"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Kiljavan Opisto

Radan kuvaus

Talvipelattavuus ei tiedossa

Rata on suunniteltu/ toteutettu Kiljavan opiston toiveiden mukaan. Väylät ovat lyhyet, mutta osittain jollainlailla haastavia.

Lue lisää

Rata kiertää opiston, ja kotorannan lomakeskuksen mäntyisessä harjumaisemassa, minkä kruununa kimaltaa kirkasvetinen sääksjärvi. Sääksin rannalla meneekin yksi väylistä,se haastavin. Sievällä puunkylki osumalla kiekko herkästi kastautuu puhtaassa, mutta kylmässä lähdevedessä.

Rata on yksityinen, joten jos tulette kaukaa rataa kokeilemaan, niin kannattaa opistolle soittaa, ja kysyä onko rata vapaana käyttöön. Päivisin siellä voi olla ohjelmaa, mutta yleensä viikonloppuisin, ja iltaisin siellä voi rauhassa heitellä.

Rantaväylillä on kuitenkin kaksi rantasaunaa, joiden ympäristössä voi olla toimintaa, joten erityistä varovaisuutta vaaditaan. Rata on kuitenkin ehkä paremmin soveltuva opistolaisten käyttöön, kuin aktiivi harrastajien. Joten ainoastaan rata bongareille suosittelisin kiljavanopiston yhdeksikköä.

Radasta kiinnostuneiden kannattaa kuitenkin seurata Dgc Batsien viikkokisa ilmoituksia, koska seura saattaa jonkun kisan sielläkin järjestää. Joten silloin rataan olisi helppo tutustua.

Radan tiedot

 • Osoite

  Kotorannantie 49
  05250 Nurmijärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  7

 • Heittopaikat

  Maapohja

 • Pinnanmuodot

  Kumpuileva, jonkin verran korkeuseroja

 • Opasteet

  Itsetehdyt opasteet

 • Ratatyyppi

  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Risto Koljonen

 • Suunnittelija

  Jari Väyrynen / Joonas Hynönen

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Väyläkuvaukset

Kiljavan Opisto

Ratakartta

Väylä 1: Kiljava #1

Pituus 58 metriä. Par 3

Väylä 2: Kiljava #2

Pituus 61 metriä. Par 3

Väylä 3: Kiljava #3

Pituus 51 metriä. Par 3

Väylä 4: Kiljava #4

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 5: Kiljava #5

Pituus 75 metriä. Par 3

Väylä 6: Kiljava #6

Pituus 80 metriä. Par 3

Väylä 7: Kiljava #7

Pituus 82 metriä. Par 3

15 arvostelua radalle “Kiljavan Opisto

  Ykköskori vissiin oikeassa paikassa, mutta jyrätty muodottomaksi… 3-koria ei löytynyt lainkaan. Hieman tuli ei-toivottu olo kaikkien yksityisalue-kylttien keskellä, mutta taitaahan se rata ollakin tarkoitettu opistolaisten iloksi.

  Kävin vuosien tauon jälkeen heittämässä Kiljavan. Mielestäni hyvähkö neppailurata. Saa heittää sekä forea että hysseä.
  Tiimattoja ei ole ja osa koreista voisi olla paremmassa kunnossa, mutta käyttötarkoitukseensa nähden siitä ei voi hirveästi moitteita antaa. Väylät oli erittäin helppo löytää.
  En pitänyt seiska-väylästä, tiiltä ei meinannut koria nähdä kasvuston vuoksi, muut väylät olivat oikein kelpoja.

  Käytiin kiertämässä Herusten radalle suuntautuneen retken oheistuotteena. Ei tosiaan häävi, heittopaikat merkattu miten kuten, mutta tiiltä toiselle löydettiin kyllä, kun lähdettiin liikkeelle loogiseen suuntaan ja pidettiin silmät auki. Aloittelijalle iso osa väylistä sopivia tasoltaan: on tilaa heittää, muttei tästä ihan oikeaa kuvaa lajista saa. Lopussa pari väylää lähellä rantaviivaa pisti tällaisen beginner+ -tasoisen heittäjän miettimään oikeita valintoja. Ja jos osaat jo heittää hieman muttet pirkkoja ota ihan koko ajan, niin täältä niitäkin saanet, vaikket välttämättä joka väylältä paria nappaakaan.

  Eteläsuomen hienoimpia paikkoja johon on rata tehty, isot pisteet siitä. Ns. koulu/opisto rata eikä todellakaan mikään varma par rata, pisteet siitä.
  Mutta jos on alueella tilaa kymmeniä/satoja Hehtaareja tilaa niin miksi väylät 1 ja 9 pitää mennä ristiin toistensa yli??
  Ja kun radan tekoon on käytetty x-määrä euroja niin eikö oikeasti jäänyt 20€ rahaa käyttää rahaa next tee opasteisiin?

  Pitää paikkakuntalaisena aloittelijana kokeilla ensin näitä kotikunnan ratoja. ”Hieman” haasteellista tosiaan kun ei noita opasteita juurikaan seuraaville radoille ole prkl. Muuten ihan kiva paikka. Kolme ekaa rataa löyty mut neljättä ei ja lopulta tyydyin jäämään treenailemaan putteja ysille. Jos nuo ”next tee-kyltit” edes saisi ni ei menis aikaa ratojen etsimiseen.

  Rata bongattu 6/2018 ja edelleen on tehty pieniä muutoksia rataan. Väylä 5 on poistettu opistorakennuksen takaa. Nyt vanha väylä 2 on väylä 3 ja uusittu väylä 2 löytyy aivan väylän 3 läheltä – noin 30 metriä kävelytietä kohti opistoa. Väylä 2 heitetään asfaltin reunalta noin 70 metriä loivasti oikealle kääntäen. Väylä 3 on siis väylä 4 ja väylä 4 on väylä 5. Muutoin väylät 6 – 9 ovat pakoillaan.

  Rata on muutoin edelleen heikossa kunnossa. Opasteita ei ole, heittoalustoja ei ole, väyläkuvauksia ei ole. Korit sentään parempaa laatua, mutta ketjut ruosteessa. Alueelle saisi helposti tehtyä hienon 9-väyläisen. Toisaalta rata ei taida olla opiston ykkösprioriteettina.

  Kuitenkin bongattu, siellä se rata on. Melkein 1/5.

  Rataa on muutettu jonkin verran. Ykkönen on noin 130 metriä. Väylät 1 ja 9 lähtevät lähes vierekkäin. Muutoin pärjää Laakson Juhan ohjeilla. Heittopaikat olivat nyt hyvin merkittyjä ja pituustietojakin tarjolla. Jos paikalla muuta porukkaa etenkin rannan lähellä, niin eipä täällä juuri heitellä. Itse tein oman kierroksen sadesäällä, niin ei muita kulkijoita. Arvosanaksi 2,5.

  Ei mikään huippurata, mutta mielenkiintoinen ja jopa monipuolinen. Rata kiertää opiston päärakennuksen ympäri. Varsinaisia tii-paikkoja ei ole, heitetään siitä mistä väylästä kertova lappu löytyy. Väylät 5-7 ovat rannan tuntumassa lähellä rantasaunoja.

  Koska varsinaisia väyläkuvauksia ei ole, kirjoitan tähän , jotta muilla olisi toivottavasti helpompaa löytää paikat kuin allekirjoittaneella tänään. Väyläpituuksia en mitannut, ovat vain suuntaa antavia. Kaikki väylät par 3.
  (Ylläpito saa niin halutessaan vapaasti kopioida nämä tiedot väyläkuvauksiin)

  1.väylä: n. 55-65m Alkaa vierasparkin opistonpuoleisesta kulmasta, heitetään suoraan metsään. Kori sijaitsee piirun verran oikealla lähempänä tietä. Edessä puita ja puskia. Kauempana metsässä näkyy 9.väylän kori.

  2.väylä n.100m. Ekan väylän korilta tietä pitkin eteenpäin. Tien oikeasta laidasta lähtee hiekkapolku, jonka alussa väylän alku. Heitetään suoraan hiekkapolun suuntaisesti, kori on polun oikeassa reunassa.

  3.väylä n. 50m Tokan väylän korilta tietä pitkin eteenpäin, heittopaikka 10m ennen porttia tie noikealla puolella.
  Kori on portin jälkeen tien vasemmalla puolella vähän matkan päässä. Korilta lähtee polku 4.väylän heittopaikalle.

  4.väylä n.35m. Heitetään kohti rantaa, kori suoraan edessä. Pirkon paikka jos missä. Korilta muutama harppaus 5.väylälle.

  5.väylä n.50m. Kori näkyy suoraan edessä. Suoraan korin takana opiston rakennus ja takana vasemmalla rantasauna, joten alueella saattaa liikkua muitakin kuin heittäjiä. Korin luota rappuset alas ja polkua eteenpäin pääsee 6.väylälle.

  6.väylä vajaa 100m. Väylä rannan tuntumassa. suht suora väylä. Korin vasemmalla puolella rantasauna. Kori jälkeen rappuset ylös ja vasemmalle niin pääsee 7.väylälle.

  7.väylä n.50-60m. ”Tiiltä” oikealla on opiston rakennusta ja vasemmalla puolella jyrkkä rinne, mitä pitkin kiekko helposti rullaa alas jos heitto menee yhtään vasemmalle. Tarkkana avauksen kanssa! 8.väylälle pääsee korin luota polkua pitkin eteenpäin ja rakennuksen kulmalta oikealle.

  8.väylä n.70m Väylä alkaa rakennuksen etukulmalta. Kori sijaitsee edessäpäin pienen aukean laidalla. Sitä ennen muutama puu, mitkä helpohko kiertää/ohittaa.

  9.väylä n.100m Heittopaikka vierasparkista päärakennuksen suuntaan, autotien ja kävelytien välissä.
  Väylän alku suoraa n. 2/3 väylän pituudesta minkä jälkeen kääntää loivasti oikealle.

Vastaa