"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Radan kuvaus

Jämijärvellä Jämin luontoliikuntakeskuksessa sijaitsee 18-väyläinen harju/metsärata. Kesällä 2012 aikana rata laajeni 18-väyläiseksi Jämi Gold -kilparadaksi. Kilparadan alkupäässä on myös 7-väyläinen firmagolfrata. Ratakartta: https://dl.dropbox.com/u/15066294/J%C3%A4miGold_kiinte%C3%A4.jpg

Lue lisää

Jämijärvellä Jämin luontoliikuntakeskuksessa sijaitsee 18-väyläinen kilparata. Rata kulkee pitkin harjun rinteitä ja talvigolfkenttää, joten radalta löytyy niin suuria korkeuserot, pitkiä väyliä, kuin kapeita metsäputkiakin. Yksi ominaispiirre on myös usein voimakkaana ja puuskittaisena käyvä tyyli, joka puhaltelee harjua ympäröiviltä aukeilta. Tuuli vaikuttaa noin puoleen väylistä, mutta metsäisemmille väylille tuuli ei juuri pääse.

Radan väylät ovat pituudeltaan 74 ja 365 metrin välillä. Pituuden lisäksi väylien korkeuseroissa on suuria vaihteluita, joten väylät ovat varsin monipuolisia. Radan par on 62 ja kokonaispituus 2385 metriä.

—-

Jämin luontoliikuntakeskuksessa on hotelli ja runsaasti vuokramökkejä sekä kahvila-ravintola. Jämin alueella on myös muuta urheilutoimintaa, kuten hiihtoputki. Hiihtoputken kahviosta voi aloittelija vuokrata kolmen kiekon perussetin, jolla voi heitellä vaikka koko päivän. Pelaaminen radalla on maksutonta.

Jämin alueella liikkuu ajankohdasta riippuen myös paljon muita ulkoilijoita. Kuntoilupolkuja kulkee myös frisbeegolfradan alueella ristiin rastiin. Pelattaessa tuleekin ottaa muut ulkoilijat huomioon. Väylät ovat pääosin sen verran avoimia, että tiiltä näkee suoraan korille, mutta parilla väylällä on katvealueita, joten silmät ja korvat on syytä pitää auki. Jämin alueella järjestetään ajoittain myös suurempia tapahtumia, joten frisbeegolfrata ei välttämättä aina ole käytettävissä.

 

Päivitetty 4.8.2012

Ajankohtaista

26.03.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Jämintie 659
  38800 Jämijärvi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2005

 • Korit

  Muu

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Tapani Aulu

 • Suunnittelija

  Tapani Aulu, Jarmo Aulu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Kesport Jämi
  Jämi 38800 JÄMIJÄRVI puh. 02-5736550

Väyläkuvaukset

Jämi, Jämijärvi

Väylä 1

Pituus 130 metriä. Par 3

Radan avausväylä kulkee tasaisen aukion yli ja on täysin avoin. Väylää rajoittaa oikeastaan vain oikealla oleva harju, joka sekään ei heittovalintaan juuri vaikuta. Kori sijaitsee metsän reunassa, mutta tiiltä päin on suora reitti korille. Haastetta väylään tuo usein vaihtelevasti takaviistosta käyvä tuuli, joka voi vaikuttaa avausheiton mittaan tai suuntaan.

Väylä 2

Pituus 100 metriä. Par 3

Kapea suora väylä, joka nousee tasaisesti reilut viisi metriä tiiltä korille. Väylää reunustaa tiheä metsä molemmilla puolilla, jonka lisäksi korin ympärillä on muutamia yksittäisiä puita eri puolilla.

Väylä 3

Pituus 93 metriä. Par 3

Hieman lopussa vasemmalle kaartuva väylä, joka alun kapean metsän rajaaman väylän jälkeen avautuu, jättäen korin tulosuunnasta katsoen avoimeksi. Korin takana on kuitenkin jälleen metsää, ja pudotus alamäkeen, joten korin yli heitetty kiekko voi vieriä kauas ja pahaan paikkaan.

Väylä 4

Pituus 158 metriä. Par 4

Metsäputkesta hiekkakentälle ja siitä toiseen putkeen notkon yli ylämäkeen - haasteellinen par-nelonen, joka pelataan firmagolf-radassa kahtena par kolmosena.

Väylä 5

Pituus 365 metriä. Par 5

Mahtavaan 30 metrin alamäkeen heitettävä Suomen pisin kiinteä frisbeegolfväylä. Huippuavauksen voi liidättää jopa 250 metriin, mutta birdietä voi pelata 150 m "seiftauksellakin".

Väylä 6

Pituus 75 metriä. Par 3

Matala tunneliväylä, jonka voi "oikaista" kovalla upsilla.

Väylä 7

Pituus 185 metriä. Par 4

Kahteen kertaan kääntyvä "käärmeväylä", jossa vaihtoehtoisia reittejä useita.

Väylä 8

Pituus 195 metriä. Par 4

Kapeasta lähtöputkesta leveälle golf-väylälle, joka muodostaa "mantereen". Kori sijaitsee lentokentän päässä mantereesta 50 m päässä kummulla "saaressa". Lisähaastetta väylään tuo lentokentän puuskainen tuuli.

Väylä 9

Pituus 74 metriä. Par 3

Pieneen ylämäkeen heitettävä "hengähdysväylä", jossa tilaisuus napata kaivattu birdie.

Väylä 10

Pituus 95 metriä. Par 3

Kori näkyy houkuttelevana kummun päällä, mutta välissä olevan notkelman "target-puu" ja väylän vasemman puolen metsä nappaavat heikommat heitot armotta.

Väylä 11

Pituus 90 metriä. Par 3

Tiukka oikean käden kämmenheitto tai korkea anhyzer portista läpi ja pääset puttaamaan arvokasta birdietä. Portin missaaminen tietää helposti bogeyta.

Väylä 12

Pituus 135 metriä. Par 3

Jousikäsien lempiväylä - 120 m ja parin metrin ylämäki erottaa tiin ja greenin. Outin yli heittäminen vaatii siis rajua kättä tai sopivan liidokin (blizzard) hallintaa. Tiillä pitää päättää onko palkinto riskin arvoinen.

Väylä 13

Pituus 119 metriä. Par 3

Todellinen testeri - 120 metrinen "mettäpilli". Tähän väylään joko osuu tai sitten ei. Harhaheitot löytyvät usein syvältä ja silloin parin pelastaminen on usein haihattelua. Birdien tästä signature-väylästä ottaa vain todellisella huippuheitolla.

Väylä 14

Pituus 136 metriä. Par 4

Kaksiosainen väylä, jossa avataan joko tarkalla putkiheitolla tai valtavalla taivasanhyzerilla metsän yli. Rohkeimmat hakevat 360-vauhdilla suoraan korkealla ylämäessä olevalle korille. Herkullinen eaglesauma, jossa voi ottaa isoakin lukua.

Väylä 15

Pituus 97 metriä. Par 3

Tiukka kuntotesti jyrkän ylämäkisiirtymän jälkeen. Helppo kolmonen, mutta kakkoseen pitää osua melkein millintarkasti.

Väylä 16

Pituus 167 metriä. Par 4

Putterilla avaus sweet spotiin, midarilla mukille ja nostobirdie. Helppoa, eikö? Vai sittenkin täysillä draiverilla ja sitten pelastetaan mitä vielä pelastettavissa on?

Väylä 17

Pituus 81 metriä. Par 3

Suora ja avoin neppaisu harjun rinteellä. Helppo kuin mikä - paitsi jos tuulee lentokentältä. Ja aina tuulee.

Väylä 18

Pituus 91 metriä. Par 3

Makeaakin makeampi alamäkiväylä, jossa ei treenikierroksella voi olla tyhjentämättä koko bägiä.

10 arvostelua radalle “Jämi

  Maasto ja rata vaikutti todella hyvältä. Tuuli toi oman haasteen varsinkin kahdelle viimeiselle väylälle. Lisäksi muutama hienosti värjätty kori oli piristävä yllätys. Taisivat olla jotain vanhoja koreja joissa oli vanhan koritoimittajan nimi 🙂
  Rata vaatisi kyllä kunnon ylläpitoa, nyt muutama väylä puuttui kokonaan ja löytyipä yksi kori ”palasina” rinteestä.

  Viime vuonna rata oli huonossa kunnossa, mutta tänä vuonna pikkulinnut kertoivat että olisi pelikelvollinen joten annoin uuden mahdollisuuden.
  Ratakartta löytyy tomoottajat.fi ->radat -> jämi ->Jämi Gold ( https://dl.dropboxusercontent.com/u/15066294/J%C3%A4miGold2012_pienempi.jpg )
  Kannattaa jostain varmistaa ennen lähtöä radan kunto, itse varmistin Frisbeegolf foorumilta.

  Radan maisemat ovat kauniit ja maasto on monipuolista. Rata tarjoaa pitkiä draiveja ja tarkkuutta vaativia monipuolisia heittoja. Väyläopasteita ei useimmiten ole ja korien taso vaihtelevaa, sillä osa on erittäin heiveröisen tuntuisia. Next tee merkintöjä ei myöskään löytynyt, joten ratakartan kanssa suunnistaminen tulee tarpeeseen. Parilla viimeisellä väylällä suosittelen spotterin käyttöä, sillä kiekon painuessa alhaalla olevaan pensaikkoon, on sen etsiminen vaikeaa.

  Väylien suunnitelusta antaisin kiitettävän arvosanan, mutta kokonaisarvosanaksi annan 3½ /5. Radan varustelustelutasosta rapsahtaa pisteitä pois.

  Radalta puuttuu opasteet ja kartat täysin, Osa väylistä oli poistettu ja kadoksissa. Alueelle olisi mahdollista rakentaa hyvä ja haastava rata, jos vain ylläpito kiinnosta. Tällä hetkellä ylläpitoa ei ole joten korit ja tiit ovat melko huonossa kunnossa. Hienot maisemat, mutta toista kertaa en mene jos opasteita ei tule ja rataa parannella.

Vastaa