasta kohti vanhaa ratakoppia kohti tien toiselle puolelle. Väylän tekee haasteelliseksi mando, jossa pelaajan on osuttava kahden puun välistä. Avausheiton on mandon lisäksi selvittävä tien (OB) yli, mikäli haluaa tavoitella birdietä.  

Väylä 7: Ratamestarin neppi

Pituus 56 metriä. Par 3

Seitsemäs väylä heitetään kuudennen kanssa samaan koriin, ratsastuskentän kulmalta. Väylällä on samat OB-alueet kuten aiemmillakin (hiekkakenttä ja tie), mutta muuten väylä on melko helppo. Avausheiton tulee olla kuitenkin tarkka koska tiin ja korin välissä on puita hidasteena.

Väylä 8: Esterata

Pituus 95 metriä. Par 3

Kahdeksas väylä avataan ratstastuskentän ja varastokopin kulmalta kentän suuntaisesti kohti asfalttikenttää. Väylä on yksi radan vaativimmista, ei niinkään pituutensa vaan tarkkuutensa vuoksi. Väylällä on paljon puita ja muutama valopylväs. Väylää ympäröi OB-alueet joka puolella, ja kori sijaitsee pienellä "saarella". Tällä väylällä tarkkuudesta on hyötyä!

Väylä 9: Pakkopirkko

Pituus 55 metriä. Par 3

Viimeinen väylä avataan heti kasin korin läheisyydestä. Toistaiseksi par kolmosen väylä on ehdottomasti radan helpoin väylä. Avaus heitetään asfalttikentän (OB) yli, mutta kori on aloittelijallekkin helposti saavutettavissa.

2 arvostelua radalle “Myrkyn frisbeegolfrata

  Rata bongattu ja karttalinkki vie oikeaan paikkaan. Opastetaulu on näkyvillä huoltorakennuksen seinässä. Tarjolla on 9-väyläinen rata puistoalueella.

  Rata pelataan kuuteen koriin niin, että väylät 1 ja 2, 6 ja 7 sekä 4 ja 9 pelataan pareittain samaan koriin. Siirtymät ovat lyhyitä, samoin väylät kohtuu lyhyitä ja helppoja. Rata ei sytyttänyt mitenkään. Heitoille on avoimessa puistossa paljon tilaa ja radan kiertää nopeasti läpi. Radan pystyy kiertämään myös rattaiden/kärryjen kanssa.

  Radan erikoisuus on puiston kaikki muut toiminnot. Harvoin voi vahingossa heittää kiekon uima-altaaseen tai ratsastuskentälle. Tälle radalle melkein 2/5.

Vastaa