Konopiště Open 2018: Eaglelle ja Eveliinalle ensimmäiset Major -turnausvoitot

Kauden ensimmäinen PDGA Major -tapahtuma, Konopiště Open 2018, saatettiin tänään sunnuntaina päätökseen Tšekin Benešovissa. Pelaajamäärä kutistui finaalikierrokselle puoleen. Keli pysyi vielä sunnuntainakin oikein loistavana.

Eveliina Salonen ja Eagle McMahon ottivat ensimmäiset Major -voitot harteilleen

Koko kilpailun ajan loistavaa omaa peliä pelannut 20 -vuotias Eagle McMahon otti ansaitusti ensimmäisen Major -voiton itselleen. Kierrokset 51 (-16), 51 (-16), 53 (-14) ja 55 (-12) toivat McMahonille selkeän voiton viiden heiton erolla.

Konopiště Open 2018, MPO -luokan voittaja Eagle McMahon. Kuva: Eino Ansio

Toisen kierroksen päätteeksi kärkisijan haltuunsa ottanut Eveliina Salonen ei päästänyt enää siitä irti. Kilpasisko Henna Blomroos laittoi kyllä viimeisellä kahdella kierroksella Salosen hieman jopa ahtaalle.

Salonen otti elämänsä ensimmäisen Major -voiton ja Blomroos jäi toiselle sijalle vain yhden heiton päähän. Catrina Allen sijoittui kolmanneksi jäätyään kahdeksan heiton päähän Salosesta.

Konopiště Open 2018, FPO -luokan voittaja Eveliina Salonen. Kuva: Eino Ansio

Rataennätys meni melkein rikki jälleen

Simon Lizottella oli erinomainen mahdollisuus heittää rata 17 alle. Lizotte oli 16 alle tuloksessa nimittäin väylälle 18 tultaessa, eikä kyseinen väylä ole vaikeimmasta päästä. Väylän keskiarvo kisoissa oli 2,8 eli hieman alle par -lukeman.

Lizotten avaus ei kuitenkaan löytänyt ringin sisään ja putti pompahti alaraudan päältä pois. Kolmonen korttiin ja nykyinen jo Eaglen ja Ricky Wysockin hallussa ollut rataennätys 51 (-16) myös Lizotten nimiin.

Hurjalla kierroksellaan Lizotte nousi kuitenkin loppusijoituksissa toiselle sijalle. Neljän kierroksen yhteistulos 215 (-53).

Lizotte otti väylälle 11 kolme eagleä. Ainoastaan toisella kierroksella tuo ei onnistunut. Kuva: Eino Ansio

McBeth tiputti Pajun pois podiumilta

Kerrassaan loistavan turnauksen pelannut Seppo Paju ei tällä kertaa saanut muistopalkintoa uurastuksestaan. Paul McBeth heitti myös sen verta kovan kierroksen viimeisenä päivänä, että tipautti Pajun sijalle neljä.

McBethin neljän kierroksen tulos 219 (-49) ja Pajun 221 (-47). Paju oli kuitenkin kirkkaasti paras suomalainen, kun seuraava, Mikael Häme, löytyi sijalta 10.

Seppo Paju, paras suomalainen. Kuva: Eino Ansio

Kaikki väyläkohtaiset tulokset ja keskiarvot löydät Disc Golf Metrixistä. Tapahtuman PDGA -sivut ja ratingit löytyy tästä. Konopiště Openin kotisivuilta löytyy viimeisimmät uutiset.

The SpinTV:n Youtube -kanava näyttää kierroskohtaiset videot miesten avoimesta luokasta, sekä naisten kärjen viimeisen kierroksen. Kolmen ensimmäisen kierroksen videot on jo katsottavissa.

Konopiště Openin Facebook -sivulle ja Instagram -tilille on ilmestynyt paljon videoklippejä ja kuvia tapahtumasta.

Artikkelikuva: Eino Ansio