"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Jämikeskus frisbeegolfpuisto

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Jämijärvellä Jämin luontoliikuntakeskuksessa sijaitsee 18-väyläinen harju/metsärata. Kesällä 2017 rata uusittiin täydellisesti ja on nyt nimeltään Jämikeskus frisbeepuisto. Kilparadan lähellä, hiihtotunnelin vieressä on myös 7-väyläinen aloittelijan rata.

Lue lisää

Jämijärvellä Jämin luontoliikuntakeskuksessa sijaitsee 18-väyläinen kilparata. Rata kulkee pitkin harjun rinteitä ja talvigolfkenttää, joten radalta löytyy niin suuria korkeuserot, pitkiä väyliä, kuin kapeita metsäputkiakin. Yksi ominaispiirre on myös usein voimakkaana ja puuskittaisena käyvä tyyli, joka puhaltelee harjua ympäröiviltä aukeilta. Tuuli vaikuttaa noin puoleen väylistä, mutta metsäisemmille väylille tuuli ei juuri pääse.

Radan väylät ovat pituudeltaan 80 ja 336 metrin välillä. Pituuden lisäksi väylien korkeuseroissa on suuria vaihteluita, joten väylät ovat varsin monipuolisia. Radan par on 65 ja kokonaispituus 2901 metriä.

Jämin luontoliikuntakeskuksessa on hotelli ja runsaasti vuokramökkejä sekä kahvila-ravintola. Jämin alueella on myös muuta urheilutoimintaa, kuten hiihtoputki. Hiihtoputken kahviosta voi aloittelija vuokrata kolmen kiekon perussetin, jolla voi heitellä vaikka koko päivän. Pelaaminen radalla on maksutonta.

Jämin alueella liikkuu ajankohdasta riippuen myös paljon muita ulkoilijoita. Kuntoilupolkuja kulkee myös frisbeegolfradan alueella ristiin rastiin. Pelattaessa tuleekin ottaa muut ulkoilijat huomioon. Väylät ovat pääosin sen verran avoimia, että tiiltä näkee suoraan korille, mutta parilla väylällä on katvealueita, joten silmät ja korvat on syytä pitää auki. Jämin alueella järjestetään ajoittain myös suurempia tapahtumia, joten frisbeegolfrata ei välttämättä aina ole käytettävissä.

 

Päivitetty 26.10.2017

Ajankohtaista

26.03.2010
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Jämintie 659
  38800 Jämijärvi


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2005

 • Korit

  Prodiscus

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Muu

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata
  Hiihtokeskus

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  Tapani Aulu

 • Suunnittelija

  Petri Mäki, (Tapani Aulu, Jarmo Aulu)

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Jämin frisbeepuisto Metrixissä: https://discgolfmetrix.com/?u=course&ID=8113

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Kesport Jämi
  Jämi 38800 JÄMIJÄRVI puh. 02-5736550

Väyläkuvaukset

Jämikeskus

Väylä 1

Pituus 102 metriä. Par 3

Radan avausväylä kulkee tasaisen aukion yli ja on varsin avoin. Väylää rajoittaa  vain oikealla oleva harju, ja muutama strateginen matala puu enenn koria. Kori sijaitsee metsän reunassa, mutta tiiltä päin on suora reitti korille. Haastetta väylään tuo usein vaihtelevasti takaviistosta käyvä tuuli, joka voi vaikuttaa avausheiton mittaan tai suuntaan ja lisäksi OB tiellä ja sen vasemmalla puolella.

Väylä 2

Pituus 110 metriä. Par 3

Kapea suora väylä yli pienen hiekkakentän ja lopussa oikealla kääntyvään tunneliin. Väylän loppua reunustaa tiheä metsä molemmilla puolilla. Kori hieman ylämäkeen.

Väylä 3

Pituus 235 metriä. Par 4

Pitkä par 4, jossa avausheitto hurjaan alamäkeen. Tässä kiekkoa pääsee todella liidättämään. Avaus on syytä sijoittaa hyvin, sillä kori on korkealla ylämäessä.

Väylä 4

Pituus 101 metriä. Par 3

Jyrkkä alamäkiväylä, jossa kolme selkeää linjaa: suora ja kierrot vasemmalta tai oikealta.

Väylä 5

Pituus 85 metriä. Par 3

Suora alamäkiväylä putterille. Kori juuri avoimen reunalla heti metsän jälkeen. Pelkkä tarkkuus ei riitä, vaan korkeus ratkaisee.

Väylä 6

Pituus 113 metriä. Par 3

Liidätys pallogolfväylän yli kumpugreenille, jossa puhaltaa aina tuuli.

Väylä 7

Pituus 321 metriä. Par 5

Ensimmäinen radan monsteriväylistä. 321-metrinen par 5, joka lähtee metsän puolelta, toinen heitto täysin avoimella ja lopussa tiukka dog leg oikealle  pieneen alamäkeen.

Väylä 8

Pituus 205 metriä. Par 4

Sijoitus 130 m päähän täysin avoimella, josta suora kapea putki korille. Jättimäisellä heitolla myös yläkautta mahdollista pääsä korille.

Väylä 9

Pituus 80 metriä. Par 3

Lyhyt hengähdysväylä, jossa matala tiukka linja, tai superupsilla yläreitti auki.

Väylä 10

Pituus 278 metriä. Par 5

Radan toinen par 5. Avaus tiukahkosta aukosta, sitten pitkää liidätystä pelipaikoille ja lopussa tiukkaan, pitkään tunneliin tarkkuutta vaativa lähestyminen. Todella ansaittu birdie joka kerta.

Väylä 11

Pituus 85 metriä. Par 3

Kapea suora heitto, kori alamäessä. Pidä heitto matalana ja viivasuoralla linjalla.

Väylä 12

Pituus 92 metriä. Par 3

Vielä suorempi ja vielä vaikeampi väylä kuin edellinen. Nyt saat heittää jyrkkään ylämäkeen luotisuoraan. Greenillä usein lentokenttätuulet.

Väylä 13

Pituus 100 metriä. Par 3

Saariväylä, jossa rangaistusaluesääntö käytössä. Jos et osu saareen, jatkat kiekon paikasta rangaistuksella. Kaikki heittolinjat mahdollisia, myös tuulet erittäin mahdollisia, koska väylä on täysin avoimella lentokentän päädyssä.

Väylä 14

Pituus 116 metriä. Par 4

Suoraan lentokenttätien yli avoimella vajaat 100, jonka jälkeen aukosta sisään, oikealle ja ylämäkeen loivalle rinnegreenille. Helppoa? Ei.

Väylä 15

Pituus 182 metriä. Par 4

Jättikädet haaveilevat taivasreitillä eaglesta. Tavalliset heittävät suoran sijoitusheiton jälkimmäiselle "väylälle" ja siitä lähestymisen korille.

Väylä 16

Pituus 158 metriä. Par 4

Matala avausheitto leveälle baanalle, josta suoraviivainen lähestymisheitto väylän reunaan. Avausheitto ratkaisee.

Väylä 17

Pituus 202 metriä. Par 4

Pituutta "vain" 202 metriä, mutta myös ylämäkeä reippaasti toistakymmentä metriä. Hyvin sijoitetulla ja pitkällä avauksella pääsee heittämään toisen heiton kovaa - ja tarkasti.

Väylä 18

Pituus 336 metriä. Par 5

Pelikirjasta: "heitä kolme kertaa täysillä ja puttaa birdie." Radan pisin väylä - 336 metriä.

11 arvostelua radalle “Jämikeskus frisbeegolfpuisto

  Maasto ja rata vaikutti todella hyvältä. Tuuli toi oman haasteen varsinkin kahdelle viimeiselle väylälle. Lisäksi muutama hienosti värjätty kori oli piristävä yllätys. Taisivat olla jotain vanhoja koreja joissa oli vanhan koritoimittajan nimi 🙂
  Rata vaatisi kyllä kunnon ylläpitoa, nyt muutama väylä puuttui kokonaan ja löytyipä yksi kori ”palasina” rinteestä.

  Viime vuonna rata oli huonossa kunnossa, mutta tänä vuonna pikkulinnut kertoivat että olisi pelikelvollinen joten annoin uuden mahdollisuuden.
  Ratakartta löytyy tomoottajat.fi ->radat -> jämi ->Jämi Gold ( https://dl.dropboxusercontent.com/u/15066294/J%C3%A4miGold2012_pienempi.jpg )
  Kannattaa jostain varmistaa ennen lähtöä radan kunto, itse varmistin Frisbeegolf foorumilta.

  Radan maisemat ovat kauniit ja maasto on monipuolista. Rata tarjoaa pitkiä draiveja ja tarkkuutta vaativia monipuolisia heittoja. Väyläopasteita ei useimmiten ole ja korien taso vaihtelevaa, sillä osa on erittäin heiveröisen tuntuisia. Next tee merkintöjä ei myöskään löytynyt, joten ratakartan kanssa suunnistaminen tulee tarpeeseen. Parilla viimeisellä väylällä suosittelen spotterin käyttöä, sillä kiekon painuessa alhaalla olevaan pensaikkoon, on sen etsiminen vaikeaa.

  Väylien suunnitelusta antaisin kiitettävän arvosanan, mutta kokonaisarvosanaksi annan 3½ /5. Radan varustelustelutasosta rapsahtaa pisteitä pois.

  Radalta puuttuu opasteet ja kartat täysin, Osa väylistä oli poistettu ja kadoksissa. Alueelle olisi mahdollista rakentaa hyvä ja haastava rata, jos vain ylläpito kiinnosta. Tällä hetkellä ylläpitoa ei ole joten korit ja tiit ovat melko huonossa kunnossa. Hienot maisemat, mutta toista kertaa en mene jos opasteita ei tule ja rataa parannella.

Vastaa