Brutal Forcen kauden päätöskisat

29.9.2011 14:41

Seuramme viikkokisojen finaali pelattiin sunnuntaina 11.9.2011 Pappilanmetsän frisbeegolf- radalla.

Kyseessä oli kauden viimeinen ja ratkaiseva 10. osakilpailu. Sää oli niin upea kuin vain voin olla tähän vuodenaikaan nähden ja pelaajia oli osallistunut jälleen mukavasti kisaan. Viikkokisamme pelattiin kauden mittaantasoitus-systeemillä eli pelaaminen on ollut tasapuolista niin kokeneitten ja myös aloittelijoiden kesken. Tämä systeemi toimi koko kauden mainiosti ja se teki sarjataulukosta todella tasaisen ja antoi kaikille mahdollisuuden voittaa jos pelasi vain omaan tasoonsa nähden hyvin.

Tilanne ennen viimeistä kisaa oli tasainen kolmen pelaajan kesken. Minä johdin sarjaa 4 pisteellä toisena olevaan Topias Järviseen ja 7 pisteellä kolmantena olevaan Jalmari Kaarteeseen nähden. Ensimmäinen kierros alkoi jännittävästi kun minä heitin kärkiryhmän aloitusväylällä nro. 4 bogeyn kun heitin lähestymisen suoraan metsään. Samaan aikaan Topias heitti birdien. Eroa oli jo kaksi heittoa ensimmäisen väylän jälkeen, aistin kovaa hermoilua omasta pelistäni. Kisa jatkui tasaisena mutta Topiaksen pienet puttivirheet ensimmäisellä kierroksella ja minun onnistuessa saaman birdie:itä, tilanne kääntyi lopulta minun 4 heiton johtoon.

Toiselle kierrokselle lähtiessä Ilpo Kärkkäinen oli noussut kärkiryhmään mukaan toisesta ryhmästä. Hänellä oli mahdollisuus sekoittaa tilannetta kiilaamalla itsensä kisan kärkikolmikkoon. Minulla oli juuri ja juuri riittävä johto Topiakseen nähden ja oli mahdollisuus pelata jopa hieman varmemman päälle kun Topiaksen täytyi pelata rohkean aggressiivisesti. Lopulta kisa ratkesi siihen kun riittävää eroa ei enää syntynyt minun ja Topiaksen välille kun pelasin toisenkin kierroksen tulokseen 26 heittoa. Lopulta eroa kisassa minun ja Topiaksen välille jäi tasoituslukemien huomioon ottamisen jälkeen 2 heittoa ja voitin kisan sekä samalla myös koko sarjan. Jussi Väisänen nousi kisassa hienosti toiseksi pelaamalla kaksi tasaista kierrosta. Topias oli kisan kolmas. ”Oma peli kulki ihan hyvin. Draivit onnistui kuin myös lähestymiset, mutta putit oli vähän liian huolimattomia ja siinä voittomahdollisuudet vaan pieneni. Ekassa kierroksessa oli vähän paineita, ja noin puolet puteista meni sisään, ja tulokseksi tuli 30. Mutta kisat oli tosi hienot ja hauskaa oli”, kertoi Topias kisan kulusta.

Pelaamisen jälkeen paistettiin makkarraa ja juotiin mehua, jaettiin palkinnot sekä otetiin valokuvia. Lopuksi minä pulahdin kasiväylällä sijaitsevaan ”ankkalampeen” uimaan. Se oli semmoinen aiemmin kaudella sovittu juttu. Joskus puhuimme että sarjan voittajan täytyy ehdottomasti uida tuossa rutakossa. Harmin paikka kun jätkät meni muistamaan sen puheen ja olihan se sitten yleisestä painostuksesta pakko sinne mennä. Oli kyllä limainen ja pahan hajuinen paikka uida! 😀

Kaikenkaikkiaan meidän ensimmäinen täysi kausi on ollut onnistunut. Innokkaita harrastajia on tullut lisää ja viikkokisat ovat tarjonneet monelle hyvän ensikosketuksen frisbeegolfin pelaamiseen virallisia sääntöjä noudattaen. Meininki on ollut rentoa ja uusia kavereita on ilmaantunut monelle seuran kautta. On ollut upeaa nähdä kuinka uudet harrastajamme ovat kehittyneet huimasti pelissä ja innokkuus on todella aitoa. Tämä hieno laji on tullut jäädäkseen myös tänne Hämeenkyröön ja lajista kiinnostuneiden toivomme aina ottavan rohkeasti yhteyttä ja hyppäämään meidän remmiin mukaan!

Seuramme kausi jatkui ”virallisissa” merkeissä vielä 25.9 pelatulla parigolf- kilpailulla jonka voitti kaksikko Jussi Väisänen ja Riku Paasto. Pelasimme sen hauskalla ja kutkuttavalla ”alternative” -systeemillä. Brutal Forcelaiset oli myös hyvin edustettuna Oulussa pelatussa Ace Race- kilpailuissa ja vielä ihan hyvällä menestyksellä! 🙂 Vielä kaavailussa olisi seuran puttikisat ja vapaamuotoista pelaamista ja reissaamista niin kauan kunnes lumet tulevat maahan.

Viikkokisafinaalissa pisteille päässet pelaajat ja heittomäärät tasoitusten vähennyksien jälkeen:

(1.) Antti Lindahl 52,94 (2.) Jussi Väisänen 54,3 (3.) Topias Järvinen 54,89 (4.) Henri Viheroja 55 (5.) Jalmari Kaarre 56,31 (6.) Ilpo Kärkkäinen 58,58 (7.) Jani Paussu 58,67 (8.) Pauli Lehtiniemi 59,20