"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kunniamerkit

Kunniamerkit on luotu ripauksella hyvää ja tervettä huumorimieltä ja myös ripauksella aitoa halua kannustaa jokaista lajin harrastajaa kokemaan mahdollisimman monenlaisia elämyksiä omassa asuinkunnassaan, lähialueilla tai vaikkapa ympäri Suomen tämän
hienon lajin parissa. Tällä hetkellä Suomessa on lähes 1000 kaikille avoinna olevaa rataa, joten jokaiselle riittää runsaasti valinnanvaraa.

Kunniamerkit mittaavat frisbeegolfradat.fi-sivuston käyttäjien kokemusta pelattujen ratojen määrällä. Käyttäjän saavuttamasta tasosta kertoo omassa profiilissa näkyvä tunnus/kunniamerkki ja se vaihtuu automaattisesti käyttäjän saavutettua tietyn rajapyykin.

Noviisi – 1-9 pelattua frisbeegolfrataa

Noviisi on vasta hiljattain löytänyt uuden hienon lajin. Hän on luultavasti ehtinyt tsekkaamaan vasta aivan lähimpiä ratoja, mutta fribakärpäsen pureman saaneena mielessä siintelevät radat jo laajemmallakin alueella. Kaikki on tässä vaiheessa vielä uutta ja vasta perehdytään erilaisiin kiekkoihin, bägeihin ja muihin varusteisiin.

Harrastaja – 10-49 pelattua frisbeegolfrataa

Harrastaja kantaa mukanaan vielä noviisin suurta innostusta ja uutuuden viehätystä. Kuitenkin laji kietoo harrastajan pauloihinsa jo entistä tiukemmin. Kiekkovalikoima kasvaa ja suuremman bägin ostoa joutuu jo harkitsemaan. Harrastaja on luultavasti käynyt kurkkaamassa varovaisesti lähikuntienkin ratoja ja todennut, että hienoja ratoja riittää runsain määrin ihan joka puolella. Kiekot sujahtavat mukaan sujuvasti jo lomareissullekin
ja automatkan tauolla on jo siistiä nakella lyhyt puistorata läpi ennen matkan jatkumista.

Aktiivi – 50-149 pelattua frisbeegolfrataa

Aktiivi alkaa jo tajuamaan sen realiteetin ettei frisbeegolfradat ihan heti Suomesta kesken lopu. Bongausreissut pitenevät ja vievät entistä enemmän aikaa. Reissuilla alkaa kuitenkin löytymään entistä kovempia timantteja mitkä kannustavat tutkailemaan uusia ratoja entistä koko ajan aktiivisemmin. Fgr.fi-sivustoa käytetään entistä enemmän pelireissujen
suunnitteluun.

Pro – 150-249 pelattua frisbeegolfrataa

Pro on jo orastavan fribakonkaruuden porteilla kolkuttelemassa. Pro huomaa viettävänsä entistä suuremman osan vapaa-ajastaan frisbeegolfin parissa. Ratabongaus elää pro:ssa jo niin vahvana, että vähintään yhden yön yli kestävistä bongausreissuista ainakin kerran kesään alkaa tulla jo suorastaan perinne.

Mestari – 250-449 pelattua frisbeegolfrataa

Mestari alkaa jo karsimaan muita harrastuksia, sillä aika ei tahdo riittää enää kuin frisbeegolfin pelaamiseen. Yhden yön yli kestävät reissut eivät enää pelkästään riitä motivoimaan mestaria. Nyt pitää majapaikka varata jo useammaksi yöksi, saattaa olla hiljalleen tarvetta viikonkin mittaisen reissun suunnittelulle. Huomaamatta rahaakin on harrastukseen alkanut kulumaan jo sievoinen summa vuodessa, mutta mestari, jos kuka jo alkaa hahmottamaan, että elämän parhaimmasta harrastuksesta kuuluukin jotain jo maksaakin. Ei näin upeita kokemuksia ympäri Suomen pysty missään muussa harrastuksessa saavuttamaan!

Guru – 450-649 pelattua frisbeegolfrataa

Gurulle on turha kertoa, että on sitä olemassa muutakin elämää kuin frisbeegolf, guru ei enää kuuntele! Gurun mielessä siintää jo pelireissut Suomen rajojen ulkopuolelle. Jos guru on perheellinen, niin yhteisellä lomareissulla Espanjaan kuluu vähintäänkin pari päivää pelkästään friban parissa. Guru on opetellut jo kaiken fribakiekoista ja niiden ominaisuuksista. Heittotekniikkakin on ehtinyt hioutumaan huippuunsa. Guru on jo laittanut EU:lle anomuksen vuoden pidentämiseksi 365 päivästä 400 päivään, jotta aikaa olisi enemmän pelireissuille.

Super-Guru – 650-1099 pelattua frisbeegolfrataa

Super-Guru alkaa olemaan sitten jo aivan oma ihmisrotunsa. Ei niin supersurkeaa säätä etteikö Super-Guru ratojen bongausreissulle lähtisi. Jos jalka on paketissa, niin tunturiradan rinteiden kapuaminen hoituu hyvin kainalosauvojenkin kanssa. Super-Guru bongaa ratoja Suomen lisäksi säännöllisesti myös ulkomailla. Reissut ovat entistä pidempiä ja hienompia. Super-Guru suunnittelee ilmoittautuvansa seuraavalle kuulennollekin kaverinsa kanssa ja järjestää kuussa historian ensimmäiset pdga-
sanktioidut kisat. Mikään ei tätä superihmistä enää pidättele!

Commander-in-chief – 1100+ pelattua frisbeegolfrataa

Ratojen määrän koko ajan kasvaessa vuosi vuodelta tämän ultimaattisen kunniamerkin saajaksi on pian ehdolla muutamiakin arvostettuja fribaajia. Tähän kerhoon moni ei pääse, mutta kaikille se on kuitenkin auki. Kuka tämän kunniamerkin saavuttaakin, niin sanat eivät riitä kertomaan kunnioitusta näitä lajin suurimpia sankareita kohtaan! Lakki – päästä!