Draivi treenissä keskityn muutamaan asiaan, eli siihen miten rytmitän sen koko paketin semmoseks rennon sulavaks ja tehokkaaks.
Vauhtiaskeleet, keskikehon kiertymisen ja kuinka paljon tykkää pitää rannetta mukana. Vauhdin pituudella ei ole merkitystä kunhan käden liikkeen maksiminopeus saavutetaan ”release point”:ssa eli siinä kohtaa kun ranne ojentuu suoraks ja kiekko lähtee kädestä niin puhtaasti kun oma tekniikka antaa periksi, käytä koko kehoa heitossa mukana (nilkasta ranteeseen). Mitä enemmän rannetta on mukana sitä enemmän kiekkoon saadaan kierrettä ja kiekko lähtee puhtaammin kädestä, ongelmana alkuunsa on kuitenkin sektorin kasvaminen leveyssuunnassa mikä ei tietenkää ole hyvä asia.
Toistoja vaaditaan tuhansia ja tuhansia sekä ajatus siitä mitä on tekemässä ja mihin pyrkimässä on syytä pitää mielessä.
esim. kun katsoo Jussi Meresmaan ja Miko Fyhrin draivia niin saa melko selkeän käsityksen miksi kiekko lentää pitkälle. Molemmilla hyvin erilaiset tekniikat mutta lopputulos kiekon irrotessa on melko identtinen!
tossa tommonen lyhyt selostus draivi treenistä. Näähän ei mitään absoluuttisia totuuksia ole ja kaikki näkee asiat vähän erilailla, tässä vain omia näkemyksiä ja kuvaus siitä kuinka itse teen asiat 😀
-heinola 🙂
1 kommenttia:
Kiitos! Kirjoita ihmeessä myös lähäri- ja puttitreenistäsi.Niin ja onko sinulla monta kappaletta samanpainoista ja mallista - kiekkoa, jolla saat toistettua samaa heittoa hyvin, vai heitätkö kylmästi vain eri kiekoilla, mikä sattuu kassista käteen?