"Kaikki Suomen frisbeegolfradat yhdessä paikassa."

Ristijärvi DiscGolfPark

Radan kuvaus

Ristijärvi DiscGolfPark on pieni 9-väyläinen (par 27) frisbeegolfrata Ristijärven keskustassa. Rata sijaitsee Koulun, Urheilukentän ja Liikuntahallin ympäristössä kulkien osittain kangasmetsässä ja puistoalueilla. Radan ensimmäiset väylät kulkevat liikuntahallin viereisessä sekametsässä, mistä rata jatkuu urheilukentän ympäri päätyen koulun läheisyyteen.

Lue lisää

Rata soveltuu aloittelijoille harrastelijoille. Väyläpituudet vaihtelevat 44-97 metrin välillä. Kokonaispituus 591 metriä (par 27). Paikoitus on liikuntahallin pihalla, missä on radan ilmoitustaulu (INNOVA InfoBoard). Kaikki heittopaikat ovat tekonurmea (INNOVA TeePad). Korit ovat vuoden 2009 INNOVA DisCathereitä.

Radan ohjeita:
Ristijärven radan arvioitu peliaika n. 50 min.Radan par (ihannetulos) on 27 heittoa. Frisbeegolf-kiekkoja voit lainata Liikuntahallilta.

Ajankohtaista

Radan tiedot

 • Osoite

  Koulutie 4
  88400 Ristijärvi


 • Rata kartalla

 • Perustettu

  2009

 • Korit

  DiscGolfPark-maalikori

 • Väylien määrä

  9

 • Heittopaikat

  TeePad

 • Pinnanmuodot

  Tasainen, ei korkeuseroja

 • Opasteet

  TeeSign

 • Ratatyyppi

  Puistorata
  Metsärata

 • Ylläpito

  Kuukausittainen

 • Ratamestari

  Ei ratamestaria

 • Suunnittelija

  Jussi Meresmaa

 • Ilmainen/maksullinen

  ilmainen

 • Lisätietoja

 • Talvipelattavuus

  Ei tiedossa

Paikallissää

Weather by Foreca

Väyläkuvaukset

Ristijärvi DiscGolfPark

Ratakartta

Väylä 1: Ristijärvi DGP #1

Pituus 68 metriä. Par 3

Radan avausväylä lähtee liikuntahallin pihalta ja sukeltaa metsään. Väylä on kohtalaisen ahdas ja birdie vaatii onnistuneen avauksen. Vähän ennen koria tulee portti, mikä tulee suorittaa. Griini on melko pieni.

Väylä 2: Ristijärvi DGP #2

Pituus 75 metriä. Par 3

Tällä väylällä avausheitto suoritetaan puiden ympäröivältä heittopaikalta. Noin 50 metrin jälkeen väylä kaartuu 90-astetta vasempaan ja jatkuu käytävää pitkin. Birdien saaminen edellyttää oikeamittaista, korkeaa oikeankäden hyzeriä. Oikeapuoli on tiheää metsää.

Väylä 3: Ristijärvi DGP #3

Pituus 62 metriä. Par 3

Suora, mutta useamman portin omaava väylä. Avaus saatava isojen haapojen välisä sukeltamaan kuusikkoon, käytävää pitkin. Kori keskellä kuusikkoa, pienellä griinillä.

Väylä 4: Ristijärvi DGP #4

Pituus 97 metriä. Par 3

Radan pisin väylä pelataan liikuntahallia kohden. Väylä on kohtalaisennleveä, kaartuen hieman oikealle. Griini on avoin ja tasainen.

Väylä 5: Ristijärvi DGP #5

Pituus 47 metriä. Par 3

Lyhyt ja melko ahdas väylä. Heittopaikka pururadalla. Isot kuuset reunustava väylää ja griini nousee hieman tehden sinne heittämisestä astetta haastavempaa.

Väylä 6: Ristijärvi DGP #6

Pituus 82 metriä. Par 3

Tämä väylä pelataan urheilukentän vallin päältä mäntymetsän läpi. Valittavana on kaksi eri reittiä, oikea ja vasen. Kohtalaisen pitkä ja haastava.

Väylä 7: Ristijärvi DGP #7

Pituus 46 metriä. Par 3

Lyhyt suora väylä urheilukentä sivulla. Birdie vaatiin tarkan heiton mäntyjen välistä griinille.

Väylä 8: Ristijärvi DGP #8

Pituus 70 metriä. Par 3

Suora väylä, joka pelataan suurta ja tiheää kuusiaitaa myöden kohti koulua. Vaatii tarkan avauksen portista.

Väylä 9: Ristijärvi DGP #9

Pituus 44 metriä. Par 3

Radan Päätösväylä pelataan kohti liikuntahallia. Lyhyt, avoin oikealle kaartava väylä, missä griini on puiden ympäröimä.

5 arvostelua radalle “Ristijärvi DiscGolfPark

  Ristijärven kunnassa Ristijärvi DiscGolfPark. Radalla pituutta 9-väylää, 591m ja C1-luokitus. Kiekon perässä tuli käveltyä 1510m. Pelattu 12.9.2023.

  Ristijärven puisto ja metsäradan yhdistelmä ei korkeuseroja käytännössä lainkaan sisältänyt, joten hyvin kevyestä ulkoilusta kävi radan kiertäminen. Rata piti sisällään mukavia ja lyhyitä väyliä kauniissa ympäristössä. Amatöörillekin sopivan helppoja, vaikka puitakin aina välistä oli kuitenkin mukavasti pelissä mukana. Rata on suhteellisen nopea pelata, vain seiskalta kasille oli hieman pidempi siirtymätaival.

  Mutta… voi huokauksien huokaus sentään. Tähän tulisi yleensä osio missä kerrotaan radan rakenteiden hyvistä puolista. Noh… se on nyt lyhyt. Viereiseltä Ristijärven keskuskoululta löytyy lasten leikkipaikka, joten, jos perheen kanssa on liikkeellä, niin sitä on hyvä hyödyntää. Siinäpä se. Taukopaikaksi valikoitui 200m päässä ollut K-Monimarket Leinonen. Sellaista kyläkaupan fiilistä ja pikkiriikkinen kahvionurkkauskin löytyi ja henksun vessassa pääsi käymään, kun ystävällisesti asiaa tiedusteli eli palvelu oli kyllä hienosti kohdillansa!

  Mutta niin… vaikka väylät olivat kivoja, niin rakenteet eivät, eivät ollenkaan. Rataa kiertäessä tuli hieman sellainen fiilis, että dynamiitilla olisi töitä ja paljon, sillä oikeastaan kaikki rakenteet pitäisi uusia alusta loppuun ja lopusta alkuun. Ratakartta riekaleinen, vaihtoon. Heittopaikkaopasteet puuttuivat kokonaan väyliltä 1, 4 ja 8 sekä lisäksi 9-väylän opaste näytti väärin, kun väylää muutettu ilmeisesti p-paikan autojen suojelemiseksi. Heittopaikat kaikki kulahtaneita ja osa syvällä montulla. Korit ehkä rakenteista parhaat, vaikka useampi olikin turhan kenovinossa. Yhtään next tee-kylttiä ei ollut. Vaikka suht tiivis rata kyseessä olikin, niin silti niitä ohjaavia kylttejä olisi muutamassa kohdin kaivannut.

  2-väylän heittopaikka aivan liian likellä 1-väylän heittolinjaa, jota liian likellä myös nelosen kori. Eihän tuolla nyt(kään) ollut yhtään muita pelaajia, mutta silti… sama tilanne seiskan ja kutosen kanssa. 1-väylä aika hasardi, sillä oikealla odottamassa rakennuksen ikkuna rikkoontumistaan, jos vähänkin jää käteen heitto kiinni ja lähtee oikealle feidaamaan. Samanlainen tilanne 7-väylällä missä vanha rakennus oikealla minkä ikkunoihin myös mahdollisuus osua, jos oikealle kiekko kovasti kaartaa.

  Ristijärven radan väylät olivat sinällään ihan mukavia, lyhyitä ja aloittelijallekin helppoja. Kuitenkin väyläturvallisuus monella tapaa jopa hyvin surkea. Rakenteiden kuntoa voisi luonnehtia umpisurkeaksi. Pikkukunnan unohdettu 15 vuotta vanha rata minkä rakenteille tuskin on tehty yhtään mitään parannusta sitten perustamisen jälkeen ja sen valitettavasti kyllä huomaa! Huono mikä huono nykyisessä kunnossaan!

  1/5

Vastaa