European Open 2019: McBeth kesytti pedon viidennen kerran putkeen – Pierce naisten mestariksi

21.7.2019 18:39

Viimeinenkin kierros European Openista saatiin päätökseen sunnuntaina hellekelissä. Tuhannet ihmiset kokoontuivat Nokian keskusurheilupuistoon nauttimaan maailman parhaasta frisbeegolfista. Kävijäennätys rikottiin epäilemättä EO:n jokaisena päivänä.

McBeth (McBeast) teki sen taas

Finaalikierrokselle lähdettäessä näytti siltä, että taistelu käytäisiin Ricky Wysockin ja Eagle McMahonin välillä, vaan kuinka taas kävikään. Paul McBeth piti koko kierroksen ajan päänsä kylmänä, pelasi varmaa peliä ja otti viidennen perättäisen European Open mestaruutensa. PDGA Major -voitto oli McBethille numero 14.

Virolainen Albert Tamm otti McBethin tapaan ainoan bogeyn korttiin vasta viimeisellä väylällä. Tamm päätyi lopulta jakamaan kolmannen sijan Wysockin kanssa. McMahon heitti toiseksi, jääden McBethille kaksi heittoa.

Albert Tamm pelasi viimeisen kierroksen tulokseen 55 (-9). Kuva: Jari Mäki-Kuutti

Nieminen paras suomalainen – heitti holarin väylälle 14

Jesse Nieminen pelasi finaalipäivänä upean 55 (-9) kierroksen ja sijoittui viidenneksi yhdessä Jeremy Kolingin kanssa. Niemisen hyvään kierrokseen sisältyi myös hole-in-one väylällä numero 14.

Top 20:een mahtui myös muita suomalaisia: Mikael Räsänen, Antti Kotilainen, Väinö Mäkelä, Jalle Stoor, Niku Mustalammi ja Daniel Davidsson. Davidsson heitti eaglen finaalipäivänä. Eagle tuli väylälle neljä. Rolleriavaus 12 metriin ja putti sisään. Toinen eagle nähtiin väylällä 3, heittäjänä Emile Barbe.

Pierce dominoi naisten luokassa

Avoimen luokan kärkitaistelu oli täynnä jännitystä, mutta samaa ei voi sanoa naisten avoimesta luokasta. Paige Pierce lähti 15 heiton johtoasemassa finaalikierrokselle, joten oltaisiin tarvittu varsinainen ihme, ettei hän olisi voittanut.

Pierce olisi saanut ottaa sunnuntain kävely puistossa -päivänä, mutta sitä hän ei tehnyt. Vielä neljännelläkin kierroksella yhdysvaltalainen pelasi todella tyylikästä frisbeegolfia ottaen vain yhdelle väylälle (16) enemmän lukemaa. Kierrostulos 66 (+2) ja lopputulos 254 (-2) takasi Piercelle voiton 17 heiton erolla toisena tulleeseen Henna Blomroosiin.

Catrina Allen pelasi naisista kuumimman kierroksen finaalipäivänä kortittaen 64 (E). Allen otti kolmannen sijan Eveliina Salosen ollessa neljäs ja Kristin Tattarin ollessa viides.

Pierce oli ylivoimainen. Kuva: Tomi Mäkipää

European Openin kotisivuilta löytyy kaikki tarvittava info käydyistä kisoista. Kilpailun PDGA -sivulle ratingeja ja rahapalkintomääriä pääset katsomaan tästä.

Koko kilpailun videotuotanto löytyy The SpinTV:n Youtube -kanavalta.

Sosiaalisen median kanavista sisältörikkaimmat ovat European Openin Facebook -sivutja Instagram -tili.

PDGA Europen Facebookissa huikeaa videomateriaalia siitä, kun Eagle luovutti palkintojenjaon päätteeksi koko bäginsä frisbeegolfkansalle.

European Open 2019. Kuva: Jari Mäki-Kuutti

Artikkelikuva: Jari Mäki-Kuutti.