McBeth otti toisen USDGC -voittonsa

7.10.2018 11:43

Yhdysvaltain mestaruuskilpailut, USDGC 2018, on nyt saatettu päätökseen Rock Hillissä, Etelä-Carolinassa. Nelipäiväinen kilpailu keräsi kokoon frisbeegolfin kuumimmat nimet ja sää helli vielä finaalipäivänäkin. Voittoon heitti parin vuoden tauon jälkeen Paul McBeth.

McBeth voitti USDGC:n viimeksi vuonna 2015. Kuva: Eino Ansio

McBeth voittoon – Conrad kävi tasoissa

Vaikkakin Paul McBeth lähti finaaliin turvallisen oloisesta viiden heiton kärkiasemasta, niin kunnon kilpailu kaikkine höysteineen saatiin vielä aikaiseksi.

James Conrad ja Kevin Jones tekivät kaikkensa saavuttaakseen McBethin finaalikierroksella. Molemmilla oli mahdollisuus ottaa titteli haltuun, mutta McBethin pää pysyi kylmänä. Conrad kävi kuitenkin tasoissa McBethin kanssa.

McBethin neljän kierroksen lopputulos oli 234 (-34) ja sillä irtosi toinen USDGC -mestaruus. Conrad oli toinen tuloksella 237 (-31) ja Jones kolmas tuloksella 238 (-30).

Toinen sija toi Conradille 6000 dollaria. Kuva: Eino Ansio

Nate Sexton jäi Jonesista heiton päähän sijalle 4. Ricky Wysocki kuroi tiensä sijalle 5. Eagle McMahon oli kuudes ja Gregg Barsby, sekä Josh Anthon jakoivat seitsemännen sijan.

Sexton sai luopua tittelistä. Kuva: Eino Ansio

Paju paras eurooppalainen

Seppo Paju oli Yhdysvalloissa paras suomalainen ja eurooppalainen. Pajun loppusijoitus oli jaettu 15. Teemu Nissisen loppusijoitus oli jaettu 26 ja Leo Piironen otti kilpailun huonoimman kierroksensa finaalissa tipahtaen jaetulle sijalle 38.

Paju jälleen paras suomalainen. Kuva: Eino Ansio

Keithille paras finaalikierros – naisilla tiukka taisto keskenään

Kilpailun ainoat naiset Paige Pierce ja Paige Bjerkaas sijoittuivat kilpailun häntäpäähän, mutta heidän keskenäinen eronsa oli vain kahdeksan heittoa Piercen eduksi.

Parikymppinen Emerson Keith heitti finaalikierroksella parhaan tuloksen 57 (-10) ja sijoittui loppupeleissä sijalle 14. Keithin sijoitus olisi ollut huomattavasti parempikin ilman toisen kierroksen kyykkäystä, sillä hän pelasi muuten tasaisesti miinusta.

Emerson Keith oli eittämättä yksi kilpailun lyhimmistä pelaajista. Kuva: Eino Ansio

Jomez Productions (JomezPro) tuo tarjolle kierroskohtaiset videokoosteet sekä kärkikortista että jahtikortista.

Kaikki tulokset, rahapalkinnot ja ratingit PDGA:n sivuilla.

Artikkelikuva: Eino Ansio