McBethille neljäs peräkkäinen maailmanmestaruus ylivoimaisesti

9.8.2015 17:44

Frisbeegolfin MM-kilpailut saatiin päätökseen myöhään lauantai-iltana Suomen aikaa. Yhdysvaltain Pittsburghissa nähtiin ylivoimainen Paul McBeth sekä muitakin vanhoja tuttuja mestareita.

Muodollinen finaali

9-väyläinen finaali ei avoimessa luokassa enää tarjonnut suurta dramatiikkaa. Semifinaalikierroksen Paul McBeth oli pelannut 53 (-13) ja lähti finaaliin jo tuntuvassa 12 heiton johdossa.

McBeth marssikin neljänteen mestaruuteensa lopulta helposti yhdeksän heiton erolla toiseksi tulleeseen Ricky Wysockiin. ”McBeastin” kutsumanimi voidaan nyt kirjoittaa muotoon McBe4st. Will Schusterick oli kolmas.

McBeth paiskoi kilpailun tuloksellaan 356 jopa 75 heittoa alle ihannetuloksen. Viimeisen finaalipaikan napanneeseen kisan neloseen Steve Brinsteriin eroa muodostui jopa 18 heittoa.

Seppo Paju ei 1. kierroksen jälkeen enää aivan huippuvireeseen yltänyt. Pajun taival päättyi siis semifinaaleihin, lopullinen sijoitus oli 39. ja lopputulos 24 alle ihannetuloksen.

Piercelle kolmas ja Climolle viidestoista

Paige Piercelle uran kolmas maailmanmestaruus. Kuva: Eino Ansio / Innova Champion Europe. Arkistokuva,

Paige Pierce ratkaisi itselleen uransa kolmannen maailmanmestaruuden kutkuttavassa 9-väyläisessä finaalissa kuudennella väylällä. Sarah Hokom jäi niukimmalla mahdollisella erolla toiseksi, yhden heiton päähän. Finaalin naiset aloittivat tasatuloksessa.

Ken Climo lähti finaaliin heiton päässä Patrick Brownista, mutta käänsi mestarillisesti voiton itselleen kolmen heiton turvin. Mastereissa mestaruus oli Climon kolmas ja yhteensä jo peräti 15.

Kaikkien muidenkin luokkien tulokset löytyvät PDGA:sta.

Seuraavaksi katseet kääntyvät ensi viikolla Lahdessa pelattaviin SM-kilpailuihin.

Kansikuva: Eino Ansio / Innova Champion Europe. Arkistokuva.