Kankaanpäässä orastavaa Suomi-Ruotsi -ottelun henkeä

20.4.2014 23:13

Varmin kevään merkki frisbeegolfrintamalla on Kankaanpään perinteinen kevätkisa. Tällä kertaa jälleen pääsiäisen ajankohtaan osunut Easter Open veti viiteen sarjaan lähemmäs 200 kilpailijaa. Suomen terävimmän kärjen treenaillessa muualla riitti Kankaanpäässä silti haastajia kisan kovimmalle nimelle, Ruotsin Henrik Johansenille.

Johansen ottaa piikkipaikan heti

Ei ollut järin suuri yllätys, että vasenkätinen ja ennenkaikkea kovakätinen Johansen pärjäsi nykyisellä Viidentienristeyksen metsäradalla (par 62). Ensimmäisellä kierroksella Johansen kesytti pitkät ja tiukat väylät tuloksella -7, joka oli samalla rataennätys. Niskaan hengittivät ensimmäisen kierroksen jälkeen kuitenkin Janne Hirsimäki, Jyri Salminen ja Jarmo Aulu vain heiton päässä ruotsalaisesta.

Naisissa nuori, mutta järjettömän pitkälle heittävä Henna Blomroos (+9) otti tukevan tuntuisen johdon. Kai Vesa (-1) oli seniorien keulilla. Junioreissa Jasper Heino ja Ville Ahokas (+1) pitivät yhdessä hallussaan kärkisijaa.

Toisella kierroksella Jyri Salminen tykitti etuysin siihen malliin, että hiljaisemmasta takaysistä huolimatta Johansenin johto oli otettu kiinni. Salminen ja Johansen olivat kahden kierroksen jälkeen tasatuloksessa -9. Vain heiton päässä Johansenista kahden kierroksen jälkeen olivat hienoa kevättä pelaava Janne Hirsimäki ja mahtavaa kisaa pelannut kisakentille uudehko kasvo Ville Koutonen (-8).

Toisella kierroksella naisissa nähtiin yksi kisan kenties kovimmista kierrossuorituksista. Henna Blomroos selvitti vaikean radan teini-ikäiselle tytölle huipputulokseen +3 (yhteensä +12). Kahden kierroksen jälkeen Hennan johto oli laimeasti ilmaistuna ylivoimainen, 18 heittoa.

Naisten sarjan voittajan Henna Blomroosin (kesk.) toinen kierros oli rautaa

Senioreissa Kai Vesa piti johtonsa yhden heiton erolla (+5), junioreissa Heino ja Ahokas etenivät edelleen tasatahtiin (+2)

Voitto heiton erolla…

…Tällä kertaa Ruotsiin. Viimeinen kierros näytti aluksi Johansenin helpolta voitolta. Etenkin Salmisella ja Koutosella oli etuysillä ongelmia. Janne Hirsimäki oli kuitenkin eri mieltä ja kiri jälleen 7. väylän jälkeen heiton päähän. Johansen otti tämän jälkeen taas pienen kaulan, mutta Johansenin väylän 14 tuplabogi ja Hirsimäen birdie väylällä 15 kiristivät tilanteen jälleen heiton peliksi.

Loput kolme väylää kärkikaksikko pelasi tasatahtiin ja voitto ratkesi, kun Hirsimäen puolittainen eagle -yritys viimeisellä väylällä jäi vajaaksi. Johansen puttasi birdiensä varmasti ja vei voiton lahden toiselle puolelle.

Kolmanneksi kiri jälleen heikomman toisen kierroksen jälkeen parantanut Henri Perälä. Voitto irtosi Johansenille tuloksella -14. Hirsimäki jäi heiton päähän ja Perälän yhteistulos oli -10.

Avoimen sarjan kärki kisan jälkeen

Kai Vesan kierros (-1) kesti Toni Asikaisen loppukirin (-3) ja Vesan yhteistulos +4 riitti voittoon heiton erolla. Kolmas oli Mika Vainio (+8). Junioreissa voiton itselleen nappasi Jasper Heino ja sai peräänsä toiseksi Väinö Mäkelän ja kolmanneksi Ville Ahokkaan.

Henna Blomroos voitti naisten sarjan erolla, joka ei jätä selittelyille mitään sijaa. 22 heittoa on iso ero. Kakkossijan korjasi Hannele Määttä selvällä erolla kolmanteen, Mari Haukkaan.

Johansen nautti viikonlopusta

Keväinen erilliskisa Suomessa sai hieman poikkeuksellisesti kansainvälistä väriä. Johansenin lisäksi kisaan osallistuivat kroatialaiset Simencin sisarukset. Johansenille jäi kilpailusta erittäin positiiviset fiilikset.

Voittopuheessaan Johansen kiitti ensinnäkin loistavia järjestelyitä. Rataa hän piti jopa parhaana metsäratana, jolla on pelannut. Johansen oli kisan jälkeen selvästi helpottunut voitosta ja kiitteli Janne Hirsimäkeä loistavasta vastuksesta.

Myöhemmin Johansen totesi vielä: ”Olen sitä mieltä, että Tapani, paikallinen seura ja vapaaehtoiset tekivät loistavaa työtä hienon turnauksen onnistumiseksi. He todella ansaitsevat arvostusta. Myös junioripelaajille haluan antaa aplodit. Toivon todella, että voin palata Kankaanpäähän ensi vuonna, mukanani jopa useampia ruotsalaisia!”

Jos tällä kertaa kilpailu vielä oli Johansen vastaan muut, jäi ilmaan kenties mahdollisuus laajamittaisemman maaotteluperinteen muodostumisesta.