Jyri Salminen johdatti suomalaiset voittoihin Viron EuroTour -osakilpailussa

27.7.2015 08:14

EuroTourin seitsemäs osakilpailu käytiin viikonloppuna Virossa Valgehobusemäessä. Monen suomalaisen vakiokisassa nähtiin myös suomalaisvoitot jokaisessa järjestetyssä luokassa. EuroTourin Avoimessa luokassa seitsemästä kilpailusta viidessä voittoa on juhlinut suomalainen. Tällä kertaa voittajien joukkoon saatiin uusi nimi.

Salminen ykkönena alusta loppuun

Jyri Salminen nappasi ensimmäisen EuroTourin osakilpailun voittonsa Viron Valguhobusemäen radalla. Salminen selvitti 21-väyläisen par 72 -radan viimeisellä kierroksella 70 heitolla (-2). Salmisen yhteistulos oli 204 heittoa (-12).

Suomeen saatiin kaksoisvoitto, kun Tapani Aulu kiri loistavasti kakkosryhmästä päätöskierroksen kovimmalla kierrostuloksella 65 (-7) toiseksi. Aulun yhteistulos oli 208 (-8). Kilpailun kolmonen oli Liettuan Gabrielius Gricius.

Salminen johti kilpailua ensimmäisestä kierroksesta alkaen. Ensimmäisen kierroksen jälkeen niskaan hengitti vain heiton päässä turkulainen seuratoveri Antti Koivula, mutta finaaliin Salminen lähti jo viiden heiton johdossa.

Avoimen avausvoitto maistui ”Jynkälle”

Voitto tipahti lopulta Salmisen vyölle, kun finaalissakaan neljää heittoa lähemmäksi ei kukaan pystynyt kirimään. Voitto nosti ”Jynkän” fiilikset korkealle.

”Ensimmäinen voitto avoimessa, fiilikset ovat ihan katossa! Monesti olen lähtenyt johdossa finaaliin, mutta pudonnut kärjestä, nyt vihdoin tuli voitto kotiin! Tietysti EuroTour -kilpailun voitto lämmittää mieltä enemmän kuin vaikkapa jokin pienempi kotimaassa pelattavan kisan voitto”, Salminen tunnelmoi voittoaan. Turkulainen tiitykki pääsi käyttämään kilpailussa hyvin vahvuuttaan, pitkää draivia.

”Rata sopi minulle hyvin. Heitän pitkälle ja siitä oli ehdottomasti hyötyä. Vaikka voitto tuli suurella erolla, niin paljon jäi heittoja radalle. Pelasin kuitenkin juuri niin hyvin, kuin voittoon tarvitsi pelata. Tasaista suorittamista alusta loppuun. Isoja vaikeuksia ei ollut ja voitto oli omissa käsissä koko ajan”, Salminen analysoi rataa ja suoritustaan. Seuraava etappi Salmisella on Lahdessa järjestettävät SM-kilpailut.

”SM-kisoihin lähdetään hyvillä mielin, kunhan ensin saan villin kortin. Ne ovat seuraavat kisat minulle. Viime vuoden 10. sijaa on tarkoitus parantaa ja tästä voitosta sai hyvän ’boostin’ SM-kisoihin. Tiedän, että pystyn haastamaan Suomen kärkinimet Lahdessa”, Salminen käänsi katseensa jo tulevaan.

Kaikkien muidenkin luokkien voitot Suomeen

Viron EuroTour -osakilpailu oli siis ylivoimaista suomalaisten menestystä. Suomalainen juhli voittoa kaikissa järjestetyissä luokissa.

Naisten luokassa Marianne Jakonen lähti finaaliin viiden heiton johdossa ja piti kuin pitikin kilpasiskot takanaan. Jakonen nappasi voitollaan naisten EuroTour -kokonaiskilpailun johtopaikan itselleen.

Sofie Sandström (SWE) jäi lopulta Jakosesta heiton päähän. Anne Kettunen nousi palkintokorokkeelle myös tultuaan kolmanneksi.

Seniorit -luokassa Ville Piippo oli murskaavan ylivoimainen tuloksella 199 (-17), joka sellaisenaan olisi riittänyt myös avoimen luokan voittoon. Kokonaiskilpailua Piippo johtaa yhtä murskaavasti, sillä hän on varmistanut voittonsa.

Juniorit-19 -luokan ykköseksi heitti Mikael Hakala tuloksella 204 heittoa (-12). Toinen suomalainen Joonatan Häme jäi heiton päähän. Riku Vink täydensi juniorien kolmoisvoiton. Amatööriluokan voitti Lauri Suominen tuloksella 216 (par).

Seniorit-50 -luokan voitti Seppo Kuikka ja Seniorit-60 -luokassa paras oli Markku Tohni.