Frisbeegolfohjauksia, -valmennuksia ja -tapahtumia tarjoava yritys Frisbeekoutsi on hiljalleen alkanut levittäytyä eri puolille Suomea. Turun seudulla 2019 syntynyt yritys on tarjonnut palveluitaan pääasiassa Varsinais-Suomessa, mutta laajeni viime vuoden aikana pääkaupunkiseudulle, Päijät- ja Kanta-Hämeeseen, Keski- sekä Itä-Suomeen ja Pohjanmaalle. Valmentajien määrä kasvoi kahdessa vuodessa kolmesta kolmeentoista ja onkin herättänyt mielenkiintoa frisbeegolfpiireissä.
Juttu on kirjoitettu kaupallisessa yhteistyössä Frisbeekoutsin kanssa.
Kysyimme Frisbeekoutsin perustajalta, Eemeli Koukilta, mistä ajatus toimintaan on lähtenyt ja miltä Frisbeekoutsin tulevaisuus vaikuttaa.
– Frisbeekoutsi perustettiin aikanaan vastamaan kysyntään frisbeegolfopetuksesta, Tyky-päivistä ja lajiintutustumisista. Lajin kasvettua paljon lyhyen ajan sisällä myös tarve ohjatulle toiminnalle ja opetukselle kasvoi. Moni kokee lajin harrastamisen mielekkäämmäksi, kun perustekniikat ovat heti alusta pitäen hallussa ja olisihan se itsekin mukavampi harrastaa mitä tahansa lajia, kun joku osaa heti kertoa perusteet ja auttaa eteenpäin.
– Yksittäisiä frisbeegolfvalmentajia Suomessa on varmasti jonkin verran, mutta meillä konsepti on tarjota asiakkaalle hyvä ja luotettava palvelu, joka toimii. Tekniikan valmentamisessa meillä on valmennuksiin tietynlainen runko ja tekniikan opettaminen perustuu pitkälti myös mutuilun sijaan tutkittuun tietoon biomekaniikasta heittämisessä. Moni asiakas on aika sekaisin kaikista netin ohjevideoista, eikä ihme. Pystymmekin monesti antamaan heille oikean suunnan, josta pitää kiinni.
– Yrityksen ja toiminnan kasvu ei ollut ensimmäisenä mielessä, mutta viime vuosien aikana kyselyjä on tullut ympäri Suomea. Turusta käsin on vaikea lähteä kauas kustannustehokkaasti, joten lähdimme kartoittamaan valmentajia myös muualta tarjotaksemme palveluita laajemmin. Kokopäivätyötä tämä ei missään tapauksessa ole vielä kenellekään valmentajista, mutta se tuo mukavaa lisätienestiä monelle kisaamisen tai muun työn ohessa. Jokainen valmentaja voi siis tarjota aikoja sen verran, mitä kalenteri antaa myöden.
Kouki mainitseekin Frisbeekoutsin tavoitteena olevan lähivuosina jatkaa kansallista kasvua ja levittäytyä saataville yhä useampaan kaupunkiin Suomessa.
– Suomessa on edelleen paljon paikkakuntia ja alueita, joihin emme pysty tarjoamaan palveluita, vaikka harrastajia löytyisi. Jatkamme valmentajien kartoittamista niiden suhteen ja toivottavasti saamme uusia paikkakuntia jo tämän vuoden aikana mukaan. Myös Suomen ulkopuolelle levittäytyminen kiinnostaa ja meillä olisi toisaalta siihenkin valmis konsepti ja brändi, mutta Suomen sisällä laajeneminen on tällä hetkellä ykkösasia, summaa Kouki.
Lue lisää Frisbeekoutsista ja katso oman alueen valmentajat täältä.
0 kommenttia:
Jätä kommentti
Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.