Seppo Paju voitti jälleen Dutch Openin

4.4.2016 16:31

Vuoden 2016 EuroTour alkoi Dutch Openilla Hollannin Rijswijkissä. Seppo Paju johdatti toisella peräkkäisellä Dutch Openin voitollaan suomalaiset kolmoisvoittoon. Henna Blomroos toi voiton Suomeen myös naisissa.

Kolme kovaa tasatahdissa avauskierroksella

Kilpailu pelattiin hyvässä säässä edellisvuoteen nähden käytännössä muuttumattomalla Rijswijkin par 60 -radalla. Kärkikolmikkokaan ei edellisestä palkintojenjaosta ensimmäisen kierroksen aikana muuttunut. Seppo Paju, Pasi Koivu ja Juho Parviainen johtivat kilpailua tasatuloksessa 53 (-7).

Hyvissä asemissa toiselle kierrokselle lähtivät myös kakkosryhmässä tasatuloksessa 56 (-4) olleet Markku Nirkkonen, Teemu Malmelin ja Mikael Hyväri.

Naisissa Henna Blomroos otti johdon pelattuaan 64 (+4). Myös masters -luokassa saatiin suomalaisjohto kun Ari Penttala pelasi tasokkaan 57:n (-3).

Paju pykälän edelle

Toisella kierroksella 55 (-5) pelannut Seppo Paju otti johtopaikan tiukasti yhden heiton erolla Pasi Koivuun (56). Juho Parviainen jäi 59:llään pienen matkan päähän, mutta pysyi kolmantena.

Toisen kierroksen paras suomalaissuoritus oli Joona Heinäsen huippukierros 52 (-8), mikä palkittiin lopulta myös koko kilpailun parhaana kierroksena. Kakkosryhmästä ei kiivennyt enempää suomalaisia ykkösryhmään kärkikolmikon lisäksi.

Henna Blomroos pelasi 67 (+7), mikä kuitenkin piti hänet johtoasemassa. Myös Ari Penttala piti johtonsa pelattuaan 60 (E).

8 suomalaista avoimen finaaliin

Seppo Paju jatkoi johtoasemassa myös finaaliin pelattuaan sunnuntaiaamun kierroksella jälleen 55 (-5). Pasi Koivu kuitenkin pysyi iskuetäisyydellä samalla tuloksella edelleen vain yhden heiton päässä. Juho Parviainen jatkoi kieltämättä ennalta-arvattavan kärkikolmikon kolmantena lenkkinä.

12 parhaan pelaajan finaaliin eteni lopulta avoimessa luokassa jopa 8 suomalaista. Henna Blomroos jatkoi johtoasemassa finaaliin ja finaaliysin pääsi pelaamaan myös Anne Kettunen hienosti neljänneltä sijalta.

Vahvat suomalaisasemat finaaliin täydensivät mastereissa Ari Penttala kärjessä ja Kai Vesa 3. sijalla kahden heiton päässä kärkimies Penttalasta.

Seppo Paju karkaa finaalin alussa

Seppo Paju pystyi pitämään johtonsa myös finaalissa. Heti ensimmäisillä väylillä Paju karkasi kolmen heiton päähän, mikä oli jo iso ero 9-väyläisessä finaalissa, jonka väylillä huippumiesten välille ei helposti eroja syntyisi.

Pajun lyhyehköstä viimeisen väylän puttimokasta huolimatta voitto irtosi jälleen tänäkin vuonna, nyt kahden heiton erolla. Pasi Koivu oli siis toinen ja Juho Parviainen pysyi kolmantena, joten kärkikolmikko ei edellisvuodesta Hollannissa muuttunut.

Kymmenen parhaan joukkoon ylsivät suomalaisista vielä Teemu Malmelin 6. sijallaan, perässään Mikael Hyväri (7.), Markku Nirkkonen (8.) ja Väinö Mäkelä (T9.).

Henna Blomroos (kesk.) pokkasi itselleen EuroTour -voiton 6 heiton erolla.

Henna Blomroos kuittasi naisten voiton lopulta jopa kuuden heiton erolla. Mastereissa Bert Brader pyyhälsi finaalissa Ari Penttalan ohi yhden heiton erolla. Kai Vesa oli kolmas heiton verran Penttalan perässä.