Koling Yhdysvaltain ja DGWT:n mestariksi yllättävällä tavalla

8.10.2016 21:06

Yhdysvaltain mestaruuskilpailun, USDGC:n, finaalikierros jouduttiin lopulta perumaan hurrikaanista johtuen. Kolmannen kierroksen jälkeiset sijoitukset jäävät siten kilpailun lopputulokseksi. Jeremy Koling on siis Yhdysvaltain mestari! Voittamalla kilpailun Koling vei nimiinsä myöskin Disc Golf World Tourin mestaruuden.

USDGC:n perinteitä kunnioittaen Koling sai voitonjuhlansa 18. väylän korilla tänään järjestetyn palkintoseremonian yhteydessä. Lisää USDGC-videoita katsottavissa täällä.

Eilisellä kierroksella Koling nousi voittoon 2. sijalta. Kilpailun toiseksi sijoittui Nikko Locastro ja 3. sijan nappasi Ricky Wysocki. Eilisen kierroksen tapahtumista kertova FGR:n artikkeli on luettavissa täällä.

Wysocki kokonaispiste voittoon

Kiertueen kokonaispisteiden voittoon nousi lopulta Ricky Wysocki. Wysockille kertyi 2588 pistettä yhteensä neljästä osakilpailusta, millä irtosi voitto 75 pisteen turvin. Näistä suurimman potin, 825 pistettä, hän saavutti tällä viikolla sijoittumalla kolmanneksi.

Ricky Wysocki nousi DGWT:n kokonaispisteiden voittoon. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Laskuvirhe kostautuu

Toiseksi kokonaispisteissä sijoittui Paul McBeth, joka oli johdossa vielä ennen ratkaisevaa viimeistä osakilpailua. Ennen avauskierrosta ero vaikutti lähes saavuttamattomalta, sillä McBeth lähti 500 pisteen etumatkalla päätöskilpailuun, mutta 20. sijan tuomat 250 pistettä eivät riittäneet johtoaseman säilyttämiseen.

Yhdysvaltain mestaruutta puolustamaan lähteneen McBethin peli ei sujunut odotettavaan malliin tällä viikolla. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Yhdysvaltain mestaruutta puolustamaan lähteneen McBethin peli ei kulkenut totuttuun tapaan tällä viikolla. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Oikeastaan McBeth menetti voiton perjantaina pelatun USDGC:n 3. kierroksen viimeisellä väylällä. McBeth palautti kierroksen päätteeksi tuloskortin, johon oli laskuvirheen takia merkattu kyseisen väylän tulokseksi 7 heittoa, vaikka todellinen tulos oli 6 heittoa. Pian palautettuaan tuloskortin McBeth tajusi virheensä ja palasi kertomaan tapahtuneesta, jotta tulos saadaan korjattua. Sääntöjen mukaan tällaisessa tapauksessa pelaajan tulokseen lisätään kaksi rangaistusheittoa. Kaksi heittoa paremmalla tuloksella McBethin sija olisi ollut 16. ja pisteitä olisi kertynyt voittoon riittävät 100 enemmän.

Kokonaiskilpailun 3. sijalle ylsi tanskalainen Karl Johan Nybo, joka päätyi tällä viikolla 8. sijalle. Kiertueella parhaiten pärjännyt suomalaispelajaa on Teemu Nissinen sijalla 9. Nissinen oli myöskin tämän viikon paras suomalainen USDGC:n 7. sijan myötä

Sää odotettua pahempi

Kilpailun järjestäjät joutuivat lopulta tekemään hankalan päätöksen ja perumaan 4. kierroksen turvallisuussyistä. Hurrikaani Matthew iskeytyi Etelä-Carolinaan täydellä voimalla ja sen mukanaan tuomat tuulet olivat jopa odotettua voimakkaammat. Kierros pyrittiin siirtämään pelattavaksi sunnuntaille, mutta tämä ei valitettavasti ollut mahdollista. Rock Hillissä tai sen lähettyvilläkään ei nimittäin ollut enää lainkaan vapaita majoituspaikkoja, sillä ne ovat rannikolta hurrikaanin tuhoa paenneiden ihmisten kansoittamia.