Seppo Paju kiri Kankaanpäässä osakilpailu- ja sarjavoittoon

18.9.2016 19:15

Kauden 2016 korkeimman tason kotimainen kilpailusarja, GripEQ Pro Tour, heitettiin päätökseen Kankaanpään Viidentienristeyksessä. Ennen finaalia tilanne oli kiharainen, kun kukaan sarjan voittajaehdokkaista ei pelannut kärkiryhmässä. Seppo Paju kuitenkin näytti kaapin paikan.

Erik Aalto avauspäivän kuuma nimi

Avoin luokka pelasi lauantaina kaksi kierrosta. Kovimmasta suorittamisesta vastasi 17-vuotias raumalainen Erik Aalto, joka murskasi tällä kertaa pelatun 18-väyläisen par 62 -layoutin tuloksellaan 52 (-10). Johtoasema irtosi kolmen heiton erolla.

Seppo Paju, Ilari Tuoma ja Jali Veranen seurasivat kolmen heiton päässä tasatuloksessa Aaltoa. Avauskierroksen jälkeen Paju oli parhaiten kiinni voitossa.

Leo Piironen oli valitettavan epäonnekas, eikä pystynyt starttaamaan vatsataudin takia kilpailuun. Voittokamppailu jäi näin ollen siis Pajun, Pasi Koivun, Janne Hirsimäen ja Juho Parvaisen väliseksi. Parhaat asetelmat ennen kisaa olivat Hirsimäellä.

Hirsimäki ei kuitenkaan saanut hieman tämän kauden tyyliään mukaillen aivan alusta asti peliään kulkemaan ja avauskierroksen jälkeen kirittävää oli, kun tulos kirjattiin 61 (-1).

Toisella kierroksella Erik Aalto pystyi kyllä pitämään johtoasemansa, mutta hieman vaikeamman kierroksen 59 (-3) jälkeen rinnalle nousi kaksi muuta pelaajaa. Ilari Tuoma piti tasonsa melko hyvin ja otti Aallon kolmen heiton johdon kiinni.

Toinen kärkisijaa jakamaan noussut pelaaja oli Markku Nirkkonen, joka vastasi vuorostaan kakkoskierroksen parhaasta tuloksesta 53 (-9). Myös Juho Parviainen piristi otteitaan ja 54 (-8) nosti hänet viidennelle sijalle, kolmen heiton päähän kärjestä. Samassa tuloksessa kahden kierroksen jälkeen oli myös Seppo Paju.

Kärkiryhmän neljäs lenkki finaaliin lähdettäessä oli tasaisesti 56 (-6) kahdesti pelannut Mikko Syrjäläinen.

Paju tyrmää, Aalto pitää hyvän tason

Seppo Paju ei antanut muille lopulta mahdollisuuksia viimeisen osakilpailun voittoon. Ylivoimainen 50 (-12) jätti hienosti toiseksi pelanneen Erik Aallonkin kolmen heiton päähän. Aalto pelasi kuitenkin ehjän turnauksen ja olikin suoritukseensa tyytyväinen.

Ilari Tuoma ei loppujen kärkikorttilaisten kanssa onnistunut parhaalla tavalla, mutta 60 (-2) piti hänet juuri ja juuri kolmantena heiton turvin ennen Markku Nirkkosta ja Jali Verasta.

Kankaanpään kärkikolmikko jatkaa kauttaan United States Disc Golf Championshipissä.

Janne Hirsimäki laittoi kuitenkin kilpailusarjan kannalta tilanteen tiukaksi. Turnausjohtaja Lassi Salmisen mukaan Hirsimäen jaettu 3. sija ja Pajun voitto olisivat tarkoittaneet sarjan voiton jakamista. Hirsimäki kortitti viimeiseltä väylältä kuitenkin bogeyn, kun birdie olisi riittänyt jaettuun kolmanteen sijaan.

United States Disc Golf Championshipiin näyttää lähtevän nippu hyvävireisiä suomalaisia, sillä kärkikuusikosta viisi pelaajaa ovat turnaukseen parin viikon kuluttua lähdössä.

Eskelinen vie naisten sarjavoiton

Harvakseltaan tänä kesänä pelannut Jenni Eskelinen on pyrkinyt pelaamaan hieman isompia kisoja. Onnistuneesti Eskelinen onkin niitä pelannut, parhaimpina tuloksina EM-pronssi ja nyt tuore voitto Pro Tourilta. Eskelinen varmisti voiton ottamalla ykköstilan Kankaanpäästä.

Tiukimmin voitosta kamppailleet kilpasiskot Anne Kettunen ja Vanessa Van Dyken jäivät sijoille 4. ja 5. Kankaanpäässä, mikä tarkoitti heidän voittomahdollisuuksiensa menettämistä.

Muissa luokissa sarjavoittoa juhlivat Ville Piippo (Masters), Ville Kotamäki (Grandmasters), Markku Tohni (Senior Grandmasters) sekä Kristiina Sylman (Naiset-40).