"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Häntyrinkankaan frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Sasta Frisbeegolf on rakentanut syksyn 2011 ja kevään 2012 aikana Sastamalan Houhajärven Häntyrinkankaalle Frisbeegolf-puiston.

Lue lisää

Radan etuysi on yleisluonteeltaan metsäinen vanhalle puskittuneelle ja istutetulle soranottoalueelle rakennettu rata ja takaysi väljempi enemmän hiekkamontturata jossa on huomattavia korkeuseroja. Väylien keskipituudet ovat 119 metriä.

Alkupään väylät ovat varsin haastavia runsaan puuston sisään rakennettuja ja 1/2-välin jälkeen avarampia, pidempiä ja korkeuseroltaan huomattavia haastavia väyliä.

Radalla on oma parkkipaikka, opastetaulut ovat viimeistelyvaiheessa, käymälä on viimeistelyssä (mallia Biolan eko), alueella on myös vanha kuormaajahalli josta ollaan rakentamassa klubirakennusta ja joka toimii sadesuojana kohtalaisen isollekin porukalle, grillipaikka ja puuvarasto aivan klubirakennuksen läheisyydessä. Heittopaikat ovat tekonurmella päällystettyjä puurakenteisia ”laitureita” joita voidaan helposti siirtää esim. kilpailuja ajatellen ja maalikorit kilpatason Innova DisCatchereitä.

Radan ja alueen ylläpidosta vastaa Sasta Frisbeegolf ry.

Ajankohtaista

06.08.2012
Moikka maailma!
Tervetuloa blogiin FGR.fi -blogit. Tämä on ensimmäinen artikkeli. Muokkaa sitä tai poista se ja voit aloittaa muokkaamisen!

Radan tiedot

 • Osoite

  Kangastie 542
  38250 Sastamala


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2012

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Päivittäinen

 • Ratamestari

  Jouni Kotilahti ja Yake Nurminen

 • Suunnittelija

  Jouni Kotilahti ja Sasta Frisbeegolf ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Kesport K-M Järvinen
  Itsenäisyydentie 6 38200 Sastamala p. 03-5144511

Väyläkuvaukset

Häntyrinkankaan frisbeegolfrata, Sastamala

Väylä 1: Häntyrinkangas #1

Pituus 145 metriä. Par 4

Kapeahko ränni alkuun n. 80m josta väylä kaartaa oikealle ja takaisin vasemmalle. Täydellisellä S-heitolla mahdollista saada eagle. Rännin lopusta ja mutkasta helposti birdie-paikalle. Kori ei näy tiille.

Väylä 2: Häntyrinkangas #2

Pituus 120 metriä. Par 3

Mukava n. 4 metrin korkeudessa oleva tii josta voi paukuttaa suoraan mukille. Väylän alussa molemminpuolin korkeaa puuta, vasemmalta pääsee ylikin. Kannattaa pysyä väylällä.

Väylä 3: Häntyrinkangas #3

Pituus 106 metriä. Par 3

Haastavimpia birdieitä koko radalla, kovakätiselle hyssellä mahdollisuus n. 10 metriin. Kannattaa pysyä edelleen väylällä. Kohtalaisen ahtaat metsät molemminpuolin väylää, mielummin oikealla kuin vasemmalla.

Väylä 4: Häntyrinkangas #4

Pituus 137 metriä. Par 4

Pitkälti edellisen kaltainen väylä. Kohtalaisen suora ja normaalisti vasemmalle feidaava heitto ja on hyvällä, vähintään par-paikalla. Väylä samaa kuin edellisetkin, puuta ja metsikköä molemmin puolin ja edelleen kannattaa pysyä väylällä. Vasemmalta vaikea pelata.

Väylä 5: Häntyrinkangas #5

Pituus 109 metriä. Par 4

Vastapäin kuin edelliset. Pieni fore tai annukka mutkaan josta vastaava toisinto ja birdietä puttaamassa. Radan helpoimpia birdieitä kun pysyy väylällä. Nähty jopa jäätävän korkeita anhyzereitä metsän yli suoraan korille päin, on haastetta.

Väylä 6: Häntyrinkangas #6

Pituus 121 metriä. Par 3

Ahtaaseen rakoon tarkka heitto ja on tilaa loppuväylän mahtavasti. Pitkä anhyzerilla mahdollisuudet birdielle tai OB:lle. Forella mukavasti keskellä väylää. Korin takaa lähtee lähes välittömästi jyrkkä alamäki ja lätäkkö takana on OB. Syö kiekkoja.

Väylä 7: Häntyrinkangas #7

Pituus 81 metriä. Par 3

Radan helpoimpia väyliä, fore, suora, hysse tai annukka. Kaikki käy. Korilla on hyvin tilaa, missään muualla oikein ei, tiheää kuusikkoa joka puolella. Holareitakin nähty.

Väylä 8: Häntyrinkangas #8

Pituus 67 metriä. Par 3

Seuraava helpohko väylä. Suoraa ja alaspäin 67 metriä ja mukilla. Hole-in-one mahdollisuus hyvä.

Väylä 9: Häntyrinkangas #9

Pituus 97 metriä. Par 3

Alkuun tilaa, keskellä ohut ränni vain hetken ja taas tilaa. Vaikea osua ränniin ja kun keskellä on vielä vinoonkasvanut puukin edessä. Hyssellä ja annukalla pääsee hyvin molemminpuolin pelaamaan korkeiden puiden ylitse. Tätä väylää pelatessa, muistakaa katsoa tuleeko korin takaa #18 väylältä pelaajia pois, reittejä on monia, mutta tästä myös kuljetaan.

Väylä 10: Häntyrinkangas #10

Pituus 193 metriä. Par 4

Radan pisin väylä. Alkuun 100m oikealle kaartava heitto josta 90m hysse kukkulan päälle ja putille. Väylän alussa vasemmalla tiheätä metsikköä ja oikealla tiheää pusikkoa. Tilaa on pelata suoraan väylää myöden hyvin tai hyssellä oikean puolen pusikkojen yli.

Väylä 11: Häntyrinkangas #11

Pituus 177 metriä. Par 4

Punaisen vaakakopin edestä alkuun vähän rännimäinen lähtö. Hyvin kuitenkin osuu foret ja pienet annukat. Hyssellä mahdollisuus pelata oikealta jos kättä riittää. Kori sijoitettu vasemmalle puolen rinteen päälle. Korin voi nähdä tiiltä jos tarkkaan katsoo, helpompi kuitenkin katsoa selkeä hakattu alue tiistä katsottuna lähes suoraan 150m päässä.

Väylä 12: Häntyrinkangas #12

Pituus 170 metriä. Par 4

Haastava väylä. Väylää pitkin n. 80m vasemmalla iso sweet spot -alue. Hysselläkin pääsee hyvin. Jos kiekko menee nätisti yli 100m suoraan birdietä pääsee mukavasti pelaamaan. Molemmin puolin kohtalaisen tiheätä metsikköä.

Väylä 13: Häntyrinkangas #13

Pituus 89 metriä. Par 3

89 metriä ylämäkeen tuntuukin yllättävän pitkältä. Tilaa pelata puiden yli molemminpuolin.

Väylä 14: Häntyrinkangas #14

Pituus 80 metriä. Par 3

Hieno väylä. Pystyy pelaamaan kämmentä ja rystyä. Jatkuvasti ihan hieman oikealle kääntyvä väylä. Birdieitä näkee päivittäin, toki myös bogeyjä.

Väylä 15: Häntyrinkangas #15

Pituus 115 metriä. Par 3

Kova reipas 100m suora ja riittävän korkea korkea heitto ja feidaus loppuun ja on birdiepaikalla. Kori ei näy tiille, pieni koivumetsä edessä. Ei kannata heittää, upsilla ainoa mahdollisuus jatkaa.

Väylä 16: Häntyrinkangas #16

Pituus 97 metriä. Par 3

Vastaava kuin edellinen, mutta lyhyempi. Tuulinen paikka joten kannattaa valita kohtalaisen vakaa kiekko. Oikealle todella ikävä tiputus tiheään metsään. Kori ei näy tiille.

Väylä 17: Häntyrinkangas #17

Pituus 136 metriä. Par 3

Radan se toinen poikkeuksellisen haastava birdie. 136m suoraa. Tiin ja korin välissä todella suuri soramonttu ja tuuliset olosuhteet eivät auta ollenkaan. Montusta saa joskus pientä nostetta, mutta ei useimmiten riitä. Montusta pääasiallisesti pystyy hyvin jatkamaan ja par hyvinkin mahdollinen vaikka sinne joutuisi.

Väylä 18: Häntyrinkangas #18

Pituus 101 metriä. Par 3

Valintana fore tai hysselinja. Korin maasto on todella haastavaa kivikkoa, avaus, lähestyminen tai putti pitkäksi niin ollaan kaukana alhaalla ja tuloskorttiin tulee kummasti plussaa lisää. Kori ei näy tiille, mutta korin päällä yleensä lippu pystyssä joka näkyy vasemmanpuoleiselta kaistalta tiille.

14 arvostelua radalle “Häntyrinkankaan frisbeegolfrata

  Haastava pro-tason rata kangas-/hiekkakuoppa -maastossa. Tällä ”köyhän miehen Kippasuolla” on kuitenkin tiit ja opasteet pääasiassa hyvässä kunnossa. Väylät olivat melko siistit ja kiekot eivät hukkuneet. Haastavuudesta huolimatta ei rata jäänyt mieleen sellaisena että tänne haluaisi heti palata. Liekö paikoittaiset ryteiköt ja pääkallokivikot väylien reunoilla osallisena asiassa. Ehkä sijainti vaikutti myös . Pisteet 3/5.

  Rataa on ”siistitty” ja puita kaadettu. Kaadetut puut on nyt kuitenkin jo pidemmän aikaa lojuneet väylien sympäristössä. Kaadetut puut vaikeuttavat kiekkojen etsimistä jos kiekko lipsahtaa väylän ulkopuolelle. Väylälle numero 6 hukkuu kiekot heinikkoon erittäin helposti. Muuten hyvän oloinen rata ja haastetta riittää vähän kokeneemmallekkin heittäjälle. Tasapuolisesti kaikenlaisia heittoja suosivia väyliä.

  Kolmen kaverin kanssa heitettiin tämä rata läpi sumuisena lauantai-aamuna 17.10.2015 eräänlaisena frisbeegolfkauden 2015 päättäjäisenä. Radalla on tullut joka vuosi käytyä ja joka kerta alkaa tuntumaan paremmalta radalta. Varsinkin nyt kun par-lukemia on reilusti järkeistetty vaikka sitä työtä on valtakunnallisesti vielä paljon jäljellä. Näin syksyllä käydessä tuo aluskasvillisuus ei haittaa niin pahasti ja kiekkojakaan ei jouduttu kauaa hakemaan vaikka muutama aloitus lähtikin pahasti ns. ”metsään”. Kohoaa helposti Akaan Kylmäkosken, Vampulan, Sappeen ja Ylöjärven Julkujärven kaltaisten ratojen tasalle.

  Todella mielenkiintoinen ja muista erottuva rata. Paljon pitkiä väyliä ja erityisen paljon kasvillisuutta väylillä ja ulkopuolella. Kannattaa tarkasti katsoa mihin kiekko päätyy. Ei todellakaan mikään aloittelijaystävällinen rata. Ehkä tästä joku tykkää, meidän porukka ei oikeen innostunut

  Kiitos palautteesta! Ainakin meidän testien perusteella näkyy kyllä Häntyri kartalla kuten pitääkin, sekä kirjautuneella käyttäjällä että kirjautumattomalla käyttäjällä. Omituista, jos sinulla ei näy.

Vastaa