Vanhan kertausta ja uudenkaudenlupauksia

10.2.2012 12:21

Juhon blogin innoittamana muistelen tässä jutussa viime vuoden kisoja ja kehitystäm ja asettamaan tavoitteita tulevalle kaudelle.

Ensimmäinen kisakausi

Vuosi 2011 oli itselleni ensimmäinen kokonainen kausi kilpailijana, vaikka 2010 heitin jo pari PDGA-kisaa. Tavoittelin amatöörien Frisbeepoint-tourin voittoa ja yksittäisistä kiertueen kisoista top3-sijoituksia.

Muita varsinaisia tavoitteita en asettanut, mutta tarkoituksena oli osallistua myös jokuseen DCMT-kisaan, sekä European Openiin ja SM-kisoihin, mikäli rating riittää.

Heitin lopulta 14 PDGA-kisaa, pari muuta irtokisaa, parikymmentä viikkistä, pari karvista ja seuranmestaruuskisat. Kauden sana oli tasaisuus, heitin lähes aina ”omalla tasollani”, isoja pettymyksiä tai huippuhetkiä ei osunut kohdalle kovin montaa.

Heikoimmat hetket osuivat isoihin kisoihin. European Openissa pelasin kaksi kierrosta hyvin, kolmannella oletettavasti auringopistos pilasi kisan ja tipuin jatkosta. SM-kisoissa taas rata vei voiton miehestä ja varsinkin ensimmäisen kierroksen pelasin surkeasti.

Kauden avaus sen sijaan oli lähes täydellinen, kun heitin pääsiäisenä kotikisoissa Kankaanpäässä kaksi kierrosta 992 ja 1001 ratingeilla. Tiesin toki että kotikenttäetu auttoi enkä vastaavalla tasolla muualla pystyisi pelaamaan, mutta ehkä kuitenkin oli pienoinen pettymys että tuo toinen kierros jäi koko kauden ainoaksi yli tonnin ratingiksi. Heitin kyllä 9 kierrosta yli 990, mutta aina jäi hiukan alle maagisen rajan.

SFL:n tourit

Frisbeepoint-tourin tavoitteet eivät aivan täyttyneet, mutta en kovin kauas jäänyt. Heitin kolmessa kisassa sijat 8, 3 ja 3. Sijoituin kolmanneksi myös kokonaiskisassa.

Discmania Cash Money Tour meni reilusti yli odotusten. Kauden alussa sijoituin Turussa sijalle 12, vaikka suttasin saariväylällä yhdellä kierroksella 12 heittoa. Heinolassa olin 13 ja Vampulassa peräti kakkonen. Näillä irtosi viides sija koko kiertueella. Myönnettäköön, että yllättävän harva pelasi koko tourin.

Ynnäilyjä

• Heitin 35 reitattua kierrosta 14 kisassa
  • Paras kierros 1001, huonoin 892
  • Top10-kierrosten keskiarvo 994, bottom10 935
  • Viiden parhaan kisan keskiarvo 984, viiden huonoimman kisan 953
  • Amatöörikisoissa sijoitukset 1,1,2,2,3,3,8,DNF (loukkantuminen Julkujärven kisoissa).

Kausi 2012

Alkavalla kaudella tarkoitus on kisailla hieman säästeliäämmin ja treenata enemmän. Siirryn pelaamaan pro-kisoja, joten jos aion säädyllisesti pärjätä, pitää treenata tosissaan. Kirjoittelen muuten treenipäiväkirjaa frisbeegolf-forum.fissä.

Kisakalenterissa on tällä hetkellä SDGO, EM-kisat ja SM-kisat. Lisäksi ainakin Pro-tour on tarkoitus kiertää, mutta niistä tietää paremmin kunhan kisapäivät julkaistaan. Amatööristatuskin mulla edelleen on, joten mikäli kauden alussa on sopiva kisa, sieltä haetaan kisatuntumaa.

Isompia sijoitustavoitteita kisoissa ei ole (paitsi SM-kisoissa parantaa sijoitusta), mutta ratingtavoitteeksi asetan 990 ja 10 parhaan kierroksen keskiarvo yli tonnin.