Parifrisbeegolfin SM-mitalit jaettu

18.6.2017 21:29

Kuopiossa ja Siilinjärvellä käyty kaksi päiväinen parifrisbeegolfin SM-kilpailu on saatettu päätökseen. 17.-18.6.2017 käyty kilpailu keräsi 72 paria eri sarjoihin taistelemaan titteleistä viidessä eri luokassa: avoin (MPO), naiset (FPO), seniorit-40 (MPM), juniorit-18 (MJ1) ja juniorit-15 (MJ2).

Kilpailun järjestivät kuopiolainen Deep In The Forest ry ja siilinjärveläinen Vuorelan Veikot ry. Kilpailu käytiin Kuopiossa Puijo Disc Golf -radalla ja Siilijärvellä Tarinalaakso Disc Golf -radalla. Tarinalaaksossa pelimuotona toimi Best Shot ja Puijossa Tough Shot, sekä Alternate Shot.

Avoin luokka aloitti Bestillä, muut Toughilla

Avoin luokka aloitti kilpailun Tarinalaaksosta. Jäätävimmät kierrostulokset Best Shot -pelimuodolla tarjosi Raimo Sokka & Mikael Häme ja paikalliset Jesse Nieminen & Mikael Räsänen. Molempien parien tulos ensimmäiseltä kierrokselta oli huikea 51 (-19).

Puolustavat mestarit Janne Hirsimäki & Teemu Nissinen olivat ensimmäisen kierroksen päätteeksi sijalla viisi tuloksella 54 (-16). Heidän edelleen mahtui parit Riku Vink & Väinö Mäkelä, sekä Sampo Kurvonen & Juho Väisänen.

Janne Hirsimäki. Kuva: Jari-Pekka Heimola

Naisten sarja aloitti kilpailutaipaleen Puijosta Tough Shot -pelimuodolla, kuten myös masterit ja juniorit. Ensimmäisen kierroksen päätteeksi naisissa piti johtoa kokeneet Henna Blomroos & Anne Kettunen tuloksella 64 (+6). Vain heiton päähän heittivät Sini Lindholm & Anna-Sofia Haipus.

Seniorit-40 -luokan kärkisijalle ylsi Erkka Leivo & Kai Vesa ensimmäisen kierroksen päätteeksi. Parin tulos 56 (-2). Myös tässä luokassa vain heiton päässä vaanivat Marko Hämäläinen & Ville Piippo.

Juniorit-18 -luokan kärkeä ensimmäisen kierroksen jälkeen piti Mikael Hakala & Mikael Vihiniemi. Juniorit-15 -luokan kärjessä olivat lauantain ensimmäisen kierroksen jälkeen Jooa Saari & Eevert Salminen.

Raimo Sokka & Mikael Häme ja Jesse Nieminen & Mikael Räsänen. Kuva: Mainostoimisto Honka Oy

Toinen kierros ei tarjonnut hirveästi muutoksia

Avoin sarja jatkoi lauantaina Tough Shotilla Puijossa. Nieminen & Räsänen heittivät yhden heiton paremmin mitä Sokka & Häme, joten he saivat lähteä johtoasemissa sunnuntain kolmannelle kierrokselle.

Best Shot -pelimuoto Tarinalaaksossa ei muuttanut naisten, eikä mastereiden kärkisijoituksia, mutta vain muutamien heittojen erot lupasivat kunnon kamppailua sunnuntaille.

Sunnuntai – finaalipäivä

Kaikki luokat pelasivat kolmannen kierroksensa Puijossa Alternate Shot -pelimuodolla. Juniorit-18 -luokan voitti ensimmäisellä kierroksella loistaneet Mikael Hakala & Mikael Vihiniemi lopputuloksella 170 heittoa. Toiseksi sarjassa sijoittuivat Samuel Stenman & Heikki Koivisto tuloksella 172.

Veeti Järvinen & Oskari Vikström kirivät Juniorit-15 -luokan voittoon. Saari & Salminen saivat tyytyä toiseen sijaan.

Mastereiden voittajiksi kruunattiin Leivo & Vesa. Piippo & Hämäläinen jäivät heiton päähän ykkössijasta ja kolmanneksi heittivät Jouni Huhtamäki & Ilkka Silkamo.

Masters voittajat. Kuva: Janne Mönkkönen / SFL

Naisten sarjassa Blomroos & Kettunen pitivät ykkössijan hallussaan loppuun asti, heillä lopputulos 190 heittoa. Toiseksi sijoittuivat Lindholm & Haipus tuloksella 194 ja kolmanneksi Heidi Laine & Jenna Suhonen tuloksella 204.

Naisten sarjan voittajat. Kuva: Janne Mönkkönen / SFL

Avoimen sarjan voitto paikalliselle kaksikolle

Paikallinen nuori kaksikko Nieminen & Räsänen lunastivat yleisön ennakko-odotukset ja voittivat avoimen luokan. Parin lopputulos 154 heittoa.

Aikaisemmat mestarit Hirsimäki & Nissinen kirivät lopulta toiselle sijalle. Heidän lopputuloksensa 160 heittoa. Vink & Mäkelä saivat kolmannen sijan haltuunsa kolmannen kierroksen päätteeksi. Pari heitti tulokseksi 163. Sokka ja Häme tipahtivat sijalle viisi.

Avoimen sarjan voittajat. Kuva: Janne Mönkkönen / SFL

Kaikki tulokset nähtävillä Kisakoneessa.

Artikkelikuva: Janne Mönkkönen / SFL.