"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Haastattelussa: Simon Lizotte

24.7.2014 13:37

Pyörähin Järva Disc Golf Parkissa fiilistelemässä European Masters 2014 -skaboja startterin ja turistin ominaisuudessa. Jututin kisojen aikana jokusta pro-pelaajaa ja kyselin heiltä kummia. Tässäpä nopeiden haastattelujen sarjan eka vieras: Simon Lizotte

Simon Lizotte

21 vuotta
Kotikaupunki Bremen, Saksa
Pro Frisbegolfaaja
Team Discmania & Team Grip EQ

The Hat Guy: Ollaan täällä varsin kauniissa puitteissa Järvan radalla. Mitäs olet mieltä radasta sekä alueesta kokonaisuutena?

Simon Lizotte: Järvan rata näyttää mahtavalta kuten aina. Tämä on maailman kaunein frisbeegolfrata, koko alue on todella hyvin tehty ja kaikki yksityiskohdat on tehty viimisen päälle kuten Disc Golf Parkeissa pitääkin.

THG: Nyt eletään viimeistä harjoittelupäivää. Mitkäs on fiilikset näin kisojen alla?

SL: Pelasin hyvät kierrokset treenipäivinä ja olo on varsin itsevarma. Minun täytyy vain pelata kisakierrokset kuten treenikiessitkin ja kaikki menee putkeen. Järvan rata on loistava rata ja se voi olla joko todella helppo tai todella vaativa. Täällä täytyy tietää miten pelata.

THG: Hattumiehen blogi ja sivusto on suunnattu pääosin aloittelijoille sekä harrastajille. Voitko kertoa kolme tärkeintä asiaa jotka aloittelevien pelaajien tulisi ottaa huomioon?

SL: Ensinnäkin, älä aloita pelaamista draiverilla. Nappaa ensin käyttöön midari tai putteri ja opettele sen avulla pelin perusteet. Tärkein ohje onkin ”opettele heittämään ennenkuin opettelet draivaamaan”.

Seuraavaksi, pidä asiat yksinkertaisena. Älä hommaa 15 eri kiekkoa ja heitä niitä ympäriinsä ilman minkäänlaista suunnitelmaa tai jatkuvuutta. Pidä asiat yksinkertaisena: hommaa kolme, neljä tai viisi eri kiekkoa ja opettele ne täydellisesti. Kun tunnet nuo kiekot pelistäsi tulee huomattavasti helpompaa.

Kolmantena ohjeena sanoisin, että älä ole liian kilpailuhenkinen. Koita pitää hauskaa ja huomaat kuinka siistiä on mennä vain radalle ja heittää fribaa. Pysy rauhallisena ja rentoudu niin pelisi kehittyy samalla kun pidät hauskaa.

THG: Hyviä ohjeita, kiitos! Tässäpä seuraava kysymys. Aloitteleva pelaaja tulee luoksesi ja kysyy neuvoa kiekkovalinnoissa. Mitkä kolme kiekkoa suosittelet aloittelevalle pelaajalle?

SL: Discmania P2, MD2 & FD

THG: Varsin selkeät suositukset. Onko sinulla jonkinlainen rutiini tai muistilista jonka käyt läpi ennen heittoa?

SL: Minulla ei ole mitään muistilistoja. Heittäminen on vain puhtaasti fiiliksestö kiinni. En käytä caddy bookia tai mitään suunnitelmia, menen täysin luonnollisen fiiliksen pohjalta ennen heittoa. Minä vain tiedän mitä tehdä.

THG: Heität aika suppeata valikoimaa kiekkoja / malleja. Kuinka hankalaa olisi lisätä uusi kiekko bägiin?

Se ei olisi ollenkaan hankalaa. Esimerkiksi kun FD2 tuli ulos otin sen testiin ja heitin 10-20 kertaa. Pidin kiekosta heti! Noiden heittojen jälkeen laitoin sen bägiini. Minulla ei ole mitään tunnesiteitä kiekkoihini, on parempi omata neutraalit tunteet kiekkoja kohtaan. Vaihdan itseasiassa bägini sisältöä lähes päivittäin.

THG: Sinulla on yksi nopeimmista käsistä pelaajien keskuudessa, ellei jopa nopein. Mikä on paras tapa kehittää heittonopeutta?

Tähän on itseasiassa aika hankala vastata. Jotkut pelaajat koittavat heittää hirveälä voimalla mutta minä taas en. Heittoa ei pidä pakottaa liian voimakkaaksi vaan tärkeintä on löytää oikea ajoitus ja olla nopea. Pidä tämä mielessä ja tee paljon toistoja niin saavutat lisää nopeutta.

THG: Voitko kertoa mitä on ”power chilling”?

Haha, se on niinkuin todella paljon normaalia chillausta samaan aikaan. Tiedätkös, jos sohvalla rötvääminen on chillausta niin 10 tuntia on power chillausta. Se on yks taso normaalia chillausta korkeammalla!


0 kommenttia: