Kotikisat ja kokovartalojumi

14.6.2011 22:41

Lausteen Discmania-tourin kisoissa ihmettelin monen muun tavoin, miksei Rantalaihon Juho osallistunut itse kisaan heittäjänä, vaan vain TD:nä.

Nyt en enää ihmettele.

30 tuntia 30 asteessa

Perjantaina pidin heittotaukoa, mutta kävin hoitamassa parikisan järjestelyt = olin radalla 15:30-21:30 ottamassa tuntumaa seuraavan päivän helteeseen. Kuuma oli siis jo perjantaina, eikä yölläkään oikein helpottanut.

Lauantai-aamuna fiilis oli kuitenkin hyvä ja olin intoa täynnä. Tulin radalle seitsemän aikaan pistämään paikkoja kuntoon hyvissä ajoin ennen ensimmäisen poolin avauskierrosta.

Aamulla oma pelikin kulki melkein kuin unelma. Heitin ensimmäisellä kierroksella peräti 8 pirkkua, ja vaikka sekaan johkaantui neljä bogiakin, oli kierros kuitenkin kauden toiseksi paras kotiradalla. Jaoin tässä vaiheessa kisan kärkitilaa Antti ”Hege” Heikkilän kanssa.

(En muuten ollut ehtinyt pelata Viidentienristeyksessä kuin 6-7 kierrosta ennen tätä kisaa, koska kisakausi on vienyt muille radoille.)

Toisen poolin pelatessa lämpötila vain nousi, ja oman toisen kierrokseni aikana (klo 14-16) mittari mittailtiin reilusti yli 30 asteen helteitä. Täyden työpäivän verran niissä oloissa oli jo vienyt mehut äijästä niin, ettei toisen kierroksen pelistä enää oikein tullut mitään.

Ei vain löytynyt tehoja, eikä oikein kisafiilistäkään. Loppukierroksesta otin jopa tupla-ob-triplabogin, temppu johon en ollut tainnut pystyä 5trssä koskaan aiemmin – ainakaan kisassa. Tuloksena par, jolla tultiin useampi sija alas tuloksissa.

Pääsin radalta kotiin tuloksia kirjaamaan ”jo” kymmeneltä ja nukkumaan siinä puolen yön jälkeen. Olin illalla niin väsynyt, että tein iltatoimia melkoisena zombiena – pari kertaa tuli käveltyä päin seinää ja hampaatkin pesin ensin ilman hammastahnaa.

Sunnuntai-aamuna aloitettiin ryhmien ja kansioiden järkkääminen kasilta, ja radalle ajeltiin kymmeneksi. Omaa pelivuoroani ennen ehdin siis pyöriä radalla jo 4 tuntia.Vähän ennen omaa finaalikierrosta kävin kotona yrittämässä syödä (nukahdin sohvalle ruokaa tehdessä), mutta en oikein saanut mitään alas. Ilmeisesti parin vuorokauden aurinkokiintiö oli täynnä.

Ennen kierrosta ”lämmitellessä” oli todella heikko olo, ja arvelin että kierros voisi olla melkoista tuskien taivalta. 3-4 väylää menikin melko lailla haahuillessa, ja vitosella väylän tyhjenemistä odotellessa kävin vielä metsässä vatsaa tyhjentämässä.

Siitä pikku hiljaa alkoi olo hiukan kohentua kun join ja söin reilusti. Peli toki oli melko valjua, mutta oli sentään jo kohtalaisen mukavaa pelata.

Kisan saldo

Tasapaksun kierroksen ja kisan kohokohtia olivat ensimmäinen pirkkuni koskaan juuri väylälle 5 ja sudarin onnistuminen väylällä 8. Kisassa heitin siihen 4-3-3, mutta ratkaiseva heitto sudarissa kolmannesta sijasta onnistui.

Se jätti hyvän maun kisasta, vaikka pelillisesti mentiinkin aika lailla käsijarru päällä. Odotin kotikisasta ”hieman” enemmän kuin kesän huonoimpia ratingeja. Kolmas sija ei toki ollut huono, enkä Hegelle ja Rosenqvistin Jerelle varmaan olisi pärjännyt hyvänäkään päivänä, mutta silti -4 kolmelta kierrokselta oli toki pettymys.

En silti oikein osaa edes sanoa, että pelasinko huonosti vai olosuhteisiin nähden hyvin. En ainakaan lähde analysoimaan mitään pelin osa-alueita tästä kisasta.

Järjestäjän näkökulmasta kisa meni mukiin. Ymmärtääkseni pelaajatkin olivat pääsääntöisesti tyytyväisiä, vaikka pienellä porukalla järkättiin ensimmäistä kertaa näin isoa kisaa.

Niin, ja en suosittele TD:n hommia ja pelaamista yhtä aikaa – jos siis kisassa rypeminen harmittaa. Mua ei taida harmittaa, koska luultavasti teen saman ”virheen” vielä monta kertaa.

Nyt on pari päivää availtu otsikon kokovartalojumia ja nukuttu väsymystä pois. Seuraavat isommat kisat ovat kalenterissa vasta heinäkuun puolivälissä, mutta eiköhän radoilla tule pyörittyä.

Frisbeepoint Tourin Viidentienristeyksen tulokset täällä ja lisää kuvia täällä.

.

.

Ps. Kisasta jäi pirun hyvä fiilis, eikä oikeasti harmita yhtään, miltä tuloslista näyttää.