"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ristinummen Frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Yksi haastavimmista radoista Pohjanmaalla. Pääset pelaamaan metsässä, niityllä ja aukeilla pelloilla (huom ob:t) Täällä on kaikille jotakin.

Lue lisää

Yksi haastavimmista radoista Pohjanmaalla. Pääset pelaamaan metsässä, niityllä ja aukeilla pelloilla (huom ob:t) Täällä on kaikille jotakin.

Ajankohtaista

01.06.2018
Tietoa radan muutoksista
WDGC tiedottaa. Radalla on ratakarttaan verraten tehty jonkun verran muutoksia. Uudet väyläopasteet ja ratakartta on jollain ... Lue lisää

15.01.2015
WDGC tiedottaa
Ristinummen radan parannustyöt ovat loppusuoralla. Ikävä kyllä tämä tarkoittaa sitä, että talven nyt lopulta tultua heittoalustojen ... Lue lisää

08.12.2014
TÄRKEÄ ILMOITUSASIA RISTINUMMEN FRISBEEGOLFRADASTA!
Nyt on tarjolla eeppisen kova joululahja Vaasan frisbeegolfaajille! Ristinummen nykyinen rata kokee muodonmuutoksen ja luvassa on ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Vanhan Vaasan Katu
  65370 Vaasa


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata
  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  WDGC

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

Väyläkuvaukset

  13 arvostelua radalle “Ristinummen Frisbeegolfrata

   Hieno rata kokonaisuus. Haastaa todella hyvin ja rankasee jos ei osu heitto linjaansa. Miinusta tarvii antaa sekavuudesta monella väylällä vaihtoehtoinen kori paikka ja ei selkeää linjaa onko a vai b korit käytössä. Meni välillä vähän arvailuksi korin sijainti. Mutta todellakin käymisen arvoinen rata. Varmasti tulen toistekkin kun reissu taas maisemiin suuntautuu.

   Rata alkaa heti vaikealla par 4. Ottaa välittömästi luulot pois ja voi pilata fiiliksen koko kierrokselle.
   Muutkin väylät vaikeita ja haastavia, kiekotkin voi hävitä. ei mikään kaunis rata mielestäni mutta suosittelen käymään jos on jo hieman lajia harrastanut, ei aloittelijoille.

   Rata on kokenut pieniä muutoksia alkuvuonna 2021. Väylä 1 pelataan nyt lyhyempänä 121 metrisenä, väylä 2 on hieman pidempi n.110m ja mando poistettu, väylä 5 on korotettu, väylä 13 mando poistettu ja kori viety hiukka pidemmälle ja lisäksi väylä 16 kori tällä hetkellä väylän vasemmassa reunassa. Kori palautetaan oikealle paikalleen kunhan kumpu saa ruohomattonsa valmiiksi. Välttäkää kummulle menoa kaikin mahdollisin keinoin.

   Bongattu 8/2019: rata löytyy osoitteella ja ratakartta on hyvin näkyvillä. Heti ykkösväylällä flashback vanhaan videokoosteeseen ja Herra Piipon avaukseen forella – melkein heitin yhtä pitkälle oman yritykseni. Tarjolla on haastavampi 18 väylää suurimmaksi osaksi puistomaisessa metsässä. Muutama väylä on tiukempaa heittämistä ja osa taas avoimella peltoalueella.

   Väylät on suunniteltu hyvin ja ne ovat monipuolisia. Tällä radalla pitää heittää järkevästi ja pitkälle. Heittovalikoimaa saa käyttää monipuolisesti. Opasteita oli siirtymillä riittävästi ja radan kiertää ilman kartan tuijottamista. Rataa on selvästi kehitetty ja kunnostettu ajan saatossa. Toivon, että työ jatkuu edelleen, sillä rata on mielestäni erinomainen rata. Korit ja heittomatot olivat hyvässä kunnossa.

   Rata tarjoaa haasteita kaikille pelaajille. Itselleni rata oli positiivinen yllätys ja suosittelen pelaamaan radan läpi. Nykyisellä kunnolla vahva 4, melkein jopa 5/5. +++

   Itse käytännössä aloitin lajin viime kesänä Ristinummen radalta vastoin kaikkia ennakko-ohjeistuksia, mutta näin vajaata vuotta myöhemmin oon ollu ratkaisuuni ja itsepäisyyteeni tyytyväinen. Radalta löytyy todella erilaisia väyliä, on niin isokätisille temmellyskenttää kuin sitten teknisempääkin suorittamista, ja väyliä jossa näitä kahta yhdistellään. Myös radan korkeuserot ja maastovaihtelut ovat mielenkiintoa lisäävä aspekti. Etupuolen lampi ja ojat on sen verran liejuista vettä täynnä, että todella pistää keskittymään parilla väylällä heittoon, ettei tarvitse onkireissulle lähteä.

   Kaikin puolin tykkään radasta, väylät ovat hyvin hoidettuja, kun ei mahdottomia vaadi. Väyläopasteita ilmeisesti ollaan uusimassa tämän kesän aikana, eli nyt vaihtoehtoisissa paikoissa olevat koritkin löytyvät kartalta, joka varmasti hämää varsinkin ensi kerran rataa kiertäviä. Koreissa olevat nuolet kyllä opastavat hyvin seuraavalle tiipaikalle, mutta esimerkiksi kolmosväylälle voisi laittaa opasteen mäen laelle, koska siinä aina välillä pyörii porukkaa etsimässä.

   Kyllä minä annan radalle arvosanaksi 5/5, henkilökohtaisesti tykkään kovasti.

   Aluksi voi luulla, että radalla eksyy helposti, mutta next tee-merkinnät auttoivat asiaa hyvin. Itse pidin radan jälkimmäisestä puolesta (9-15) enemmän, pääasiassa maisemien ja hiukan helpompien väylien takia. Metsäosuuksilla kesällä paljon hyttysiä, ne osaavat olla kunnon riesa heitettäessä 😛 Rata tarjosi mukavasti haastetta, ja väylät olivat hyvin suuniteltuja. OB-alueet sai hahmotettua helposti puutikkujen avulla.

   Arvosanani radalle: 4/5. Pelaisin uudestaan kun liikun maisemissa.

   Hieno maasto, hyviä väyliä, joskin aika vaativia. Radalla oli käytössä ratakartasta poikkeavia koripaikkoja. Vierailijana oli tuskastuttavaa pelata, kun pelaa väyläopasteen mukaan korille ja huomaa olevansa 40 metriä väärässä paikassa. Poikkeavan radan tiedot olisi voinut aivan hyvin laittaa esim. radan infotaululle tarjolle. Opasteet seuraavalle väylälle puuttuvat ja väärässä paikassa olleiden korien opastenuolet opastivat kaiken lisäksi monesti väärään suuntaan. Ensikertalaisia ei todellakaan auteta.

   Lomareissulla kävin kokeilemassa. Lähtökohdat radalle ovat erinomaiset: korkeuseroja, niittyjä ja metsää sopivan vaihtelevasti. Tästä saisi yhden Suomen parhaista radoista. Jäin kaipaamaan hieman parempaa opastusta seuraaville tiipaikoille, niin ensimmäisellä kerrallakin olisi kokemus ollut hieman mutkattomampi. Jokunen väylä ontuu suunnittelultaan, mutta pääsääntöisesti väylät olivat laadukkaita. Paremmalla ylläpidolla rata olisi loistava, nyt oli heinä/nurmi päässyt hieman rehottamaan. Paikoin hieman raivauksia ja vielä kun karsimisten jäljiltä jaksaisi viedä jätteetkin reilusti sivuun väyliltä. Käymisen arvoinen kohde kuitenkin.

   Rata on kokonaan uusittu syksyllä 2014 – keväällä 2015, ja viimeistelyt ovat käynnissä jatkuvasti. 15 väylää muutti 18:ksi, ja samalla väylät pitenivät ja saivat paljon uutta aluetta käytöönsä. Tiit ovat nykyisin tekonurmea, ja melkein kaikki korit uusia. Opasteet puuttuvat edelleen, mutta karttaa hyväksikäyttäen löytää hyvin. Väylät ovat vielä osittain hyvinkin epätasaisia, ja juurakoita, monttuja ja muita raivauksen jälkiä on todella paljon. Muutamalla väylällä on myös mandatory, tai sellainen tullaan lisäämään. Myös parille väylälle on tulossa OB-alueet.

   Kuitenkin jo nyt mainiosti pelattavissa oleva rata, mistä löytyy paljon erilaisia väyliä.

   Ristinummen frisbeegolf rata tarjoaa kauniin maaston frisbeegolfille, paljoa muuta se ei tarjoakkaan. Väylät ovat ajatukseltaan hyviä, mutta ratana hieman tuskastuttava.

   Kuten kuvauksesta näkee, radalla ei ole tiipaikkoja. Tiipaikat ovat merkattu poikittaisilla lankuilla. Osa väylistä ovat kasvaneet lähes umpeen pitkästä heinikosta ja löytyi sieltä punkkikin matkaan. Korit ovat vanhempaa Amexpon mallia.
   Radalla on potentiaalia olla huomattavasti miellyttävämpi ja tasokkaampi, mikäli sinne lisättäisiin kunnon tiimatot, väyläopasteet ja aluskasvillisuutta pidettäisiin paremmin kurissa. Jonkin verran sieltä täältä oli kasvillisuutta raivattu, mutta ei varmasti olisi vienyt hirveästi enempää aikaa raivata vähän laajemmin. Heitot kun voivat mennä muuallekkin kuin sille kapealle polulle.

   Radan helmeksi tituuleerattu väylä 14 oli hyvä esimerkki aluskasvillisuuden vallasta. Ehdotankin väylän uudeksi nimeksi ”Radan viidakko”.

  Vastaa