"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Seppälänkankaan frisbeegolfrata

Radan kuvaus

Pelattavissa talvella, ei talvikunnossapitoa

18-väyläinen 2021 vuonna avattu rata Jyväskylässä.

Radan tiedot

 • Osoite

  Murskaamontie
  40320 Jyväskylä


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2021

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

 • Suunnittelija

  Jyväskylän liitokiekkoilijat ry

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

  Harjoituskori(t)

 • Talvipelattavuus

  Pelattavissa, ei talvikunnossapitoa

Väyläkuvaukset

Seppälänkankaan frisbeegolfrata

Ratakartta

Väylä 1: Seppälänkangas #1

Pituus 78 metriä. Par 3

Väylä 2: Seppälänkangas #2

Pituus 59 metriä. Par 3

Väylä 3: Seppälänkangas #3

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 4: Seppälänkangas #4

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 5: Seppälänkangas #5

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 6: Seppälänkangas #6

Pituus 49 metriä. Par 3

Väylä 7: Seppälänkangas #7

Pituus 66 metriä. Par 3

Väylä 8: Seppälänkangas #8

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 9: Seppälänkangas #9

Pituus 86 metriä. Par 3

Väylä 10: Seppälänkangas #10

Pituus 56 metriä. Par 3

Väylä 11: Seppälänkangas #11

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 12: Seppälänkangas #12

Pituus 47 metriä. Par 3

Väylä 13: Seppälänkangas #13

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 14: Seppälänkangas #14

Pituus 70 metriä. Par 3

Väylä 15: Seppälänkangas #15

Pituus 53 metriä. Par 3

Väylä 16: Seppälänkangas #16

Pituus 69 metriä. Par 3

Väylä 17: Seppälänkangas #17

Pituus 54 metriä. Par 3

Väylä 18: Seppälänkangas #18

Pituus 57 metriä. Par 3

7 arvostelua radalle “Seppälänkankaan frisbeegolfrata

  Bongattu!

  Karttalinkki vie suoraan kohteeseen ja ratakartta on hyvin esillä. Parkkipaikkatilaa on huonosti.

  Radan osalta Markon ja Onnin kommentit ovat kohdillaan. Ainoat miinukset radalla olivat osin turhat OB-kepit, jotka olivat enemmäkin kikkailua kuin paransivat väylän pelattavuutta. #16 triplamandokin raakile – joko kuntoon tai kokonaan pois.

  Kuten jo aiemmin on todettu, radan väylät ovat lyhyitä ja sopivat hyvin kaikentasoisille pelaajille. Ei sen 18-väyläisen aina tarvitse olla täysillä heittämistä. Toivottavasti rataa saadaan kehitettyä eteenpäin. Alku vaikuttaa lupaavalta.

  Oma kokemus 3/5.

  Jyväskylän kaupungissa Seppälänkankaan frisbeegolfrata. Pituutta radalla 18-väylää, 1078m ja A1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 2470m. Pelattu 27.5.2022. Poitsun kanssa pelaamassa.

  Seppälänkankaan rata oli pääsääntöisesti hyvinkin tasaista metsämaastoa, muutamalla väylällä oli hieman nousunkin tapaista, mutta lähinnä kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen kuitenkin. Harvoin tapaa 18-väyläistä rataa yhtä lyhyillä väyläpituuksilla, joten sikäli poikkeus totuttuun kaavaan. Väylät myös kohtalaisen helppoja profiililtaan, vaikkei kuitenkaan ihan läpihuutojuttuja. Puut pitivät huolen siitä, ettei ihan täydellistä ja pelkästään suoraa heittoa korille ollut sentään tarjolla. Väylistä miellyttävin ehkä nro 16, joka oli tekninen alamäkeen heitettävä puiden tiiviisti ympäröimä väylä. Nro 8 oli myös nätti, mutta veden ylitys tällaisilla heittopituuksilla ihan mahdotonta. Väylän pelasti vaihtoehtoinen heittopaikka mistä tulikin sitten kiekkoa liikkeelle laitettua.

  Korit peräisin osin aiemmin puretulta Tuomiojärven radalta ja ajoivat asiansa vanhuudesta huolimatta ihan hyvin. Infokartta ja heittopaikat myös ihan hyvässä kunnossa. Next tee -kylttejä mukavasti koko radan osalta. Erityismaininta suojatuista puista mitä harvemmin missään näkee. Uskoisin, että kaupunki on sitä edellyttänyt, niin paljon niitä oli laitettu… Jyväskylän keskustaan runsaiden palveluiden äärelle n. 7km matkaa. Lähin kauppa evästelyyn taitaa olla Sale Huhtasuo 3km päässä radasta. Itse evästelin keskustassa ravintola Revolutionissa. Oli superlaadukasta hampurilaista ja muutakin ruokaa tarjolla ja hieno palvelu, niin ei voi kuin lämpimästi suositella.

  Seppälänkankaan radalla oli hyvää yritystä tehdä hyvä rata, mutta… paljon vaatii tuore rata vielä kehittymistä, jotta olisi oikeasti hyvä rata. Perille asti voisi olla ihan erillinen opastekyltti, jotta sieltä hiekkatien päästä se löytyy… ja se hiekkatie… harvoin näkee niin monttuista peltoa mistä pitäisi pieni pätkä autolla ajella. Paikallisen seuran vastuullahan sen kunnossapito ei ole, mutta kaupungin suuntaan voisi vihjaista, että tietä voisi joskus käydä myös lanaamassa. Heittopaikalla olevia opasteita puuttui runsaasti, ainakin väyliltä 1, 2, 3, 13, 16 ja 18. Rappuja oli muutamassa kohden, mutta olivat jopa vaaralliset aivan ainutlaatuisen askelvälin ja kehnon kunnon takia. Ei oltu ainoita jotka portaita ihmettelivät. Paljon turvallisempaa oli laskeutua mäet ilman portaita. Mandoja radalla oli ihan liikaakin, sillä monien kohdalla tuli mietittyä, jotta mikäköhän tuonkin tarkoitus on mahtanut ratasuunnittelijan pöydällä olla… 4-väylän kori ja 5-väylän heittopaikka aivan liian likellä toisiaan.

  Seppälänkankaan rata piti sisällään lyhyitä ja helpohkoja väyliä. Lopulta kuitenkin väylätkin olivat aika paljon toistensa kaltaisia, kapeaa ja hieman leveämpää puukujaa oli tarjolla sanoisinko melkeinpä kyllästymiseen asti. Maasto pelaamiseen oli hyvin miellyttävää. Rata ei ollut omaan makuun erityisen hyvä, muttei missään nimessä kovin huonokaan. Ratojen harmaaseen keskikastiin kuitenkin hukkuu ”komeasti”. Paljon kehittämisen varaa radalla kuitenkin on ja toivottavasti kehittyykin jatkossa, sillä puutteita oli hieman liikaa juuri nyt.

  3/5

  Pelattu 29.4.2022, amatöörin ajatuksia: Nyt tuli käytyä testaamassa Seppälänkankaan frisbeegolfrata, ja olihan se varsin miellyttävä kokemus. Paikoitellen oli märkää ja mutaista, mutta hyvin pystyi pelaamaan. Rata montussa, joten sieltä lumet sulavat luultavasti melko myöhään.

  Plussat:
  + lyhyitä, selkeitä väyliä, jossa aloittelijoillakin on mahdollisuus onnistua.
  + maastonmuodot käytetty hienosti hyödyksi, muutama hieno alamäkiheitto ja vedenylitysväylä.
  + nopea kierros, 18 väylään meni vain 1 tunti ja 15 minuuttia. Siirtymät lyhyitä.
  + rougheistakin pystyi pääasiassa pelaamaan pois.

  Miinukset/parannettavat asiat:
  – muutamassa kohdassa väylät melko lähellä toisiaan (väylät 2-3 esimerkkinä)
  – väyläopasteet puuttuivat muutamalta väylältä, rata toki alkuvaiheessa
  – 9-10 siirtymä todella mutainen ja märkä, muutamaan paikkaan jos saisi soraa tai haketta, olisi kiva.
  – FGR:n ratakartasta poiketen lähimpänä aloituspaikkaa oleva parkkipaikka ei ole käytössä (ilmeisesti valituksia tullut).

  Vaikka alkuun tuli pieni suru, kun kuulin että Tuomiojärven rata lähtee tämän rakentamisen takia, mutta ei harmita kyllä enää. Tykkäsin itse todella paljon.

  5/5

  Mukava helpohko metsäneppirata. Radan pelaa nopeasti ja siitä jää hyvä mieli. Mandoilla ja väylien muodoilla jokaisesta väylästä on saatu erilainen. Erityismaininta hauskasta vedenylitysväylästä!

  Tällaisia ratoja Jyväksylä, Keski-Suomi ja koko frisbeegolf tarvitsisi paljon lisää, jotta saadaa uusia harrastajia lajin pariin. Liian vaikeat ja pitkät väylät on aloitteleville pelaajille todella turhauttavia. Tällaisista vaikeusasteeltaan kevyemmistä radoista innostuu helpommin. (Ja nimenomaan 18-väyläisistä). Nämä radat soveltuu myös kokeeneemmille pelaajille höntsäilyyn tai lähäritreeneihin.

Vastaa