"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Vapaa-ajankeskus Parra

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Hieno ja melko monipuolinen, lammen ja hiihtostadionin ympäristöön sijoittuva rata (Autolla kannattaa siis ajaa hiihtostadionille, ei laskettelukeskukseen). Rata soveltuu hyvin sekä aloittelijoille, että kokeneemmille pelaajille. Omasta mielestäni seudun pienemmistä radoista (Teuva, Karijoki, Jurva) paras ja vaativin. Sijaitsee muutaman kilometrin päässä Teuvan keskustasta luonnonkauniissa ympäristössä.

Lue lisää

Radalta löytyy korkeuseroja, puistoa, metsää, vesistöä…hienoin väylä mielestäni ylhäältä alas heitettävä 6-väylä (85 m). Väylä 5 radan vaikein.

9-väylän kori jenkki-tyylisesti parkkipaikan vieressä, josta pieni miinus suunnittelijalle. Auringonottajista ja leiriytyjistä haittaa kesäisin.

Ratakartalla olevaa vaihtoehto tiitä metsästä en löytänyt (?).

Ajankohtaista

07.06.2010
Elmo Sport Tour 2010 tulokset:
Koostui kolmesta osakilpailusta viikolla 22 Teuvalla, Jurvassa ja Kauhajoella. Tulokset löytyvät tuolta: ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Parrantie 25
  64700 Teuva


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2008

 • Korit

  Amexpo

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  Betonilaatat

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, vähän korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Satunnainen

 • Ratamestari

  (Avoin)

 • Suunnittelija

  SN

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Elmo Sport Kauhajoki
  Puistotie 50 61800 KAUHAJOKI puh. 0400911272

Väyläkuvaukset

Vapaa-ajankeskus Parra, Teuva

Väylä 1

Pituus 75 metriä. Par 3

Suora puistoväylä (ks. kuva). Korin takana usein "kosteaa". Varo mahdollisia leiriytyjiä! Lyhyempi vaihtoehto-tii löytyy metsästä. (Väylä 10.)

Väylä 2

Pituus 120 metriä. Par 3

Radan pisin väylä.

Väylä 3

Pituus 67 metriä. Par 3

Kori metsäsaarekkeessa jonne ei periaatteessa pääsyä kuin hyssellä. Sähkölinja haittaa yli-olan heittäjiä.

Väylä 4

Pituus 82 metriä. Par 3

Heitetään aukean yli metsän sisään loivaan alamäkeen. "Leppäpuskat" haittaavat oikean kautta heittoja.

Väylä 5

Pituus 112 metriä. Par 3

Kapean aukon läpi hiekkatielle. Avauksella tavoite päästä suoralla heitolla hiekkatielle. Tien molemmin puolin tiheä metsikkö, oikealla hiekka-jyrkänne alas jonka pohjalta vaikea lähteä lähestymään. Radan vaikein väylä.

Väylä 6

Pituus 102 metriä. Par 3

Ehdottomasti radan kaunein väylä! Heitetään rinnettä alas oikealle loivasti kaartaen edessä olevat puut kiertäen (tai yli-olan jos kättä riittää). OB: lampi korin takana.

Väylä 7

Pituus 73 metriä. Par 3

Kori hiekkarannan ja metsän rajassa. Kaari oikean kautta ainoa järkevä vaihtoehto. Varo auringonottajia! OB: lampi, joka imaisee helposti käteen tarttuvat kiekot.

Väylä 8

Pituus 68 metriä. Par 3

Helpohko oikean kautta heitettävä väylä. Korin etupuolella matala puu-saareke. OB: lampi

Väylä 9

Pituus 79 metriä. Par 3

Vaikea valinta, heittääkkö turvallisesti vain lähemmäs aukiolle vai lähteäkkö hyssellä hakemaan OB-alueen läheisyyteen korille. (Ks. kuva.) Varo autoja! OB: lampi, asfaltti.

5 arvostelua radalle “Vapaa-ajankeskus Parra

  Omia huomioita radalta:
  *Kesällä paljon paarmoja
  *Ykkösväylä heitetään ilmeisesti jonkin asuntoautoalueen ylitse, en tiedä mikä älynväläys tämä on ollut radan suunnittelijalta
  *7 väylällä saa olla erittäin tarkkana, ettei kiekko osu rannalla sijaitseviin auringonpalvojiin, olisi ollut kannattavempi suunnitella toiseen suuntaan
  *8 väylällä sama juttu, paitsi vielä vaarallisempi väylä
  *9 väylällä sama juttu, paitsi edelleen vaarallisempi väylä. Kori todellakin on autoista max. 2m päässä!!!! Lisäksi väylää pitkin kävelee vastapalloon uusia auronkoa palvomaan tulleita ihmisiä! Tämä väylä olisi todellakin saanut jättää tekemättä.

  Eniten jäi ihmetyttämään miksi ihmeessä ei ole rataa rakennettu hiihtoladuille päin? Hyvää metsää ja maastoa täysin hyödyntämättä, pisti todellakin surettamaan. Muut 6 väylää tarjosivat hyvää frisbeegolfia.

  Lyhykäisyydessään: Turvallisuutta ei ole huomioitu tarpeeksi, mutta rata tarjoaa kuudella väylällä hyvää heittämistä, mikäli et hajoa paarmoihin.
  Arvosana 2/5

  Aamulla aikaisin kun ihmisiä ei ollut liikkeellä radan pystyi pelaamaan mutta väylät on kyllä järjettömiä. Heitetetään uimarannan nurmikkoalueelle, uimarannan yli, parkkipaikan viereen, jne. Muutama hieno väylä mutta ei ne mieltä lämmitä jos joutuu 9-väyläisestä jättämään 4 väylää heittämättä ettei tule henkilö- tai omaisuusvahinkoja.

  Ennen ranta / leirintäkautta radat pystyi pelaamaan, mutta suunnittelussa ei tosiaan ole järkeä ollut. 1 väylä pitäisi heittää asuntoautojen ylitse ja seiskassa ranta kirjaimellisesti heittoradalla. Myöskään syvä ”vesieste” radoilla 7-9 ei houkuttele alottelijoita heittämään, sillä tuuli voi nappaista kiekon helposti.

  Muutoin oli kivoja väylöjä heittää ja osin maisemat näyttäviä, joten kannatti tulla jonkun matkan päästä kokeilemaan.

  3/5

  2/5

  Hyvää:

  – Muutama hauska väylä, vaihtelevat maisemat.

  Huonoa:
  – Opasteet (ne, joista näkyy heittoradat) rikottu / puuttuu suurimmasta osasta.
  – Korit näkyvät todella huonosti, ei millään tavalla maalattu näkymisen helpottamiseksi.
  – Koreissa tai sen läheisyydessä ei merkintöjä missä seuraava tee.
  – Heittoalustoissa kompastumisen vaara, joku ihme älynväläys laittaa korkea kynnys alustan päähän.
  – 7-8. väylä: täytyy olla varovainen / jättää heittämättä, mikäli ranta-alueella paljon ihmisiä.
  – 9. väylä: korin lähellä oli autoja (2m), jätin heittämättä.

  2017, rata saanut ilmeisen kohennuksen 9 väyläisestä yllätyksellisesti 18 väyläiseksi. Tiipaikat löytyvät ykköstä lukuunottamatta hyvin, mutta sekin kun rohkeni asuntovaunupaikkojen yli ajatela heittävänsä. Koreissa selvät nuolet osoittamassa seuraavaa tiiyä kohden sekä kyltit mikä väylä seuraavaksi tulossa. Yksi pidempi siirtymä, par lukemat puuttuvat, mutta tuokaan ei haitannut. Uudet metsäväylät upeita ja monipuolisia. Yhtä pidempää väylää lukuunottamatta korinpaikatkin mukavasti hahmottuivat.

  Tiipaikat laatoilla tai urheilukentän matoilla, lähes joka tiillä kuva väylästä ja mitta ilmoitettu. Todella positiivinen kokemus! Suosittelen kokeiltavaksi! Miljöökin aivan mahtava kivijatoineen, laavuineen ja lampineen.

Vastaa