"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Bjerkaas ja Barsby ovat maailmanmestarit vuosimallia 2018 – Paju kuudes

10.9.2018 13:26

Frisbeegolfin maailmanmestaruudet taisteltiin viime viikolla Vermontissa, Yhdysvalloissa. PDGA Professional Disc Golf World Championships kesti keskiviikosta sunnuntaihin. Kaikki mukana olleet pelasivat neljä kierrosta ja parhaimmisto vielä viidennen finaalikierroksen lisäksi. Lopulta frisbeegolf sai tuoreet vuoden 2018 maailmanmestarit.

Naisissa Bjerkaas säilytti asemansa

Paige Bjerkaas otti jo toisella kierroksella tuntuvan johdon kanssasisariin ja piti kärkisijan hallussaan siitä lähtien. Bjerkaas otti ansaitun maailmanmestaruustittelin haltuunsa viiden kierroksen yhteistuloksella 317 (+6). Titteli oli Bjerkaasille ensimmäinen.

Nelinkertainen maailmanmestari ja muun muassa vuoden 2017 voittaja, Paige Pierce, nousi toiselle sijalle jääden nimisiskolleen lopulta kuusi heittoa. Jessica Weese ja Sarah Hokom heittivät tasatulokseen 330 (+19) ja päätyivät jakamaan palkintopotin kolmannesta sijasta.

Neljänneksi heitti ensimmäisen kierroksen jälkeen johtanut Rebecca Cox ja viidenneksi sijoittui vasta viimeisellä kahdella kierroksella kunnolla kilpailuun mukaan herännyt Catrina Allen.

Bjerkaasin voitto. Video: PDGA:n Instagram-tili.

Barsby teki sen

Gregg Barsby otti viimein kauan jahtaamansa kannun ja uransa ensimmäisen frisbeegolfin maailmanmestaruuden viiden kierroksen yhteistuloksella 270 (-41). Tiukassa finaalissa James Conrad ja Paul Ulibarri tippuivat kärkitaistelusta jo hyvissä ajoin, mutta Josh Anthon jatkoi taistelua ja kävi heti finaalin alkuvaiheessa johdossakin. Anthon sössi muutaman väylän kierroksen keskivaiheilla, mutta kokosi itsensä taas loppua kohden.

Paul McBeth heitti viimeisellä kierroksella bogey-free 54 (-9) tuloksen ja nousi jakamaan toisen sijan Anthonin kanssa tuloksella 272 (-39). Neljänneksi sijoittui Paul Ulibarri ja viidenneksi Matthew Orum, joka viimeisellä väylällä otti triplan korttiin ja menetti täten paremman sijoitusmahdollisuutensa.

Barsby for the win. Video: PDGA:n Instagram-tili.

Paju sijoittui kuudenneksi parhaana eurooppalaisena

Seppo Paju pelasi Vermontissa tasaisesti koko kilpailun ajan ja otti kuudennen sijan haltuunsa yhdessä Conradin kanssa. Taakse jäi niin kaksinkertainen maailmanmestari Ricky Wysocki, kuin moni muukin iso nimi. Paju löytyy ainakin Central Coast Disc Golfin viimeisimmiltä videoilta.

Ilkka Niemen loppusijoitus oli jaettu 21. Hän heitti hole-in-onen neljännellä kierroksella samalle väylälle kuin Jalle Stoor toisella. Koko kilpailussa nähtiin vain kolme holaria, joista kaksi tehtaili suomalainen. Stoorin sijoitus oli jaettu 26., kuten myös Suomea naisissa edustaneen Vanessa Van Dykenin. Virolainen Kristin Tattar oli paras eurooppalaisnainen loppusijoituksella 8.