Seuran perustaminen – Tomoottajien alkumetrit

25.1.2011 10:23

Kankaanpään frisbeeskene alkoi toden teolla muotoutua 2009 loppukesällä, eli samoihin aikoihin kun itse alotin pelaamisen.

Alkuvaiheen primusmoottorina toimi Toppisen Tarmo, joka oli jo edellisinä kesinä hiukan heitellyt ja osasi muita opastaa.

Kuvassa näkyvä Tarmon loppuunhakattu DX-Spider eli ”Paikku” taisi olla koko porukan ensimmäinen kiekko.

Sillä heitti ensiheittonsa aika moni Tomoottaja. Tarmoa matkimalla suurin osa myös aloitti kämmenheittäjinä.

Muutaman heittäjän porukka kasvoi nopeasti pariinkymmeneen innostuneeseen aloittelijaan ja mukaan löysi myös kesän pari heittäneitä alun perin kankaanpääläisiä tuttuja ja puolituttuja.

Kiersimme kesän yhdessä Tampereen ja Porin seudun ratoja ja muutama uskaltautui hiukan pidemmällekin.

Kaveriporukasta seuraksi

Kuten aiemmin kirjoitin, aloitimme jossakin määrin järjestäytyneen toiminnan, eli viikkokisat, syyskuun alussa 2009. Kpään ydinporukka oli siihen mennessä heitellyt 2-3 kuukautta, perustanut jäsenten blogin, ja keskustelufoorumillekin oli ensimmäiset viestit kirjoitettu.

Jossakin näillä main kuvaan tuli nimi Tomoottajat. Oma pääni kolisee tyhjyyttä kun yritän muistella kuka nimen keksi tai sitä, kuka Kankaanpäässä ensimmäisen alkoi tomoa heittää?

Joka tapauksessa se oli työnimenä jo syyskuussa 2009 kun kyselin nimiehdotuksia blogille ja samalla koko porukalle. Muita ideoita ei oikeastaan tullut, joten kai nimi oli siinä vaiheessa jo omaksuttu käyttöön.

Kuten paikallislehti Kankaanpään Seutukin kirjoitti, nimi juontaa juurensa niin sanotusta tomahawk-heitosta, joka on monelle Tomoottajalle se rakkain heitto.

Kai sitä Kankaanpäässä jokainen on kakarana niin paljon viskonut keppiä, pesäpalloa, kiviä, keihästä ja muuta roinaa, että kiekkokin sitä kautta lentää. Ja tietysti tomolla voi aina räiskiä täysillä ja raivolla – sekin ominaista Tomoottajille.

Tiedätkö mistä oman seurasi nimi tulee, tai mitä sen taustalla on?

Tomoottajista virallinen yhdistys

Kauden 2010 kynnyksellä tuli aiheelliseksi virallisen seuran perustaminen. Lajista innostuneina kaavailimme isomman radan perustamista, kilpailujen järjestämistä, SM-kisaedustusta jne.

Ymmärsimme, että vasta virallisena yhdistyksenä meillä olisi todelliset edellytykset toimia – esimerkiksi maa-alueen hankkiminen radan rakentamiskäyttöön tuskin onnistuisi parilta yksittäiseltä harrastajalta. Ja tietysti voisimme hakea tukea toiminnalle kaupungin avustuksista.

Nykyinen seuran pj Petri Syrjätie otti yhdistyksen perustamisen hoitaakseen, koska suurin piirtein tiesi mitä se tarkoittaa ja vaatii.

Ei muuten vaadi paljon mitään. Patentti- ja rekisterihallituksen nettisivuilta tarkistettuna:

  • kerätään kolme yli 15-vuotiasta jäsentä
  • pidetään perustamiskokous
  • allekirjoitetaan perustamiskirja

Kokouksen ja perustamiskirjan voi käytännössä tehdä suoraan PRH:n sivuilta löytyvällä yhdistysilmoitus-lomakkeella, jonka vähintään 3 jäsentä sähköisesti allekirjoittaa.

Yhdistyksen säännötkin voi luoda automaattisesti, joten kaikki paperihommat hoituvat puolessa tunnissa. Sitten saakin odotella yleensä muutamia viikkoja, että PRH käsittelee ilmoituksen.

Tomoottajien hakemus laitettin vetämään maaliskuun 2010 alussa ja se hyväksyttiin vajaa kuukausi myöhemmin. Kuvassa kisaillaan ensimmäisen kerran virallisesti Tomoottajat Disc Golf Ry:tä edustaen Myllymäen viikkokisoissa.

Artikkelin toisessa osassa Tomoottajien ensimmäisen vuoden toiminnasta.

>>> Lue lisää

Share on Facebook



0 kommenttia:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *