"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ristinummen Frisbeegolfrata

Lue rataluokituksista

Radan kuvaus

Viime vuosina paljon muutoksia kokenut ja nykyään 18-väyläinen frisbeegolfrata. Outtia ja muita haasteita piisaa.

Lue lisää

Ajankohtaista

01.06.2018
Tietoa radan muutoksista
WDGC tiedottaa. Radalla on ratakarttaan verraten tehty jonkun verran muutoksia. Uudet väyläopasteet ja ratakartta on jollain ... Lue lisää

15.01.2015
WDGC tiedottaa
Ristinummen radan parannustyöt ovat loppusuoralla. Ikävä kyllä tämä tarkoittaa sitä, että talven nyt lopulta tultua heittoalustojen ... Lue lisää

08.12.2014
TÄRKEÄ ILMOITUSASIA RISTINUMMEN FRISBEEGOLFRADASTA!
Nyt on tarjolla eeppisen kova joululahja Vaasan frisbeegolfaajille! Ristinummen nykyinen rata kokee muodonmuutoksen ja luvassa on ... Lue lisää

Radan tiedot

 • Osoite

  Vanhan Vaasan Katu
  65370 Vaasa


 • rata kartalla

 • Perustettu

  2011

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  18

 • Heittopaikat

  Tekonurmi

 • Pinnanmuodot

  Mäkinen, paljon korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Peltorata
  Puistorata
  Metsärata
  Hiekkakuopparata

 • Ylläpito

  Viikoittainen

 • Ratamestari

  WDGC

 • Suunnittelija

  Pasi Koivu

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Tulevat tapahtumat
 • Lähimmät jälleenmyyjät

  Sportia Wasasport
  Kauppapuistikko 14 65100 VAASA puh. 06-3193900

  Intersport Vaasa
  Vaasanpuistikko 16 65100 VAASA puh. 06-3123511

  Oy MySports Ab
  Kokkokalliontie 5 / Kivihaka 65300 Vaasa Puh +358 (0)10 4216030

Väyläkuvaukset

Ristinummi Frisbeegolf

Väylä 1

Pituus 198 metriä. Par 4

Ob alueina ainoastaan opasteessa näkyvät ojat. Merkattu valkoisilla ob kepeillä.

Väylä 2

Pituus 91 metriä. Par 3

Kori vaihtoehtoisella koripaikalla. Samalla etäisyydellä väyläopasteen korin kanssa, mutta oikealla puolella väylää.

Väylä 3

Pituus 87 metriä. Par 3

Väylällä tripla mando. Heitettävä poikkiriman alta. Ob alueina ainoastaan pyörätie ja sen oikea puoli.

Väylä 4

Pituus 178 metriä. Par 4

Vasemman puolen ob alue poistettu.

Väylä 5

Pituus 93 metriä. Par 3

Kori vaihtoehtoisella koripaikalla suoraan mäen alla. Kori näkyy teelle. Ei mandoja tai ob alueita.

Väylä 6

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 7

Pituus 102 metriä. Par 3

Väylä 8

Pituus n. 120 metriä. Par 3

Väyläopasteesta poiketen tämä väylä on nykyään par 3. Kori sijaitsee lähes suoraan teestä eteenpäin pellon puolella. Väylän pituus n. 120 metriä.

Väylä 9

Pituus 243 metriä. Par 5

Vasemman puolen ob alue poistettu kokonaan

Väylä 10

Pituus 68 metriä. Par 3

Väylä 11

Pituus 95 metriä. Par 3

Väylä 12

Pituus 82 metriä. Par 3

Väylä 13

Pituus 140 metriä. Par 4

Väylä 14

Pituus 177 metriä. Par 4

Väylä 15

Pituus 126 metriä. Par 3

Väylä 16

Pituus 84 metriä. Par 3

Ob vain väylän oikeassa reunassa. Yhteinen ob linja väylän 9 kanssa.

Väylä 17

Pituus 180 metriä. Par 4

Väylä 18

Pituus 87 metriä. Par 3

10 arvostelua radalle “Ristinummen Frisbeegolfrata

  Ristinummen frisbeegolf rata tarjoaa kauniin maaston frisbeegolfille, paljoa muuta se ei tarjoakkaan. Väylät ovat ajatukseltaan hyviä, mutta ratana hieman tuskastuttava.

  Kuten kuvauksesta näkee, radalla ei ole tiipaikkoja. Tiipaikat ovat merkattu poikittaisilla lankuilla. Osa väylistä ovat kasvaneet lähes umpeen pitkästä heinikosta ja löytyi sieltä punkkikin matkaan. Korit ovat vanhempaa Amexpon mallia.
  Radalla on potentiaalia olla huomattavasti miellyttävämpi ja tasokkaampi, mikäli sinne lisättäisiin kunnon tiimatot, väyläopasteet ja aluskasvillisuutta pidettäisiin paremmin kurissa. Jonkin verran sieltä täältä oli kasvillisuutta raivattu, mutta ei varmasti olisi vienyt hirveästi enempää aikaa raivata vähän laajemmin. Heitot kun voivat mennä muuallekkin kuin sille kapealle polulle.

  Radan helmeksi tituuleerattu väylä 14 oli hyvä esimerkki aluskasvillisuuden vallasta. Ehdotankin väylän uudeksi nimeksi ”Radan viidakko”.

  Rata on kokonaan uusittu syksyllä 2014 – keväällä 2015, ja viimeistelyt ovat käynnissä jatkuvasti. 15 väylää muutti 18:ksi, ja samalla väylät pitenivät ja saivat paljon uutta aluetta käytöönsä. Tiit ovat nykyisin tekonurmea, ja melkein kaikki korit uusia. Opasteet puuttuvat edelleen, mutta karttaa hyväksikäyttäen löytää hyvin. Väylät ovat vielä osittain hyvinkin epätasaisia, ja juurakoita, monttuja ja muita raivauksen jälkiä on todella paljon. Muutamalla väylällä on myös mandatory, tai sellainen tullaan lisäämään. Myös parille väylälle on tulossa OB-alueet.

  Kuitenkin jo nyt mainiosti pelattavissa oleva rata, mistä löytyy paljon erilaisia väyliä.

  Lomareissulla kävin kokeilemassa. Lähtökohdat radalle ovat erinomaiset: korkeuseroja, niittyjä ja metsää sopivan vaihtelevasti. Tästä saisi yhden Suomen parhaista radoista. Jäin kaipaamaan hieman parempaa opastusta seuraaville tiipaikoille, niin ensimmäisellä kerrallakin olisi kokemus ollut hieman mutkattomampi. Jokunen väylä ontuu suunnittelultaan, mutta pääsääntöisesti väylät olivat laadukkaita. Paremmalla ylläpidolla rata olisi loistava, nyt oli heinä/nurmi päässyt hieman rehottamaan. Paikoin hieman raivauksia ja vielä kun karsimisten jäljiltä jaksaisi viedä jätteetkin reilusti sivuun väyliltä. Käymisen arvoinen kohde kuitenkin.

  Hieno maasto, hyviä väyliä, joskin aika vaativia. Radalla oli käytössä ratakartasta poikkeavia koripaikkoja. Vierailijana oli tuskastuttavaa pelata, kun pelaa väyläopasteen mukaan korille ja huomaa olevansa 40 metriä väärässä paikassa. Poikkeavan radan tiedot olisi voinut aivan hyvin laittaa esim. radan infotaululle tarjolle. Opasteet seuraavalle väylälle puuttuvat ja väärässä paikassa olleiden korien opastenuolet opastivat kaiken lisäksi monesti väärään suuntaan. Ensikertalaisia ei todellakaan auteta.

  Aluksi voi luulla, että radalla eksyy helposti, mutta next tee-merkinnät auttoivat asiaa hyvin. Itse pidin radan jälkimmäisestä puolesta (9-15) enemmän, pääasiassa maisemien ja hiukan helpompien väylien takia. Metsäosuuksilla kesällä paljon hyttysiä, ne osaavat olla kunnon riesa heitettäessä 😛 Rata tarjosi mukavasti haastetta, ja väylät olivat hyvin suuniteltuja. OB-alueet sai hahmotettua helposti puutikkujen avulla.

  Arvosanani radalle: 4/5. Pelaisin uudestaan kun liikun maisemissa.

  Itse käytännössä aloitin lajin viime kesänä Ristinummen radalta vastoin kaikkia ennakko-ohjeistuksia, mutta näin vajaata vuotta myöhemmin oon ollu ratkaisuuni ja itsepäisyyteeni tyytyväinen. Radalta löytyy todella erilaisia väyliä, on niin isokätisille temmellyskenttää kuin sitten teknisempääkin suorittamista, ja väyliä jossa näitä kahta yhdistellään. Myös radan korkeuserot ja maastovaihtelut ovat mielenkiintoa lisäävä aspekti. Etupuolen lampi ja ojat on sen verran liejuista vettä täynnä, että todella pistää keskittymään parilla väylällä heittoon, ettei tarvitse onkireissulle lähteä.

  Kaikin puolin tykkään radasta, väylät ovat hyvin hoidettuja, kun ei mahdottomia vaadi. Väyläopasteita ilmeisesti ollaan uusimassa tämän kesän aikana, eli nyt vaihtoehtoisissa paikoissa olevat koritkin löytyvät kartalta, joka varmasti hämää varsinkin ensi kerran rataa kiertäviä. Koreissa olevat nuolet kyllä opastavat hyvin seuraavalle tiipaikalle, mutta esimerkiksi kolmosväylälle voisi laittaa opasteen mäen laelle, koska siinä aina välillä pyörii porukkaa etsimässä.

  Kyllä minä annan radalle arvosanaksi 5/5, henkilökohtaisesti tykkään kovasti.

  Bongattu 8/2019: rata löytyy osoitteella ja ratakartta on hyvin näkyvillä. Heti ykkösväylällä flashback vanhaan videokoosteeseen ja Herra Piipon avaukseen forella – melkein heitin yhtä pitkälle oman yritykseni. Tarjolla on haastavampi 18 väylää suurimmaksi osaksi puistomaisessa metsässä. Muutama väylä on tiukempaa heittämistä ja osa taas avoimella peltoalueella.

  Väylät on suunniteltu hyvin ja ne ovat monipuolisia. Tällä radalla pitää heittää järkevästi ja pitkälle. Heittovalikoimaa saa käyttää monipuolisesti. Opasteita oli siirtymillä riittävästi ja radan kiertää ilman kartan tuijottamista. Rataa on selvästi kehitetty ja kunnostettu ajan saatossa. Toivon, että työ jatkuu edelleen, sillä rata on mielestäni erinomainen rata. Korit ja heittomatot olivat hyvässä kunnossa.

  Rata tarjoaa haasteita kaikille pelaajille. Itselleni rata oli positiivinen yllätys ja suosittelen pelaamaan radan läpi. Nykyisellä kunnolla vahva 4, melkein jopa 5/5. +++

Vastaa