Sexton on uusi USDGC-mestari! Wysockille koko DGWT:n voitto

8.10.2017 12:16

Yhdysvaltain mestaruuskisat (USDGC) saatettiin päätökseen Etelä-Carolinassa. Neljäntenä päivänä helle sai väistyä ja sadetta piisasi lähes koko kilpailukierrosten ajan. Kylmä ei kuitenkaan ollut. Lajin suosiosta kertoo se, että väkeä oli paikan päällä huomattavat määrät seuraamassa Disc Golf World Tourin finaalia säästä huolimatta.

Sateenvarjot kävivät kaupaksi. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Sexton ei taipunut, Wysocki sai tyytyä toiseen sijaan

Toisella kierroksella kärkipaikan haltuunsa ottanut Nathan Sexton ei enää sitä pois luovuttanut. USDGC:n voitto irtosi lopulta jopa viiden heiton erolla ja kilpailun voitto oli helpottuneelle Sextonille tämän kokoluokan kilpailuissa ensimmäinen.

Sexton oli kilpailun ainoa pelaaja, joka heitti kaikki kierrokset alle 60 heiton. Lopullinen tulos oli miehellä 34 alle, kun muut lähellä olevat jäivät kakkosella alkaviin miinuslukemiin. Voitolla mies tienasi huimat 12 000 dollaria.

HERE IT IS! @frisbeenate is your 2017 US Disc Golf Champion! #hole18 #NateSexton #nathansexton Find the scores at discgolfworldtour.com/live #DGWT #USDGC #USDGC2017 #discgolf #Round4

A post shared by Disc Golf World Tour (@dgworldtour) on

USDGC 2017-voittaja Nate Sexton. Video: DGWT:n Instagram-tili.

Ricky Wysocki lähti finaalikierrokselle toisena. Tahmea alku ei miestä lamaannuttanut, vaan väylällä viisi kierrostuloksen ollessa jo kaksi päälle, hän alkoi vasta tekemään asialle jotain.

Sextonia ei Wysocki enää kiinni saanut, mutta helpohko eagle väylältä 10 ja useampi birdie pitivät miehen kuitenkin kiinni toisessa sijassa. Toinen sija irtosi kokonaistuloksella 29 alle ja se toi Wysockille 6000 dollaria.

Wysocki viimeisellä väylällä. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

McBeth heitti rataennätyksen ja nousi kolmanneksi

Ennen finaalikierrosta saattoi näyttää siltä, että Paul McBethin pelit on viikonlopun osalta pelailtu, mutta mitä vielä. Viimeisellä kierroksella lauantaina McBeth päätti heittää kevyen 1079 -reitatun kierroksen ja samalla rataennätyksen tuloksella 55 (-11).

Bogey-free kierros ja kaksi perättäistä eagleä nostivat McBethin USDGC:ssä sijalle kolme.

Chase card: Paul goes big on 9. Pays off #USDGC2017 #paulmcbeth #Round4 #Hole9 #USDGC #DGWT #DiscGolf Follow the live scoring at discgolfworldtour.com

McBeth heitti eaglet väylille 9 ja 10. Video: DGWT:n Instagram-tili.

Paju nousi kuudenneksi!

Seppo Paju otti suomalaismaisesta kelistä kaikki irti ja heitti kilpailun parhaan kierroksensa viimeisenä päivänä. Paju oli 13 väylän jälkeen vielä tuloksessa yhdeksän alle, mutta sitten tapahtui jotain ja kolme bogeya kirjattiin korttiin. Lopputulos kierrokselta kuitenkin upea 59 (-7) heittoa, jonka ansiosta Paju sijoittui kuudenneksi.

Suomalaiset ovat tottuneita sateeseen. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Pajun ja McBethin väliin mahtui vielä kaksi heittäjää jakamaan neljännen sijan. Gregg Barsby ja Philo Brathwaite heittivät tasatulokseen 24 alle ja sijoittuivat viiden sakkiin.

DGWT:ssä tasatilanne – Osakilpailuvoitot ratkaisi Wysockin eduksi

Toista kertaa peräkkäin Disc Golf World Tourilla on sama pistenikkari, Ricky Wysocki. Tiukka kamppailu pisteistä Paul McBethin kanssa olikin lopulta vielä odotettua tiukempi, sillä Wysocki ja McBeth olivat USDGC:n jälkeen tasapisteissä (2550).

DGWT:n säännöt kertovat, että tasatilanteessa enemmän voittoja haalinut voittaa koko kiertueen. Niimpä Wysocki uusi DGWT -mestaruutensa Aussie Open ja Konopisten Open voittojen turvin.

Wysocki piti hienon puheen voittonsa kunniaksi. Kuva: Eino Ansio / DGWT.

Disc Golf World Tourin kotisivuilta löydät kaikki tilastot ja tulokset. Kilpailun viralliset tulokset ja ratingit löytyy puolestaan PDGA:n verkkosivuilla.

The SpinTV:n Youtube -kanavalle ilmestyy kierroskohtaiset videot. Nyt jo nähtävissä 1., 2. ja 3.kierroksen tallenteet. DGWT:n Instagram -tililtä löytyy huima määrä videoklippejä ja kuvia. DGWT:n Facebook-sivuilla näytettiin koko kärkikortin finaalikierros livenä Avery Jenkinsin kuvaamana ja kommentoimana.

Ensi vuoden Disc Golf World Tour -osakilpailujen päivämäärät on jo julkaistu, mukana myös United States Disc Golf Championship 2018.

Artikkelikuva: Eino Ansio / DGWT.