"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

McBeth kasvatti johtoaan kovassa kelissä

12.3.2016 12:50

Disc Golf World Tourin ensimmäisen osakilpailun, La Mirada Openin, toinen kierros pelattiin osittain jopa erittäin huonossa säässä. Kärkiryhmän pelaajat eivät tiillä juurikaan aikaa kuluttaneet ja parhaiten rajut olot kesti itseoikeutetusti maailman ykkösmies, Paul McBeth. Suomalaisten päivä ei ollut paras mahdollinen.

Paju ja Nissinen nyt parhaat suomalaiset

Seppo Pajun kierros oli jopa päivän kärkitasoa ennen kolmea viimeistä väylää. Erityisesti väylät 16 ja 17 ovat kuitenkin haastavia ja Paju joutui tyytybään bogiin viimeisellä kolmella väylällä.

Pajun toisen kierroksen tulos 61 (-2) toi kuitenkin nousua lopulta sijalle 25., mikä on tällä hetkellä paras suomalaissijoitus. Pajulla on potentiaalia pelata vielä selkeästi kilpailun paras kierroksensa ja tehdä sillä vielä hyvä nousu kohti parempia sijoja.

25. sijaa Pajun kanssa jakaa Teemu Nissinen, joka pelasi toisella kierroksella ihannetulokseen 63. Nissisen kierros oli tasainen, mutta muutamat OB-käynnit ja puttivirheet jättivät ihannetuloksen alituksen haaveeksi.

Pasi Koivulla oli draivipelin suhteen selkeästi heikompi päivä ja lopputulos nytkähti neljä heittoa yli ihannetuloksen, 67. Pudotusta tuli tuloksissa sijalta 12. sijalle 31.

McBethin huippualku vie johtoon

Yhden heiton johdossa toiselle kierrokselle ennen Simon Lizottea lähtenyt Paul McBeth aloitti hurjasti viidellä birdiellä kelin ollessa vielä siedettävä.

Kun sitten tultiin takaysille, jolla sää muuttui jopa todella huonoksi, McBeth onnistui välttämään bogia suuremmat virheet ja napsi birdieitäkin sen verran, että lopputuloksena oli säähän nähden loistava 57 (-6).

Simon Lizotte pysyi kyllä toisena, mutta muutama putti 10 metrin säteeltä lipsui ohi ja eroa muodostui McBethiin lopulta neljä heittoa lisää. Lizotten kierrostulos oli 61 (-2) ja ero kärkeen on nyt siis viisi heittoa.

Päivän kovimman tuloksen teki Tanskan Karl Johan Nybo, joka nousi 56:llaan (-7) aina kärkiryhmään asti. Ero ykkössijaan on kuusi heittoa. Samassa tuloksessa majailevat nyt myös Ricky Wysocki ja Devan Owens, mutta paremman kakkoskierroksen turvin Wysocki nousee ykkösryhmään.

Ryhdikkäästi naisia kilpailuun edustamaan lähteneellä Catrina Allenilla oli vaikeampi päivä ja tulos painui viisi heittoa yli ihannetuloksen, 68. Sijoitus kahden kierroksen jälkeen on 60.

vielä yksi kierros

Disc Golf World Tourin konseptiin kuuluu, että kilpailut ovat kolmikierroksisia. Ratkaisu on siis edessä jo tänään lauantaina.

Paul McBethiä on vaikea voittaa viiden heiton takamatkalta yhden kierroksen aikana – käytännössä se vaatisi McBethiltä jopa itselleen hieman heikkoa suoritusta. Vääntö kakkossijasta on kuitenkin tiukka. Myös suomalaiset tavoittelevat vielä varmasti kilpailun parasta kierrostaan.

Livelähetys alkaa SpinTV:llä jälleen kello 00:30 ja ainakin kärkiryhmän takaysi näytetään suorana.
Tuloksia ja tilastoja voi tarkastella kilpailun verkkosivuilla.

Kuva: DGWT/The Flight Record