23.2.2015 11:59

Vuosi vuodelta alkaa olla tavanomaisempaa, että kärkipään suomalaispelaajia matkustaa Yhdysvaltoihin starttaamaan kilpakautensa jo hyvissä ajoin ennen kotimaista kevättä ja kesää. Myös monelle amerikkalaisammattilaiselle kauden avauskilpailuna toimii viime yönä päättynyt Las Vegasissa pelattava Gentlemen’s Club Challenge.

Koivun harjoitteluleiri päättyi GCC:hen

Pasi Koivu matkusti jo hyvissä ajoin alkuvuodesta Kalifornian maisemiin treenaamaan alkavaa kautta varten. Harjoitusleirin oli aika päättyä, kun kilpakausi sai startata Gentlemen’s Club Challengesta.

Noin viikko sitten myös hallitseva Suomen mestari Jalle Stoor matkusti uudelle mantereelle aikaisemman kauden avauksen perässä. Matka- ja peliseurakseen Stoor sai myös Niina Turtiaisen.

Koivun ja Stoorin lisäksi suomalaisista kauden avaustaan odottelee suoraan Arizonaan matkustanut Seppo Paju. Viimeistään tällä viikolla pelattavassa Memorial Championshipissä kautensa avaa tyypillisesti koko yhdysvaltalaisten kärki höystettynä Euroopan parhailla pelaajilla. Suurin osa oli kuitenkin tositoimissa jo Vegasissa.

Stoor ja Koivu hyvillä sijoilla alusta asti

Gentlemen’s Club Challenge pelattiin perjantaista sunnuntaihin kierros per päivä -tahdilla. Tasaisella, mutta puiden ja pakollisten kiertojen vaikeuttamalla par 65 -radalla pelattiin siis kolme kierrosta.

Suomalaiset olivat alusta asti hyvässä vedossa ja Pasi Koivu olikin mahtavasti jaettu 4. avauskierroksen jälkeen tuloksella 54 (-11). Jalle Stoorkin avasi itsensä hyville paikoille kympin sakkiin.

Johtopaikan valtasi avauskierroksella USA:n Paul Ulibarri (51, -14), joka sai peräänsä kahden heiton päähän vaarallisen maanmiehensä, maailman kiistattoman ykköspelaajan, Paul McBethin.

Toisella kierroksella kärkikaksikon järjestys piti, mutta kaventui yhteen heittoon. Suomalaisten nokkimisjärjestys sen sijaan kääntyi. Stoor nousi jaetulle 6. sijalle ja Koivu tuli hieman alaspäin, kun putosi heiton päähän kuudetta sijaa jakaneesta Stoorista.

Pasi Koivu ja Star Max loistivat avauskierroksella. Arkistokuva.

Stoor lähellä jopa palkintopallia

Viimeinen kierros Las Vegasissa oli kahta edellistä tuulisempi ja hieman kylmempi, joten tulostaso kauttaaltaan hieman laski. Yhden miehen osalta se laski muita olennaisesti vähemmän ja jälleen kerran Paul McBeth purjehti viimeisellä kierroksella selvään neljän heiton voittoon ohi etunimikaimansa Ulibarrin.

Jalle Stoor piti suomalaisista paremmin pintansa haastavammissa oloissa ja lopulliseksi sijoitukseksi muodostui jaettu 7. Kärkikaksikko erottui selvästi muista, mutta siitä eteenpäin kisa oli supertasainen. Stooria jäikin hieman mietityttämään viimeisen kierroksen erittäin niukasti outtiin päätyneet heitot, sillä kolmossija oli vain kahden heiton päässä.

Pasi Koivu sijoittui kovassa seurassa lopulta sijalle 11., mitä voidaan myöskin pitää hyvänä starttina kaudelle. Ennenkaikkea molempien suomalaisten osalta onnistunut kenraali ennen Memorial Championshipiä, jossa vastaan asettuu vielä suurin osa muutamista GCC:n väliin jättäneistä huipuista.

Niina Turtiainen keräsi kivikovassa naisten sarjassa kisakokemusta ja sijoittui sijalle 19. Sarjan voitti USA:n Paige Pierce.

Seuraavat FGR:n raportit saadaan jo tällä viikolla, kun keskiviikkona alkava Memorial Championship etenee ratkaisuvaiheisiin.