Masters Cup 2017 – McBeth rikkoi rataennätyksen ja voitti

22.5.2017 11:50

National Tourin kolmas osakilpailu 2017 Masters Cup presented by Innova Disc Golf käytiin myös menneenä viikonloppuna 19.-21.05.2017. Kaliforniassa pelattu kilpailu DeLaveaga -radoilla tarjosi tapahtumia alusta loppuun lähinnä Paul McBethin tahdittamana.

Miesten ja naisten avoin sarja pelasi perjantaina ja lauantaina kierrokset 24 väyläisellä DeLaveaga frisbeegolfradalla ja sunnuntaina kierroksen DeLaveagan 18 väyläisellä golfradalla. Muut sarjat pelasi kolme kierrosta 24 väyläisellä frisbeegolfradalla.

Paul McBeth ja Ricky Wysocki kohtasivat jälleen. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Paige näytti naisille mallia

Paige Pierce piti naisten avoimessa sarjassa ykkössijaa hallussaan ensimmäisen kierroksen päätteeksi. Kierrostulos 77 (+5) riitti kahden heiton etumatkaan seuraavalle kierrokselle. Nicole Bradley oli perjantain päätteeksi toisena ja kolmantena oli Valarie Jenkins, kolmen heiton päässä Piercestä.

Toinen samalla radalla pelattu kierros muutti hieman asetelmia. Paige pysyi vielä ykkösenä hyvällä (+1) kierroksellaan, mutta toiseksi ja kolmanneksi kipusivat Allenit. Jennifer Allen kiri toiseksi ja Catrina Allen kolmanneksi. Jenniferillä oli tällöin eroa kärkeen kuusi heittoa ja Catrinalla seitsemän.

Kolmas kierros golfradalla – Valarie nousi kolmanneksi

Viimeiset 18 väylää Paige Pierce pelasi ainoana naisena par -tuloksen alle ja sinetöi voittonsa. Kolmen kierroksen ja 66 pelatun väylän jälkeen Paigen lopputulos 208 (+4) heittoa. Yhdeksän heiton päähän jäi toiseksi tullut Jennifer Allen ja Catrina Allen tipahti neljänneksi.

Valarie Jenkins taisteli lopulta toisesta sijasta ihan tosissaan J.Allenin kanssa, mutta sai tyytyä kolmanteen sijaan jäädessään heiton päähän Jenniferistä.

Viidenneksi naisissa heitti Sarah Hokom.

Pierce oli jälleen pelipäällä. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

”McBeast mode” meni päälle jo perjantaina – 1104 reitattu kierros!

Paul McBethin kahdella bogeyllakin höystetty ensimmäinen (-15) kierros rikkoi luonnonlakeja ja DeLaveaga -rataennätyksen siinä samalla. Kierroksen alustava rating oli 1104 ja se takasi huiman seitsemän heiton etumatkan toiselle kierrokselle.

Christopher Watson oli toisena ensimmäisen päivän päätteeksi ja kolmantena lymysivät japanilainen Manabu Kajiyama, sekä Nathan ”Nate” Doss. Heillä oli matkaa McBethin tulokseen kahdeksan heittoa.

Toisenakaan päivänä ei McBethin kisakunto hyytynyt. Kierrostulokseen (-11) ei yltänyt kuin yksi muu pelaaja ja se oli James Proctor, joka nousi sijalle seitsemän kierroksensa ansiosta.

Ricky Wysocki ja Jeremy Koling nousivat mukaan kamppailuun toisena päivänä. Sijoille kaksi ja kolme kivunneet kilpailijat olivat kuitenkin jo yli kymmenen heiton päässä McBethistä kolmannelle kierrokselle lähdettäessä.

Onnistuneet putit antavat aihetta tuuletukseen. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Wysocki heitti parhaan kierrostuloksen golfradalla ja sijoittui toiseksi

Myös miesten avoin sarja pelasi kolmannen kierroksensa golfradalla. Ricky Wysocki heitti parhaan kierrostuloksen (-11) tällä 18 väyläisellä, mutta hän jäi silti Paul McBethille jopa kymmenen heittoa kokonaistuloksissa.

Kolmanneksi Masters Cupissa sijoittui vuonna 1984 syntynyt Kyle Crabtree. Crabtreen lopputulos 185 (-19). Jeremy Koling ja Nate Doss jakoivat neljännen sijan, kun kuudenneksi heitti Nate Sexton. Seitsemännen sijan jakoivat Christopher Watson, sekä Austin Turner  ja tänä vuonna kilpakentille paluun tehnyt Josh Anthon oli yhdeksäs yhdessä kahden muun heittäjän kanssa.

Ricky Wysocki heitti toiseksi. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Kaikkien sarjojen tulokset nähtävillä PDGA:n sivuilla. Masters Cup videomateriaalin tarjoaa The Spin TV.

Seuraava National Tourin osakilpailu on Oregonissa käytävä Beaver State Fling.  Ajankohta kilpailulle on 09.-11.06.2017.

Artikkelikuva: Eino Ansio / DGWT.