Parifrisbeegolfin SM -kilpailut käytiin viikonloppuna Ähtärissä

11.6.2018 12:09

Lähes 150 pelaajaa löysi tiensä 9.-10.6.2018 Ähtärin Mustikkavuoreen taistelemaan parifrisbeegolfin Suomen mestaruuksista. Kilpailun järjesti tänä vuonna Ähtärin Urheilijat ry. Vuonna 2016 Mustikkavuoressa kilpailtiin sekaparifrisbeegolfin Suomen mestaruuksista, joten parifrisbeegolf SM -kilpailu ei ollut radalla ensimmäinen.

Vuonna 2017 avoimien luokkien mestareiksi kruunattiin kaksikot Jesse Nieminen & Mikael Räsänen ja Anne Kettunen & Henna Blomroos. Tänä vuonna samat parit löytyivät pelaajalistalta. Kilpailussa käytettiin kolmea eri pelimuotoa; Alternate shot, Best shot ja Tough shot.

Kilpailu käytiin yhteensä viidessä luokassa: naisten avoin (FPO), avoin (MPO), yli 40-vuotiaat (MP40), alle 18 -vuotiaat (MJ18), sekä alle 15-vuotiaat (MJ15). Alle 15 -vuotiaissa kisasi vain yksi pari: Casper Ahonen & Valtteri Nikkanen.

Tilannekuvaa lauantailta. Kuva: SFL / Timo Ahopelto

Best shotilla alkulämmittelyt

Best shot -pelimuoto oli käytössä ensimmäisellä kierroksella. Naisissa Eveliina Salonen & Jenna Hirsimäki avasivat upeasti 53 (-10) heiton kierroksella. Alle 18 -vuotiaiden luokassa Niklas Anttila & Oskari Vikström heittivät tuloksen 47 (-16), jolla olisi ensimmäisen kierroksen päätteeksi irronnut myös avoimessa luokassa jaettu kärkisija yhdessä Jesse Niemisen & Mikael Räsäsen kanssa.

Yli 40 -vuotiaissa Marko Taalikka & Rami Silainen aloittivat parhaiten tuloksella 50 (-13). Alle 15 -vuotiaat heittivät 55 (-8).

Jenna Hirsimäki & Eveliina Salonen, Niina Koskenmäki & Vilma Kivimäki. Kuva: SFL / Timo Ahopelto

Tough shotilla jatkettiin

Tough shot -pelimuoto tarjoillee yleensä aina ne kaikista jännimmät hetket. Yli 40-vuotiaissa ainoana kierroksen miinuksille heittänyt pari Marko Jokimäki & Antti Heikkilä ottivat kärkisijan haltuunsa finaalikierrokselle lähdettäessä.

Alle 18-vuotiaiden toisella kierroksella Lauri Lehtinen & Matias Puikkonen nappasivat kuusi birdietä ja päätyivät jakamaan ykkössijan Anttilan ja Vikströmin kanssa.

Naisille tough olikin jo vähän enemmän nimensä mukaista. Salonen & Hirsimäki onnistuivat pitää johtoasemansa, mutta Jenni Eskelinen & Maija Laitinen kirivät vain heiton päähän heistä.

Jenni Eskelinen heittovuorossa. Kuva: SFL / Timo Ahopelto

Avoimessa kasvatettiin kärkeä

Avoimessa luokassa Nieminen & Räsänen piti johtoaseman hallussaan myös tough -kierroksen päätteeksi. Kaksikko heitti kierroksen upeaan tulokseen 54 (-7). Janne Hirsimäki & Teemu Nissinen olivat lähimpänä hallitsevia mestareita kahden kierroksen yhteistuloksella 102 (-20).

Kolmanneksi toisen kierroksen jälkeen nousi kaksikko Sammy Pylkki & Julius Paakkinen, jotka myös heittivät tuon maagisen 54 (-7) kierroksen. Kahden kierroksen yhteistulos oli parilla 104 (-18).

Finaalikierros heiteltiin vuorotellen

Alternate shot -pelimuoto oli voimassa kaikilla pareilla finaalikierroksella. Alle 18-vuotiaiden voittoon heitti lopulta Niklas Anttila & Oskari Vikström kolmen kierroksen yhteistulemalla 165 (-24). Toiseksi sijoittuivat heittomäärien valossa sekä Samuel Stenman & Heikki Koivisto että Lauri Lehtinen & Matias Puikkonen, joten isomman pokaalin kohtalo piti ratkaista ja se meni Stenman & Koivisto -kisaparille.

Yli 40 -vuotiaissa Marko Jokimäki & Antti Heikkilä pitivät pintansa ja voittivat lopulta neljän heiton erolla yhteistuloksella 175 (-14). Toiseksi sijoittuivat viime vuoden mestarit Kai Vesa & Erkka Leivo. Tommi Heikkinen & Jarkko Koivisto heittävät kolmanneksi.

Naisissa Salonen & Hirsimäki saivat väistyä Eskelisen & Laitisen tieltä. Par- tulokseen viimeisen kierroksen heittänyt Jenni Eskelinen & Maija Laitinen ovat parifrisbeegolfin Suomen mestareita vuosimallia 2018. Eveliina Salonen & Jenna Hirsimäki hävisivät kullan lopulta yhdellä heitolla. Kolmanneksi sijoittui nuoret Anna-Sofia Haipus & Sini Lindholm.

Molempien junnuluokkien voittajat. Kuva: SFL / Timo Ahopelto

Avoimessa ei mestarit vaihtuneet

Niin siinä vaan taas kävi, että Jesse Nieminen & Mikael Räsänen kruunattiin voittajiksi myös vuonna 2018. Ero toiseksi sijoittuneisiin Janne Hirsimäki & Teemu Nissinen -komboon oli lopulta jopa kahdeksan heiton mittainen. Antti Kotilainen & Tuomas Autio sijoittuivat kolmanneksi.